Ahmet Dursun. yazik sana, Ayip Sana. Ahiret var. Hesap sorma var. gercekle yanlisi ayirt edebilecek aklin var. neden arastirmiyorsun. Kor cahil sekilde tutturduguna gidiyorsun.
Ahmet Dursun, Bu yasa tasarisini AKP getirdi diyerekten neden YALAN yaziyosun... UTANMIYORMUSUN? Kackere mailler dolasti burda. Komisyonda, bu yasa tasarisi onerisini verenler Yargitay uyeleridir diye. Neden bu kadar, sahtekar, kor cahil ve safsin? Yoksa sen bu internet ortaminda bilincli desenfarmasyon aracimisin sen?
Toplumsal realiteyi bilmeden konusuyorsun. Dogu bolgelerinde ve ic anadoluda bir cok 18 yas alti evllikler oluyor. Bunlar resmi olarak evlilikten sayilmiyor. Bir anlasmazlik karsisinda aylardir yillardir evli olanlar 18 yas alti evlilik yaptigi icin tecavuz suclamasi ile yargilaniyor.
Sen hem kel hem fodlsun. Turkiye gercekligini bilmeden yaziyorsun. Sacmaliyorsun. Yalan ve iftira atiyorsun.
Bunlarin vebailini veremeyeceksin
Suat
---------------
Suat,
illa ki saçmalamak zorundamısın?
Artık bırak şu AKP/ABD işbirlikçiliğini de gözünü aç yahu.
Salt muhalefet yapacağım diye de
Toplumsal realiteyi bilmeden konusuyorsun denmez ki.
Senin realitene aykırı bir durum olabilir/olmayabilir.
Lakin ben bu realiteyi kabul edemem.
Saçmalıklarını artık kendine saklasan nasıl olur?
Kullanılan yanlış,kullanılmayan doğrudan evladır mı diyorsun?Pes yani,pes....
Son zamanlarda bayağı saçmalamaya başladığının farkındamısın acaba?
A.Dursun
---------------
Ben o realiteyi kabul ettigimi yandas oldugumu soylemedim. Ama var. Yok mu? 12-13 yasinda evlendirilen insanlar var. Anlasmali evlilikler asiret dugunleri vsler. bir sorun cikiyor ayrilik oluyor kiz tarafi igfal iddiasi ile erkek tarafina dava aciyor, ne oluyor, erkek tecavuz sucu ile yargilaniyor. Dogru degil mi? Dogru.
Bu yasayi, bu realiteyi bilenler boyle boyle durumlar yasaniyor toplumumuzda diyip cozum aramaya calisiyorlar.
13-14 yasinda ki kiz akli basinda kizdir. Eger onun velayeti ailesindedir diye, ki ailesi hirsilarina yenik dusup illada davaci olmaya devam ettiklerinden evlilik bagi ile birlesilmis bir nikahi tevacuz sucuna cevirebilirler, sikayette kizin yasinin dusurulmeside kizi bu suclamalar icin hak sahibi haline getirmek icin. Kiza soracaklar bu kisi ile ailenin zoru ile mi evlendin evet yada hayir diyecek. Bu adam senin kocanmiydi evet diyecek. Bu kisiden sikayetcisimisin evet yada hayir diyecek.
Asil sizin kafa basmiyor. isiniz gucunuz AKP ile ugrasmak. Bu iste AKP nin bir dahli yok. AKP'den tek bir milletvekili bile o komisyonda degildi ayip gunah ya.
Toplumsal realite muhim degilmis, nasil muhim degil. Senin pasa gonlun istemiyor diye, ailelerin dusmanligi yuzunden birileri tecavuz sucu ile hapsihanelerde curusun mu? Ayip ya. Bazi seyleride icinde bulundugun topluma egilerek anlamaya calisin yahu. Sanki Almanya, fransa, ingiltre, hollanda sandiniz Turkiye'yi. Oralarda escinseler bile evleniyor, izinli mahallerde esrar icilmesi bile serbest. Nerde yasiyorsunuz siz Istanbul'dan ibaret mi sandiniz Turkiye'yi??
Bakiniz,
Gercek manada irz namus dusmanlarida var. Yok mu dedim.?? Eger gercek manada tecavuze ugruyan bir magdur aptalmiki tecavuzcusu kurtulsun diye evlenmeye yanasacak bu kadar ahmak salakmisiniz siz yahu? Hangi magdur boyle bir seyi kabul eder? Parkta karanlik bir sokakta sapigin teki tecavuz edecek sonra mahkemede ben bu kisi ile evleneyim diyecek olur mu boyle sey?
Bu yasa duzenlemesi benim dedigim realite icin yapiliyor aklinizi calistirin biraz.
