Gönderen Konu: ANAYASA YERİNE AĞALIK DÜZENİNİ DEĞİŞTİRİN.  (Okunma sayısı 441 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ahmetdursun

• KURUCU
  • KATILIMCI
  • *
    • Her yaş güzeldir.Değerini geç anlasakta.
ANAYASA YERİNE AĞALIK DÜZENİNİ DEĞİŞTİRİN.
« : Nisan 04, 2008, 07:31:22 ÖS »
Bir erkeğe 4 kadını onaylayan zihniyet,size sesleniyorum.
Küçücük kızlarının yaşlı bir adamın haremine,kendi elleri ile 4.karısı olarak teslim etmeye cevaz veren zihniyet,sizlere seleniyorum.
Peki 4 kadını onaylıyorsunuz o halde soruyorum.
Bir evde iki kocayı da onaylıyormusunuz?
Nereden mi çıktı?
Onu da sabrederseniz açıklayacağım.
Türkiye Cumhuriyetini her fırsatta bir aile olduğunu dile getiriyorsunuz.Tabii ki benim içinde öyledir.
Tek farkla.
Ben sözde değil,özde bir aile olduğumuzu düşünüyorum.
Tüm etnik kökleriyle,tüm inançlarıyla,tüm gelenekleriyle.
Peki bu satırları yazmama ney sebep oldu derseniz şimdi açıklayacağım.

Öncelikle şu kısmı bitireyim.
Bir ailede erkeğin 4 karısı olmasını onaylıyormusunuz?
Evet;zımni olsa da ben evet dediğinizi biliyorum.

Hani birzamanlar bir haber çıkmış idi.
Refah döneminde evlere yolladığınız karafinller eşliğinde hanımlar gelmekteydi.
Amaç oy istemekti.

Lakin bir densiz mi,edepsiz mi,haklı mı,haksız mı,ne derseniz deyin,adamın biri içerden eşine bağırmış:

-Hanım gel gel...
-Bak (burada o dönemlerdeki bir partinin adını söyleyerek) iktidara gelince 4 karı verecekleridi ya,işte şimdi ikisini yollamışlar,iktidara gelince de kalan ikisini yollayacaklarmış.İçeriye alayım mı?

Sanırım ki bu anektodu hatırlıyor olmalısınız.
Konuyu bağlayayım.

Sahte dini gelenekleri ileri sürerek 4 kadını caiz görenler her kim olursa olsun soruyorum.

Bir aile olan Türkiye devletinde iki başlılık olur mu?
Yani bir tarafta erk olarak ortaya çıkan devlet,ve onu yöneten hükümet,diğer yanda doğunun insanının kanını emen AĞAlar.

Buna nasıl olur da göz yumabiliriz ki?

Bakınız size bu gün çay bahçesinde oturuken tanımadığım 7 hanımefendinin konuşmalarından duyduklarımı anlatacağım.

Aağrı'nın bir ilçesine öğretmen olarak ataması yapılan kızından bahsediyor.

Anlatırken bazen yüksek sesle,bazen de ağlamaklı...
Bu nedenle dikkatimi çekti ve kulak misfiri oldum.

Bu öğretmen kızımız,diğer arkadaşı ile,şehir merkezine inmek istemişler.
Hiç bir araç hanım başınıza bu sakıncalı diyerek onları götürmek istememiş.
Bunlar da bir taksi çağırmış ve yola koyulmuşlar.

Bir süre sonra AĞAnın adamları olduğu iddiası ile bir grup yollarını kesmiş.
Taksiciyi ağaçlık bir bölgeye doğru götürerek çok kötü bir şekilde dövmüş.
Hanımlar da bir tanıdığı erkek arkadaşlarını aramış.
Adam gelip bunları almış ve gerisin geriye götürmüş.
Sonucun ne olduğunu,emniyet güçlerine haber verilip verilmediğini bilmiyorum.

Ancak sormam gereken şeyler var.
Türkiye Cumhuriyeti bir aile ise,aile içinde iki erk(koca da diyebiliriz) olur mu?

Tabii 4 karı olursa iki koca da olur derseniz anlarım.
Yok olmaz derseniz soruyorum.

AĞAlık,devlet içinde devlet değilmidir?

