"Müslümanız" dediler, İslamiyeti tebliğden vazgeçtiler.
Diyanetten sorumlu gayetle Müslüman (!) AKP Bakanı Mehmet Aydın konuştu:
"Bazı Müslüman kardeşlerimiz diyor ki:
"Yahu bir fırsat düştü, Müslümanlığı anlatalım Hıristiyanlara; Allah belki hidayetini gösterir"
Diyalog çalışmalarında... işin ucunda bilmem adam kazanmak, üye kazanmak varsa, açıkası bu bir din mensubuna yapılacak en dinsizce bir hakarettir."
(II. Din Şurası Tebliğ ve Müzakereleri, Cilt 2 Sayfa 322)
--------
Demek ki neymiş:
Bir Hıristiyana "Gel Müslüman ol" demek, ona Müslümanlığı anlatmak, tebliğ etmek DİNSİZLİK imiş, o Hıristiyana yapılan bir HAKARET imiş.
---------
Affedersiniz ama, buna "ÇÜŞ" diyorum.
AKP Bakanı, bu sözleriyle, Hz. Muhammed'i DİNSİZLİKLE, Hıristiyanlara HAKARET etmekle suçlamıştır.
Hz. Muhammed, Bizans İmparatoru'na yazdığı mektupta ne diyordu:
"Duydum ki bir Hıristiyan olarak sen de Allah'a inanıyormuşsun. İbrahim Peygamber ortak atamızdır. Gel dizdize oturalım, diyalog yapalım" mı diyordu?
Yoksa:
"Benim peygamberliğimi kabul et, Müslüman ol"mu diyordu?
Yani, Hz. Muhammed, Bizans İmparatoru'na İslamiyeti anlatır ve onu Müslüman olmaya çağırırken, DİNSİZLİK mi yapmış oluyordu?
Ona HAKARET mi etmiş oluyordu?
Hz. Muhammed Mekke putperestlerine:
""Amanın da ne iyi, sizler de Allah'a inanıyorsunuz. Gelin başbaşa verelim, diyalog yapalım" mı demişti?
Bildiğiniz gibi, Mekkeliler de Allah'a inanıyorlardı, ama şefaat etmeleri için araya melekleri (putları) koymuşlardı.
-----------
Ne diyordu Fethullah:
"Allah birdir" demek yeterlidir. "Muhammed onun resulüdür" demeye gerek yoktur.
Maksat "Diyalog" çalışmaları yürüsün.
Sen onları İslamiyete çağırma, ama onlar misyonerlerini göndererek bedava İncil dağıtsınlar, radyo-TV kursunlar, halkımızı Hıristiyan olmaya çağırsınlar.
Adını unuttuğum Kardinal ne diyordu:
"Diyalogun amacı İsa Mesih'in öğretisini yaymaktır"
AKP'liler "Müslümanız" dediler, diyalogcu (yani gizli Hıristiyan) çıktılar.
Doğu Perinçek ne demişti:
"Cübbenin altından haç çıktı".
A.Serdar Bolat derleyip yorumlamış.