Gönderen Konu: YASAKLI YOUTUBE'YE NASIL GİRİLİR  (Okunma sayısı 1822 defa)

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ahmetdursun

• KURUCU
  • KATILIMCI
  • *
    • Her yaş güzeldir.Değerini geç anlasakta.
YASAKLI YOUTUBE'YE NASIL GİRİLİR
« : Mayıs 07, 2008, 02:04:40 ÖS »
Bu sayfada yazılanların hepsini unutun,kafanızı yormaktan başka bir işe yaramayacaktır.
Bu nedenle direkt olarak alttaki adrese gidin ve gerçeği öğrenin.

YASAKLI YOUTUBE'YE kesin çözüm
http://www.toplumsalbilinc.org/forum/index.php?topic=884.msg12201#msg12201

Yine de uğraşmak istiyor iseniz diğer seçenekler için bu yazının tamamını da okuyabilirsiniz...
A.Dursun
Bazen yasaklanmış siteler görürüz.

Peki "yasaklanmış ya da erişime kapatılmış YouTube'a nasıl girecegiz" sorusuna cevap; bilgisayarınızın Dns ayarlarını değiştirin olacaktır.

TCP/IP nasıl yapılandırılır
TCP/IP'yi yapılandırmak için, aşağıdaki adımları izleyin:
1. Başlat'ı tıklatın, Denetim Masası'nı tıklatın, Ağ ve Internet Bağlantıları'nı tıklatın ve ardından Ağ Bağlantıları'nı tıklatın.  
2. Yapılandırmak istediğiniz ağ bağlantısını sağ tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın.
3. Genel sekmesinde (yerel ağ bağlantısı için) veya Ağ İletişimi sekmesinde (diğer tüm bağlantılar için), Internet İletişim Kuralları (TCP/IP)'yi tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın.  
4. Bir DHCP sunucusundan DNS sunucusu adreslerini edinmek istiyorsanız, DNS sunucu adresini otomatik olarak al'ı tıklatın.
5. DNS sunucusu adreslerini elle yapılandırmak istiyorsanız, Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan'ı tıklatın ve ardından Yeğlenen DNS sunucusu ve Diğer DNS Sunucusu kutularına yeğlenen DNS sunucusu ve diğer DNS sunucusu IP adreslerini yazın.

Ek DNS sunucusu IP adresi nasıl yapılandırılır
Ek DNS sunucusu IP adresini yapılandırmak için, aşağıdaki adımları izleyin:
1. DNS sunucusu adresleri altında, kullanım sırasına göre Ekle'yi tıklatın.
2. TCP/IP DNS sunucusu kutusunda, DNS sunucusunun IP adresini yazın ve ardından Ekle'yi tıklatın.

Nitelenmemiş DNS adlarının çözümleme davranışı nasıl değiştirilir
Nitelenmemiş DNS adlarının çözümleme davranışını değiştirmek için, aşağıdaki adımları izleyin:
1. Birincil DNS son ekini ve her bağlantının DNS son ekini ekleyerek nitelenmemiş bir adı çözümlemek için, Birincil ve bağlantıya özgü DNS son eklerini ekle'yi tıklatın. Bunu yapmak için her bağlantı yapılandırılmalıdır. Birincil DNS son ekinin üst son eklerini ikinci düzey etki alanına dek aramak istiyorsanız, Birincil DNS son ekinin üst son eklerini ekle onay kutusunu tıklatıp seçin.
2. Yapılandırılmış son ekler listesinden son ekler ekleyerek nitelenmemiş bir adı çözümlemek için, Aşağıdaki DNS son eklerini ekle (sırayla)'yı tıklatın ve ardından son ekleri listeye eklemek için Ekle'yi tıklatın.
3. Bağlantıya özgü DNS son ekini yapılandırmak için, Bu bağlantı için DNS son eki kutusuna DNS son ekini yazın.

DNS dinamik güncelleştirme davranışı nasıl değiştirilir
DNS dinamik güncelleştirme davranışını değiştirmek için, aşağıdaki yöntemlerden herhangi birini kullanın:• Bu bağlantının IP adreslerini ve bilgisayarın birincil etki alanı adını kaydettirmek üzere DNS dinamik güncelleştirmesini kullanmak için, Bu bağlantının adreslerini DNS'e kaydettir onay kutusunu seçin. Varsayılan olarak, bu onay kutusu seçili değildir. Bilgisayarın birincil etki alanı adı, bilgisayar adına eklenen birincil DNS son ekidir. Bu etki alanı adını ve DNS son ekini tam bilgisayar adı olarak birlikte görüntülemek için, Başlat'ı tıklatın, Denetim Masası'nı tıklatın, Performans ve Bakım'ı tıklatın, Sistem'i tıklatın ve ardından Bilgisayar Adı sekmesini tıklatın.