Türkiye ağalık düzeninden ne zaman kurtulacak?
Tabii ki ağalık düzeni sadece doğulu kardeşlerimizin sorunu mu?

Bir de sendika ağaları var.

Onu da kısmat olursa başka bir zamana saklıyorum.
Başbakan,M.veliki,bakan,genel müdür vs..olacağına,okuyup adam olacağına ağa ol daha iyi.

İster köy ağası,ister sendika ağası istersen seçimlik ağa.
Not:Burada seçimlik ne anlam geldiğini arapça bilen dostaların anladığını sanıyorum.

Onu da N.Hoca'nın dediği gibi anlayanlar anlamayanlara anlatsın.
Son söz:
Anayasayı değiştireceğinize önce ağalık düzenini değiştirin ki millet olduğumuzu,teba olmadığımızı tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız anlasın.
Ne malum belki de bir takım siyasilerin beslendiği bataklığın başlangıcı da buralar olamaz mı?
Saygı ile....
Ahmet Dursun 04 Nisan 2008
--------
Not:
Yazışma arkadaşlarımdan sayın B.Yavuz'un paylaşyığı bir yazıyı da okumanızı öneriyorum.

İKİ KADIN, İKİ DURUŞ, İKİ ANI…

Bu yazıda anlatılan sayın Neriman Kuban Erduman'ın annesi olduğunu bildirdi.
http://www.karshabergazetesi.com/a_article_view.php?idx=189
Paylaşımı için kendisine teşekkürlerimi iletiyorum.A.Dursun
------------
Türkiye'yi 25 yıldır yöneten dergâh!

Soner Yalçın'ın 12 Nisan tarihinde çıkaracağı ''Siz Kimi Kandırıyorsunuz'' isimli kitabı daha basılmadan önsipariş ile 70 bin adet sattı.

"Efendi" kitabıyla Türk okuyucusunun gönlünde yer tutan Soner Yalçın, yeni kitabında da okuyucuyu yakın tarihin labirentlerinde dolaştıracak.

Yalçın, "Siz Kimi Kandırıyorsunuz"da 30 Mayıs 1876 askeri darbesiyle tahttan indirilen Abdülaziz'in başına gelenler ile Cumhuriyet döneminde ağır ekonomik kararlar alan hükümetlerin başına gelenler arasındaki benzerliğe dikkat çekiyor.

Kitaptan bir bölüm : Cumhurbaşkanı çıkaran dergah
"Bazen milliyetçi söylemlerde bulunan Başbakan Erdoğan 'takiye' mi yapmaktadır; yoksa Gümüşhanevi Dergâhı'nın kurucusu Şeyh Ziyaüddin Efendi'nin 'Milli İslamcılık' yolundan mı yürümektedir?...

Neden bunlar hiç tartışılmıyor?... İstanbul'daki Nakşibendi Gümüşhanevi Dergâhı özellikle son 50 yılın en ünlü/bilindik tekkelerinden biridir. Dergâh, Abdullah Gül'le ikinci kez cumhurbaşkanını çıkardı; birincisi rahmetli Turgut Özal'dı!

Tekkenin müritlerinin çoğunu siyasi hayattan tanıyorsunuz:
Necmettin Erbakan, Korkut Özal, Recai Kutan, Kemal Unakıtan, Hüsnü Doğan, Hasan Aksay, Erdem Beyazıt, Temel Karamollaoğlu, Bahri Zengin, Kahraman Emmioğlu, Yahya Oğuz, Cevat Ayhan, Prof. Cevat Akşit, Prof. Osman Çataklı, Prof. Orhan Okyay, Lütfi Doğan vb.