Suat
-------------
Suat,
Seni yanlış anladığımı sanmak istiyorum.
İstiyorum çünkü,ruh halini hiç beğenmedim.
Belki bana kızacaksın,olabilir kızsan da kızmasan da sana şunu soracağım.
Bırak şimdi şurda varmış,burda varmışı da somutlaştırmaya çalışalım.
Senin açıklamalarına göre tecavüz olması için kızın/kadının hayır demesi gerkiyor doğru mu?
Nerden bu kanıya vardım.
12-13 yasinda evlendirilen insanlar var. Anlasmali evlilikler asiret dugunleri vsler. bir sorun cikiyor ayrilik oluyor kiz tarafi igfal iddiasi ile erkek tarafina dava aciyor, ne oluyor, erkek tecavuz sucu ile yargilaniyor...demişsin.
İşte buradan.
Şimdi kırmızı ile renklendirdiğim kısma gelelim.
"
bir sorun cikiyor ayrilik oluyor kiz tarafi igfal iddiasi",yani böyle bir "
iddia" olmasa idi ortada tecavüz de olmayacaktı anlamı çıkıyor mu?
Evat bence çıkıyor.
Yahu sende hiç allah korkusu da mı yok.
Hadi kuldan utanmıyorsun diyelim(-ki utanma duygunun var olduğunu biliyorum da mesela dedik)allah sana sormayacak mı sanıyorsun.
Cinsellikten anladığın nedir? diye ben sorayım o halde.
Gerçekten de 12-13 yaşında evlendirilen çocukların (
kiz tarafi igfal iddiasi)olmasaydı acaba normal mi karşılıyorsun?
Öyle ya iddia olmasaydı böyle dava da olmayacak herşey normalmiş gibi görülecekti.
Çünkü,diyorsun ki "
13-14 yasinda ki kiz akli basinda kizdir."
Yok böyle birşey.
Senin kadın anlayışın nedir,nasıldır bilmem diyeceğim ancak anlattıklarınla nasıl bir kadın ve dahi cinsellik anlayışın olduğu ayan beyan ortada.
13-14 yaşında kızlarla birlikte olabilmek için yurt dışında gidenler var.
Neden yurt dışına gidiyorlar dersin?
Çünkü oralarda sübyancılık yasal kılıf bulmuş.
Sandalyeye oturtuyorlar ayakları yere deyiyor ise bu artık kadın olabilir hükmü veriyorlar.
Yahu beni deli mi edeceksin?
Senin paşa gönlün 13-14 yaşında kız istiyor diye aleni tecavüzü resmileştirecekmiyiz?
İşte senin tecavüz anlayışın şu sözlerinde yatıyor.
Parkta karanlik bir sokakta sapigin teki tecavuz edecek sonra mahkemede ben bu kisi ile evleneyim diyecek olur mu boyle sey? Ayıptır ayıp,sadece karanlık sokaktamı olur tecavüz.
Tecavüzün ne olduğunu sanırım ki aklın basmamış ya da başka duyguların bu gerçeği söylemene engel olmuş.
Benim için cinsellik demek kadın olduğunu anlayacak,kabullenecek beyin yapısının varlığı demektir.
Aksi halde salt bilmem neyi var diye akıl hastaları ile de,ölüler ile de,hayvanlar ile de ilişkiye girenler var.
Bunlar nedir?
Ölü seviciliği tecavüz değilmidir?
Özetle cinselliğin ne olduğunu anlamayacak beyin yapısında olan her tür ilişki SAPIKLIKtır,buna cevaz vermek ise açıkça
hem zihinsel hem de bedensel TECAVÜZ dür. Merakımı hoş karşılar isen sormak isterim.
Senin 13-14 yaşında kızın olsa acaba evlendirmeye rıza gösterirmisin.Evet dersen başka bir soru.
13-14 yaşındaki kızının ne dediği,ne düşündüğü acaba önemsiz mi?
Umarım ki bu sorudan dolayı beni bağışlarsın.
İstersen de yanıt vermeyebilirsin.
Sagı ile...
A.Dursun
İşte hastalıklı zihniyetin kadına bakış açısı.Kur'an Dininde ve Uydurulan Dinde kadını yeri http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=12100***************
Ahmet Abicim,
Bakiniz,sizin ile polemik yapmak istemem ama bariz anlama zorlugu cektiginiz haller yasiyorsunuz. Benim A dedigimi siz B olarak algiliyorsunuz.
Once sunu kabulleneceksiniz.