* IP adreslerini ve bu bağlantının bağlantıya özgü etki alanı adını kaydettirmek üzere DNS dinamik güncelleştirmesini kullanmak için, Bu bağlantının DNS son ekini DNS kaydında kullan onay kutusunu seçin. Varsayılan olarak, bu onay kutusu seçili değildir. Bu bağlantının bağlantıya özgü etki alanı adı, bu bağlantının bilgisayar adına eklenmiş DNS son ekidir.

Sorun giderme
Bilgisayardaki tüm adların DNS dinamik güncelleştirmesini devre dışı bırakmak için, Ağ Bağlantıları'nda, tüm bağlantıların DNS sekmesinde Bu bağlantının adreslerini DNS'e kaydettir ve Bu bağlantının DNS son ekini DNS kaydında kullan onay kutularını temizleyin.

Not:Bu yordamı kullanabilmeniz için, bir yönetici veya Administrators grubunun bir üyesi olarak oturum açmış olmalısınız. Bilgisayarınız bir ağa bağlıysa, ağ ilke ayarları da bu yordamı kullanmanıza engel olabilir.

Dns Ayarları Nedir ?
DNS(Domain Name System-Alan İsim Sistemi) dağıtık ve hiyerarşik bir İnternet dizin sistemidir. DNS çogunlukla domain (alan) isimlerini IP adreslerine çözümlemek ve İnternet üzerindeki e-posta iletimini kontrol etmek amacıyla kullanılmaktadır.

Dns Ayarları başkaca Nasıl Değiştirilir ?
1.) Masaüstünde Başlat'a tıkllayın, Ağ Bağlantılarım'a sağ tık yapıp özelliklere girin.

2.) Açılacak olan pencerede İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP) yazan yeri bulun ve çift tıklayın.

3.) Final kısmında ise resimdeki gibi gerekli değişiklikleri yapın.

Preferred DNS Server: 208.67.222.222
Alternate DNS Server: 208.67.220.220

4.) Bilgisayarınızı kapatıp açın.
Kaynak:
http://support.microsoft.com/kb/305553/tr

Çevrimdışı ahmetdursun

• KURUCU
  • KATILIMCI
  • *
Başbakan,Youtube'a ben giriyorum dedi.
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2008, 06:08:51 ÖS »
Başbakan,Youtube'a ben giriyorum dedi.

Çilem KAYA / ANKARA  

Başbakan Erdoğan Hindistan yolunda gazetecilerle sohbetinde, 6 aydır yasaklı olan video paylaşım sitesi Youtube'dan söz açılınca, "Ben giriyorum, siz de girin" dedi. Bilişimciler, Başbakan'ın kendi hükümetinin koyduğu yasağı deldiğini belirttiler.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın Hindistan'a giderken uçakta, "Youtube'a girilmiyor" sözlerine, "Ben giriyorum, siz de girin" karşılığını vermesi Erdoğan'ın yaklaşık 6 aydır yasaklı olan Youtube sitesine nasıl girdiği sorusuna yol açtı. Başbakan Erdoğan bu sözleri CHP'yi eleştirdiği sırada söyledi. Erdoğan, çarşaflı ya da türbanlı kadınların CHP'nin mitinglerine sokulmadığını gösteren görüntülerin Youtube'da olduğunu söyledi. Gazeteciler de bunun üzerine Erdoğan'a video paylaşım sitesi Youtube'un yasaklı olduğunu hatırlattılar.

Türkiye'ye büyük zarar
İnternet Teknoloji Derneği (INETD) Başkanı Doç.Dr. Mustafa Akgül, dernek olarak karşı oldukları ve Erdoğan'nın kendi koyduğu yasağı deldiğini belirterek, şunları söyledi: "Başbakan'ın sorumlu bir devlet adamı olarak davranmadığını görüyoruz. Yasağın delindiği biliniyor. Başbakan'ın özgürlükleri savunması gerekir ama onun hükümetinin koyduğu bir yasak var. Söz konusu yasağa neden olan videolar Türkiye'den görülmüyor. Mahkeme kararlarının aldığı yasaklarla uluslararası hukuku tesis etmeye çalışıyoruz. Türkiye'ye zarar veriyor. Dünya internetine Don Kişot gibi saldırıyoruz. Devekuşu gibi kafamızı kuma gömüyoruz."