Listeye baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; son 25 yıldır –ufak kesintilere rağmen– Türkiye'yi, Gümüşhanevi Dergâhı yönetmektedir.
Bu kısa paylaşımın alıntı kaynağı için bakınız:
http://ahmetdursun374.blogcu.com/bizzat-anayasa-yerine-agalik-duzenini-degistirin/6519368

Çevrimdışı ahmetdursun

• KURUCU
  • KATILIMCI
  • *
Bir yorumu paylaşıyorum
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2008, 02:20:01 ÖS »
Bu yazıma yapılan yorumlardan ilginç saydığım bir tanesini burada paylaşıyorum.
A.Dursun

Bir yorum:
Terbiyesizlik ediyorsun Ahmet Dursun.
Herhalde yazılarına kimsenin itibar etmediğini görünce kendine  göre gündem oluşturmak istiyorsun.
İşte gündeme çıktın, için rahatlasın.
Ama ne yazık ki,merdi kıptiye dönüştün. Haberin var mı?
Kur'an-ı Kerimin beşere ilşkin hükümleri,zaman içinde değişebilir ama,hükmün kendisi asla değişmez.Bunu lütfen öğren,bilgi sahibi ol önce.
Biz ,Kur'an-ı Kerimin hükmünü  Kur'an içinde yok sayamayız.Ancak ,iman esasları dışında kalan, beşere ilişkin ruhsat verilmiş işlemlerde, kendi durmumuza uygun olacak şekilde hareket ederiz.
 4 Kadınla evlenmenin İslamda farz olduğunu gösterebilirmisin? 
Eğer gösterebilirsen sen haklısın diyeceğim ve geri adım atacağım.Ama gösteremezsen,o zaman hem müfterisin hem fitnebazsın. Bu iki özellik, senin iki cihanda da zelil ve perişan bir insan olduğunun açık kanıtıdır.
Allah kimseyi senin durumuna düşürmesin.
M.Kebir
-------------
Sayın Kebir,
Sizi okuduklarını iyi tahlil eden,aklı başında biri olarak görüyordum.
Anlıyorum ki beşer şaşar deyişi boşa söylenmemiş.
Kısaca;Kur'an da böyle bir emir vardır dediğimi yazımın/yazılarımın hengisinde ya da neresinde gördünüz?
Önce okuduğunuzu anlamaya çalışsanız nasıl olur?
Bir erkeğe 4 kadını onaylayan zihniyet,size sesleniyorum.
Bu sözden acaba kendinize bir pay mı çıkardınız?
Eğer ki evet alındım diyorsanız o halde sözüm tabii ki size de olacaktır.
Lütfen öncelikle okuduğunuzu anlayınız.
Kendi beyninizde gizli kalanları ifşat etmenizi de ben anlamıyorum.
Allah kimseyi senin de durumuna düşürmesin.
A.Dursun
---------
Cübbeli hocadan (bu durumda islamiyetten çıktığı için)islamiteye(ite-kaka islam) göre seks dersleri.
İzleyin.

Fiili livata nın adını bile değiştirmiş küçük livata yapmış.
Tabii aklınız hep küçüklerde olursa diliniz de böyle söyler.

Herhalde büyüklere yapılan fiili livatayı o kadar önemsemiyor olsa gerek.

Türban ilköğretimde...Çocuklar nerede?
http://www.toplumsalbilinc.org/forum/index.php?topic=4843.msg14734#msg14734
BAKARA SURESİ:  187 Oruç gecesi kadınlarınıza cinsel yaklaşım size helal kılınmıştır. Onlar sizin için giysidir/eştir, siz de onlar için giysisiniz/eşsiniz. Allah sizin öz benliklerinize yazık etmekte olduğunuzu bilmiş, tövbelerinizi kabul edip sizi affetmiştir. Artık şimdi onlara yaklaşın ve Allah'ın sizin için yazdığı şeyi arayın. Tan yerinin beyaz ipliği siyah ipliğinden sizce seçilinceye kadar yiyin için; sonra da orucu gece oluncaya değin tamamlayın. Mescitlerde itikâfta bulunduğunuz sırada zevcelerinizle cinsel temas kurmayın. İşte bunlar Allah'ın yasaklarıdır, bunlara yaklaşmayın. Allah, ayetlerini insanlara işte böyle açıklar ki korunabilsinler.

NİSA SURESİ :  15 Kadınlarınızdan eşcinsellik/sevicilik yapanlara karşı içinizden dört tanık getirin; eğer tanıklık ederlerse o kadınları, ölüm canlarını alıncaya ya da Allah kendileri için bir yol açıncaya kadar evlerde tutun.