Toplumsal Realite olarak 13-14 yasinda ki gencler evlendiriliyor bunu kabul edeceksiniz. Illa Kiz 13-14 yasinda olacak diye kaide yok Erkek ve Kiz da 13-14 yasinda olabilir. Bunun subyancilikla alakasi yok. Burada kafanin almasi icin tekrarliyorum. Kizda erkekte 13-14 yasinda. Hicmi televizyon haber izlemez okumazsin be adam. ??
Simdi bu yasdaki kisileri resmi nikah ile evlendiremezsiniz. Anca ebevenynlerin talepleri dogrutusunda aile icinde evlendirirsin. Olasilik dahilinde ebeveynlerin ayarlamasi ile olan bu tip evliliklerde
ilerde maraz dogdugunda yasanacaklarin hakkaniyetle cozulmesi gerektigini savunuyorum.
Simdi gelelim benim uzaktan yakindan hic konusunu etmedigim uzakdogu subyanci olayina. Bu subyanci pesinde kosanlarin evlilik disi iliski pesinde kosanlarin genelikle cagdas modern sosyetik azgin zenginlerden oldugu malum. Para bol dunya zevklerinin tadlarina bakmalari gerekir. Konu ile alakasi yok.
Gelelim mevzumuza
Akil bulug cagina girmis her insan dinen sorumluluk sinifina girmistir.
Artik COCUK degildir. Yani o birey icin gunah ve sevap kaydi baslamistir.
Evlilik sunnettir.
Evlenmeyi siz salt cinsel iliski bazinda dusunmenizin sizin aklinizin nerde oldugunu belli oluyor. Herneyse bazi bolgelerde ki evliliklerin seceresi incelendiginde duyacaginiz seyler ben 14 yasinda evlendirildim, ben 16 yasinda evlendirildim sozleridir.
Simdi bu kisiler coluk cocuk torun torba sahibi kisilerdir. Eger evlendikleri zamanda bir dava mevzusu olsaydi o zamanda
tecavuz suclamasi ile dava acilmis olacakti. Simdi ise evlilikleri devam ediyor.
Bazi gerceklikleri saptamak lazim,
disi vucudu adet gormeye basladiginda UREME olgusuna gecmisdir. Aklen, fikren evlilige ve evliligin bir parcasi olan cinsellige beden hazir haldedir. Isin pskolojik yonunu ise anne, abla, gorumce yani aile ici hallediliyordur.. Yani evli olanlarda sorun yok. Sorun. Ailelerin kendi aralarinda yasanmasi muhtemel problemler. Tecavuz zorla birisi ile istegi disinda cinsel iliskinin adidir. Benim aklim cok iyi basiyor. Sizin akliniz belden asagi calistigi icin. Baska turlu anliyorsunuz. Isin lami cimi yok.
Derdiniz sizin kadinlari savunmak kollamak degil sizin asil derdiniz nedir bunuda zaten biliyoruz. Kendi rizalari ile dini nikahla yapilan evliliklerin tamamini TECAVUZ suclamasi camuru atip icinizi rahatlatmak sizin maksadiniz budur. Kanunlar 18 yasindan kucuklerin evlenmesini yasakliyor.
18 yas alti evlilikleri bunlar evlidir gozu ile bakmiyor, ne oluyor, irza tasallut sucu ile bakiyor. Aile ici zorla evlilik mevzusu iste kizin yasi 14e indirilmek sureti ile suc iddiasi ebeveynlerden alinip kiza veriliyor. Kiz derse bunlar beni zorla evlendirdi diye zorlayanlar hapse tikiliyor. Ha burda tabiki disardan kiza telkinler gelme ihtimali yuksek, kizim yapma etme eyleme biri baban, biri kocan suclamani geri al soylemler olacaktir. Gercekten adilane bir duzenleme yapilmasi sart,
hic kimse magdur olmasin, magduriyete sebep olanlarda suclarini ceksin derim ben.
Benim bu yasa onerisini savundugum yok. Bu yasa tasarisini bu sekli ile istedigim falan yok. Ama bu yasa tasarisi uzerinden yapilan satasmalardan bir ulke gercekligi es gecilmemesi gerekir. Yas ile kuru gercekten ayirt edilebilinmelidir.
Mesela illa aile ici surtusme yasanmasinada gerek yok disardan birisi suc duyurusunda bulunsa o evlilileri mahkemeye cikarirlar. Iste boyle magduriyetleri gidermek icin yasa tasarilari one suruluyor. Canan Arirtman'in gazi ile hareket ettiginiz asikar. Toplumsal realiteyi gormeden hemen demogojiye polemige bogup olayi suruncemede birakmaya calisiyorsunuz.
Gececeksiniz bu
fasist kemalist ideolojik demogojileri. Sanki tecavuze ugrayanlar salt bekarlardan olusuyor. Evli olan bayanlarin durumu ne olacak.