Başbakan yasağı bilmiyor
Bilişim Sektörü Derneği (TUBIDER) Başkanı Niyazi Saral ise şöyle konuştu: "Başbakanımız herhalde bilmiyor ama Youtube'a girilmiyor. Öğrenciler için çok gerekli eğitim videolarının da yer aldığı Youtube'un yasaklanmasına karşıyız. Her şeyi yasaklayarak kurtulamayız. Yasağı yanlış kişilere yapıyoruz. Kafamızı kuma sokuyoruz."

6 aydır yasaklı
Youtube, Atatürk'e hakaret bulunan videolardan dolayı ilk kez geçen yılın mart ayında yasaklandı. Telekomünikasyon Kurumu ve Youtube'un Türkiye'de bulunan avukatlarının görüşmelerinin ardından siteden videonun çıkarılmasıyla yasak ortadan kalkmıştı. Ancak kısa bir sürenin video paylaşım sitesi yeniden yasaklandı. Şu anda 5 Mayıs'ta Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı yasak kararı ve Ankara Çubuk Sulh Ceza Mahkemesi'nin 30 Ekim ayında aldığı kararlar gereğince site yeniden yasaklandı.

Çevrimdışı ahmetdursun

• KURUCU
  • KATILIMCI
  • *
YASAKLI YOUTUBE'YE kesin çözüm
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2009, 12:37:38 ÖS »
Değerli arkadaşlar,
Altta ki yazı e-postama gelmişti.
Denedim gerçekten oldu.
Size de bu nedenle öneriyorum.
Saygı ile..
A.Dursun
-----------
Youtube An Error Occurred Please Try Again Later Hatası Çözüm

Bugünlerde Benimde Yaşadığım Bir Problemin Çözümünü Sizlere Anlatmak istiyorum.
Bildiğimiz gibi Dünyanın en Büyük video paylaşım istesi olan youtube ye Erişim Yasağı olduğundan yha dns yada programlar aracıyla bi şekilde ulaşıyorduk.
Taa ki Bugüne kadar Ulaşabiliyorduk.Bugünlerde Yine Youtubeye ulaşmak isteyenler Sayfa Açıldıktan Sonra Video izlemek istediklerinde "An Error Occurred Please Try Again Later" Hatası Almaya Başladı.Benim gibi Belki sizlerde defalarca yenile yaptınız ama düzelmedi değilmi ?

Youtube Videoları Host Dosyanızdaki Bası Adres Eksiklerinden Dolayı açılmadığını öğrendim.Bu olayıda yine youtubeyi erişime kapatanlar tarafından yapıldığı söyleniyor.Neyse Hemen Anlatıma geçiyoruz.

Hemen Başlat--Çalıştır-- tıklayıp Hemen şunu Yazıyoruz " (C:\WINDOWS\system32\drivers\etc) "
Karşımıza Gelen Ekranı Alta Alıp Hemen buradaki rarda bulunan(http://rapidshare.com/files/261087513/hosts.rar) host dosyasını indiriyorsunuz.Rar Çıkardıktan Sonra Host Dosyasını Kopyalayıp Biraz Önce Alta Almış olduğunuz dosyanın içine yapıştırıyorsunuz.
Hepsi bukadar.

Şimdi YouTube Sitesindeki tüm videoları sorunsuz bir şekilde izleyebilirsiniz.
Paylaşım:T.Açıkgöz
Not:rapidshare.com'dan kaldırılma ihtimali üzerine sizlere buradan,ekten de bu dosyayı yükleme kolaylığı sağlamak amacı ile veriyorum.
Ekten indirebilirsiniz
A.Dursun