NİSA SURESİ :  16 Eşcinselliği içinizden iki erkek yaparsa onlara eziyet edin. Bu ikisi tövbe eder, durumlarını düzeltirlerse onlara eziyetten vazgeçin. Allah Tevvâb'dır, tövbeleri çok kabul eder; Rahîm'dir, merhametine sınır yoktur.

NUR SURESİ :  30 Mümin erkeklere söyle: Bakışlarını yere indirsinler. Cinsel organlarını/ırzlarını korusunlar. Bu onlar için daha arındırıcıdır. Kuşkusuz, Allah, yapmakta olduklarınızdan haberdardır.

NUR SURESİ :  31 Mümin kadınlara da söyle: Bakışlarını yere indirsinler. Cinsel organlarını/ırzlarını korusunlar. Süslerini/zînetlerini, görünen kısımlar müstesna, açmasınlar. Örtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar. Süslerini şu kişilerden başkasına göstermesinler: Kocaları yahut babaları yahut kocalarının babaları yahut oğulları yahut kocalarının oğulları yahut kardeşleri yahut erkek kardeşlerinin oğulları yahut kız kardeşlerinin oğulları yahut kendi kadınları yahut ellerinin altında bulunanlar yahut ihtiyaç içinde olmayan erkeklerden kendilerinin hizmetinde bulunanlar yahut kadınların kaygı duyulacak yerlerini henüz anlayacak yaşa gelmemiş çocuklar. Süslerinden, gizlemiş olduklarının bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler, Allah'a topluca tövbe edin ki kurtuluşa erebilesiniz!
Cinsel ilişki
MISIRDAN ÇIKIŞ :  Çık.19: 15 Musa halka, "Üçüncü güne hazır olun" dedi, "Bu süre içinde cinsel ilişkide bulunmayın."

MISIRDAN ÇIKIŞ :  Çık.22: 19 "Hayvanlarla cinsel ilişki kuran herkes öldürülecektir.

LEVİLİLER :  Lev.15: 18 Bir adam kadınla cinsel ilişkide bulunurken menisi akarsa, ikisi de yıkanacak ve akşama kadar kirli sayılacaklardır.

LEVİLİLER :  Lev.18: 6 "'Hiçbiriniz cinsel ilişkide bulunmak için yakın akrabasına yaklaşmayacak. RAB benim.

LEVİLİLER :  Lev.18: 7 Annenle cinsel ilişkide bulunarak babanın namusuna dokunmayacaksın. O senin annendir. Onunla ilişki kurmayacaksın.

LEVİLİLER :  Lev.18: 8 Babanın karısıyla cinsel ilişki kurmayacaksın. Babanın namusudur o.

LEVİLİLER :  Lev.18: 9 Annenden ya da babandan olan, ister seninle aynı evde doğmuşolsun, ister olmasın üvey kızkardeşlerinden biriyle cinsel ilişki kurmayacaksın.

LEVİLİLER :  Lev.18: 10 Kızının ya da oğlunun kızıyla cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü onların namusu senin namusundur.

LEVİLİLER :  Lev.18: 11 Babanın evlendiği kadından doğan kızla cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü o babandan olmadır, senin kızkardeşin sayılır.

LEVİLİLER :  Lev.18: 12 Halanla cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü o babanın yakın akrabasıdır.

LEVİLİLER :  Lev.18: 13 Teyzenle cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü o annenin yakın akrabasıdır.

LEVİLİLER :  Lev.18: 15 Gelininle cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü oğlunun karısıdır. Onunla ilişki kurmayacaksın.

LEVİLİLER :  Lev.18: 16 Kardeşinin karısıyla cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü o kardeşinin namusudur.

LEVİLİLER :  Lev.18: 17 Bir kadının hem kendisiyle, hem kızıyla cinsel ilişki kurmayacaksın. Kadının kızının ya da oğlunun kızıyla cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü onlar kadının yakın akrabasıdır. Onlara yaklaşmak alçaklıktır.

LEVİLİLER :  Lev.18: 18 Karın yaşadığı sürece onun kızkardeşini kuma olarak almayacak ve onunla cinsel ilişki kurmayacaksın.

LEVİLİLER :  Lev.18: 19 "'Âdet gördüğü için kirli sayılan bir kadınla cinsel ilişki kurmayacaksın.

LEVİLİLER :  Lev.18: 20 Komşunun karısıyla cinsel ilişki kurarak kendini kirletmeyeceksin.

LEVİLİLER :  Lev.18: 23 Bir hayvanla cinsel ilişki kurmayacaksın. Kendini kirletmiş olursun. Kadınlar cinsel ilişki kurmak amacıyla bir hayvana yaklaşmayacak. Sapıklıktır bu.

LEVİLİLER :  Lev.20: 13 Bir erkek başka bir erkekle cinsel ilişki kurarsa, ikisi de iğrençlik etmiş olur. Kesinlikle öldürülecekler. Ölümü hak etmişlerdir.

LEVİLİLER :  Lev.20: 15 Bir hayvanla cinsel ilişki kuran adam kesinlikle öldürülecek, hayvansa kesilecektir.

LEVİLİLER :  Lev.20: 16 Bir kadın cinsel ilişki kurmak amacıyla bir hayvana yaklaşırsa, kadını da hayvanı da kesinlikle öldüreceksiniz. Ölümü hak etmişlerdir.

LEVİLİLER :  Lev.20: 17 "'Bir adam anne ya da baba tarafından üvey olan kızkardeşiyle evlenir, cinsel ilişki kurarsa, utançtır. Açıkça aşağılanıp halkın arasından atılacaklardır. Adam kızkardeşiyle ilişki kurduğu için suçunun cezasını çekecektir.

LEVİLİLER :  Lev.20: 18 Âdet gören bir kadınla yatıp cinsel ilişki kuran adam kadının akıntılı yerini açığa çıkarmış, kadın da buna katılmış olur. İkisi de halkın arasından atılacaktır.

LEVİLİLER :  Lev.20: 19 "'Teyzenle ya da halanla cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü yakın akrabanın namusudur. İkiniz de suçunuzun cezasını çekeceksiniz.

LEVİLİLER :  Lev.20: 20 "'Amcasının karısıyla cinsel ilişki kuran adam, amcasının namusuna leke sürmüş olur. İkisi de günahlarının cezasını çekecek ve çocuk sahibi olmadan öleceklerdir.

YASANIN TEKRARI :  Yas.27: 21 "'Herhangi bir hayvanla cinsel ilişki kurana lanet olsun!"Bütün halk, 'Amin! diyecek.

HEZEKİEL :  Hez.22: 10 Babalarının karılarıyla yatanlar, âdet gören dinsel açıdankirli kadınlarla cinsel ilişki kuranlar senin içinde yaşıyor.

Çevrimdışı ahmetdursun

• KURUCU
  • KATILIMCI
  • *
AB anayasası laik değil,Hıristiyandır
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2009, 02:28:41 ÖS »
AB anayasası laik değil,Hıristiyandır

AB, anayasasını 13 Ekim 2004’te Brüksel’de yayınlandı. 29 Ekim 2004 tarihinde Roma’da 25 üyesiyle imzalandı.
İmza töreni 1957'de Avrupa Ekonomik Topluluğu'nu kuran Roma Anlaşması'nın imzalandığı mekanda, Papa X. Innocente'nin heykeli altına yerleştirilen bir masada yapıldı;
Avrupa Anayasası'nın imzalanması için hazırlanan özel kalemlerın üzerine Latince olarak, ''Europae Rei Publicae Status'' (Avrupa Cumhuriyeti Anayasası) ibaresinin yazılması dikkati çekmişti.
AB Anayasası, Avrupa Parlamentosu tarafından 12 Ocak 2005'te onaylamıştır. Rusça dahil, Türkçe hariç 21 dilde yazılmıştır.
AB anayasasının giriş bölümünde, anayasalarını hazırlarken din faktöründen de ilham aldıklarını ifade ederler ve anayasanın tamamında laiklikten bahsedilmez. Avrupa’da yaygın din Hıristiyanlık olduğuna göre; AB anayasası da Hıristiyan anayasası olmuştur.

AB anayasasının Madde I-6 Birlik Yasası der ki;
“Anayasa ve kendilerine verilmiş yetkileri kullanan AB kurumlarının uyguladığı yasalar, üye devletlerin yasalarının üzerinde tutulur”.
Bu da demektir ki Türkiye, AB üyesi olduğu takdirde TC Anayasası ile değil, AB anayasası ile, yani Hıristiyan bir anayasa ile yönetilecektir.