Çevrimdışı ahmetdursun

• KURUCU
  • KATILIMCI
  • *
Acarer: YouTube açılsa bile yeniden kapanacak
« Yanıtla #3 : Eylül 15, 2009, 04:48:18 ÖS »
YouTube’un yasağı kalkıyor mu?
2008 Mayısından beri erişime kapalı olan site temsilcileri, Ulaştırma Bakanı Yıldırım ile görüştü.
Atatürk aleyhine bazı videoları kaldırmadığı için 5 Mayıs 2008’den bu yana erişime kapalı olan dünyanın önde gelen video paylaşım sitesi YouTube’un yasağının kaldırılmasında ilk ciddi adım atıldı. YouTube’un sahibi olan Google’ın yetkilileri, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.
Google’a halkla ilişkiler hizmeti veren AB Danışmanlık ve Yatırım Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Büyükelçi Cem Duna ve beraberindekiler, Bakan Yıldırım ile yaklaşık 1,5 saat görüştü. AB Danışmanlık, Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki ekonomik / mali ilişkiler ve doğrudan yabancı sermaye yatırımları konularında danışmanlık hizmeti veriyor. Görüşmenin ardından Duna, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken görüşmelerin süreceğini bildirdi. 
Ulaştırma Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla erişime kapalı olan YouTube’un, özellikle Atatürk aleyhine videoları kaldırılmasını, Türkiye’de resmi bir temsilcilik kurmasını ve Türkiye’ye özgü “tr” uzantılı bir site dizayn etmesini istiyor. Bakan Yıldırım, “21 ülkede şirket kurup ödüyor bize gelince ‘yapmayız’ diyor. Yapamazsan Allah selamet versin” sözleriyle sitenin Türkiye’de reklam toplayıp vergi ödemediğinden de yakınmıştı.
Acarer: YouTube açılsa bile yeniden kapanacak
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, YouTube’un açılsa dahi yeniden kapatılacağını bildirerek “33 tane mahkeme kararı var. Şu anda sadece bir tanesi uygulanıyor. Daha 32 karar var” dedi.

5651 sayılı kanunun hedef gösterildiğini ancak bu kanun olmasa bile site kapatmaların yaşanacağına işaret eden Acarer şunları söyledi:
“Ülke güvenliği maddesi 9 katalog suçun içinde olsa açık site bulamazsınız. Bu katalog suçların hepsi spesifik konular. Bunların hepsi ile ilgili kanunlar var. Bunlar 5651 ile yasaklanmamış. Bu kanun olmasa bile yine suç. Konu saptırılıyor. 5651 olmasın, YouTube yine kapatılırdı. Oradaki içerik gazetede yayınlansa gazete toplatılır, kitap olsa kitap toplatılırdı.”
BBC Türkçe internet sitesini yeniledi
Londra’dan yayın yapan BBC Türkçe Servisi, radyo, internet ve televizyon yayınlarıyla Türkiye ve dünyanın her yerindeki dinleyici, izleyici ve okuyucularına ulaşıyor. 1998’den bu yana internet yayıncılığını sürdüren BBC Türkçe Servisi artık yeni yüzüyle okurlarıyla buluşuyor: www.bbc.co.uk/turkce. 20 Kasım 1939’da kurulan Türkçe Servisi 32 dilde yayın yapan BBC Dünya Servisi’nin bir parçası.

Telekom’dan 6 ayda 1.1 milyarlık yatırım yaptı
Türk Telekom yarıyıl sonuçlarını açıkladı. 5.1 milyar gelir elde eden şirket kriz ortamına rağmen 6 ayda 1.1 milyar TL konsolide yatırım gerçekleştirdi.
Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, Türk Telekom'un net dönem kârının geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 20 düşüşle 821 milyon liraya gerilediği belirtildi. Türk Telekomünikasyon A.Ş, yılın ilk yarısında 821 milyon lira net kâr açıkladı.
Açıklamada, yatırım harcamalarının bir önceki yıla oranla yüzde 123,6 artarak 1 milyar 158 milyon liraya ulaştığı bildirildi.
RHCE sınavları artık Türkiye’de Türkçe olacak

HP Türkiye ve Red Hat’in İstanbul’daki tek yetkili eğitim ortağı olan Perception işbirliği ile tüm dünyada çok prestijli bir sertifika olan RHCE (Red Hat Sistem Yöneticiliği Sertifikası) sertifikası artık Türkçe olarak da gerçekleştirilebilecek bir sınavla alınabilecek. Dünyada yaklaşık 39000 RHCE sertifikalı profesyonel bulunurken Türkiye’de bu sayı 50 civarında.

HP ve Perception işbirliği sonucunda Türkçe olarak da alınabilecek RHCE sertifika sınavı 3 saat 30 dakika sürüyor ve özel olarak hazırlanmış bir laboratuar ortamında sadece sertifikalı bir RHCX (examiner) gözetiminde yapılabiliyor. Sınav sırasında adaylar sistemlerindeki çeşitli sorunları gidermeye ve çeşitli servisleri yapılandırmaya çalışıyorlar. RHCE sınav soruları, RHCT ve RHCE gereksinimleri olarak iki bölüme ayrılıyor. RHCE sertifikasını elde etmek için her iki bölümden de en az yüzde 70 puan alınması gerekiyor. Ancak RHCE sertifikası alma başarısı gösteremese de sınavın RHCT bölümünde yüzde 70 puan alan bir adayın RHCT sertifikasını alabilmesi de mümkün oluyor.
showhaber.com