Unutulmaması gereken bir resim karesi de Papa X.Innocente'nin heykeli altında Türkiye adına AB anayasası nihai senedine imza atan Gül ve Erdoğan’dır.

Papa X.Innocente'nin heykeli resmim de.

Derleme:A.S.Bolat

Çevrimdışı ahmetdursun

• KURUCU
  • KATILIMCI
  • *
Önce Dogu ve Güneydoğu’da ağalık sistemi yıkılacak.
« Yanıtla #3 : Aralık 07, 2009, 02:27:04 ÖÖ »
Önce Dogu ve Güneydoğu’da ağalık sistemi yıkılacak.

Prof.Dr.Birgül Sönmez
Vatandaşlar ağanın köleliğinden çıkarılarak vatandaş statüsüne geçirilecek.
Bu işe bir feodal Kürt beyi olan DTP Başkanı Ahmet Türk’ün görkemli Kasrı Kanco’sundan başlanacak.

Orada yaşayan köylülere Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman başarılamayan toprak dağıtımı sağlanacak.

Kürt halkının vazgeçilmezi olan töre cinayetleri ve kan davası çözülecek.
Kız çocuklarının okuması  sağlanacak.

O vatandaşlarımızı yeşil kart, çocuk parası, çiftçilik yardımı, erzak yardımı  gibi şeylerle oyalayarak miskinliğe alıştırmaktan vazgeçilerek bu kaynaklar yöreye yatırım olarak yönlendirilecek.

Kürt kardeşlerimize tarihimizde 38 Kürt isyanı çıktığı ve bunların hepsinin feodal Kürt sistemini devam ettirmek için çıkarıldığı ve iki topluma da ne kadar zarar verdiği ögretilecek.

Örneğin; 1925 isyanının sonunda Şeyh Sait’in sponsorları tarafından teslim edilmiş ve bunu hayatı ile ödemiş olduğu, Mustafa Kemal’in de bunun karşılığında Kerkük’ü Ingilizlere bırakmak zorunda kaldığı (daha henüz Apo’nun teslim bedelini öğrenmiş değiliz) hatırlatılacak.

Dersim İsyanı’nın 1930’lu yıllarda devletin elinin bu yörelere ulaşıp yol, köprü, telefon-telgraf, eğitim-öğretim ve güvenlik güçlerinin gelmesi, yani devletin fiziksel olarak oralarda var olmasının, ağalık sistemini yerinden sarstığı  için ağalar tarafından (her zamanki gibi İngiliz destekli olarak) 1937 yılında başlatılıp, önce telefon-telgraf direklerinin yıkıldığı, köprülerin uçurulup okulların ve jandarma karakollarının yakıldığı hatırlatılacak.

Bunun tam da Fransızlar ile Hatay sorununun çözülmek üzere olduğu günlere gelmesinin bir raslantı  olmadığı anlatılacak.

Kürt kardeşlerimize; çözümün, feodal Kürt liderlerinin peşinden giderek veya varlığını  teröre ve bir terör örgütüne borçlu olan partilerde ve onu destekleyen yabancı devletlerde değil, Mustafa Kemal’in çizdiği yol haritasından başka bir yerde olmadığı anlatılacak.

Ben, aklıselim olan Kürt kardeşlerimin, Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nda verdiği mesaja hiçbir itirazları  olmadığını biliyorum. Bu ülkenin birliği, beraberliği ve refahı için tek yol haritası vardır:

“Ne mutlu Türküm diyene”!

Çevrimdışı ahmetdursun

• KURUCU
  • KATILIMCI
  • *
Karşılaştırmalı anayasa değişikliği
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2010, 03:19:54 ÖS »
Anayasa değişiklik paketinde yapılan nelerdir?
Karılaştırmalı izleme tablosunu ekten görebilirsiniz.

Tabloyu açamıyor,görüntüleyemiyorsanız şu adresten indirebilirsiniz.
http://s1.dosya.tc/13p1wu/Anayasa-karsilastirmali-degisiklik.pdf.html