Kocalarindan bosatilip, tecavuzcusu ile mi evlendirilecek ne sapik anlayasiniz var sizin yahu...
Bana sordugunuz soruda yanlis anlayacagim bisey yok. Benim evlilik anlayisim sizin
laikperest evlilik anlayasindan mutesekkil degil.
Evlenmeyi ben dini bir mevhum olarak gordugum icin. Parametrelerim Kur'an'a ve Allah'in resulu hz. Muhammed sav sunnetine uygun sekillenir.
Ben ebeveyn olarak evlilige rizasi disinda cocuklarimi zorlamam. Zaten zorlama olmasi evliligin dini yonden olmadigini kanitlar. Allah rizasi icin olan bir teamulun zorlanarak olmasi dogru ve hos bir uygulama degildir. Kader kismet eger sahip olursam sayet, cocuklarim kendileri ne zaman isterlerse o zaman evleneceklerdir. Ebeveyn olarakta damat/gelin adaylari elekten gecirilecektir tabiki

Suat.
Ah be Suat,
Senin zeki,akıllı olduğunu söylerken yanılmadığımı görmüş oluyorum.
Gerçekten çok zeki insansın.
Ancak aklını nasıl kullandığın konusunda şüpheye sevk etmesen de şöyle üsturuplu konuşsak nasıl olurdu?
Sevgili Suat,
Yazdıklarında yeni birşey yok demiyeceğim.
Lakin yeni olan birkeç satır var hepsi o.
Son yazdıkların ise evvel ki söylediklerini
temcit etmekten öteye gitmemiş.
Yine de bazı satır aralarına bakalım mı?
Simdi bu kisiler coluk cocuk torun torba sahibi kisilerdir. Eger evlendikleri zamanda bir dava mevzusu olsaydi o zamanda tecavuz suclamasi ile dava acilmis olacakti. Biliyorum hem de çok iyi biliyorum.Çok sevdiğim ailecek görüştüğüm bu tip evlilik yapmış bazı dostlarım var.
Benim yaşımda olmalarına rağmen(51 yaş)nerdeyse torunun torunlarını görecekler.
Bu açıdan bakarsan belki hoş ancak bu ayrı bir bakış açısı.Hepsinin ortak fikri şu:
Bu büyük hata idi.
O zaman öyle gerektirmiş demek ki biz de öyle yapmışız.
Ancak çocuklarımızdan hiç birinin akli kabulleri gerçekleşmedikçe asla bu tür evliliklere izin vermiyeceğiz diyorlar.Öyle de yaptılar zaten.
Dikkatini çekerim ki bunlar benim gibi mezhepsiz falan vs..vs..de değiller.
Hatta F.Gülen cemaatinin içinde hemde bayağı ileride olanlar dahi var.
Gelelim diğer satıra.
Bazi gerceklikleri saptamak lazim, disi vucudu adet gormeye basladiginda UREME olgusuna gecmisdir. Aklen, fikren evlilige ve evliligin bir parcasi olan cinsellige beden hazir haldedir. Isin pskolojik yonunu ise anne, abla, gorumce yani aile ici hallediliyordur.. Yani evli olanlarda sorun yok. Sorun. Ailelerin kendi aralarinda yasanmasi muhtemel problemler. Nasıl bu satırları yazabildiğini alttaki açıklamandan anlıyorum.
Yani henüz bir evlat sahibi olmadığın için bunları düşünmen
şimdilik kaydı ile normal.Ancak bu düşünceler normal değil.Sadece böyle düşünebiliyor olman normal.
Keşke allah nasip ederse çocuk sahibi olduğunda sorabilme imkanım da olsa idi.
Bir evladın nasıl,ne şartlarda yetiştiğini anlamanı elbet ki beklemem.Evlat olmak anlamayı gerektirmez.Ancak anne/baba olduğunda anlayabileceğin bazı şeyler için de seni hoş görü ile karşılıyorum.
Ürüyor olabilme olgusu ne yazık ki hayvanlar alemi için gereçerli bir savdır.Evet bazı ülkelerde 10 yaşında dahi regl olan kız çocukları var.
Hatta sana çok yakın bir örnek vereyim.
İlk mektep birinci sınıfa bu yıl başlayan bir dostumun kızında göğüslerde büyüme başlangıcı tesbit etmişler.
Yaklaşık 2 ay evvel doktora gittiler.
Doktor bu gelişimi durdurmak için gerekli tedbirleri almış.
Demiş ki bu tür erken gelişim evresi yaşayan kızlar ne yazık ki artmaya başladı.
Bu da yaşadığımız dünyada yapılan hatalı ziraat,hayvancılık,çevre koşulları vs..gibi faktörler sonucu karşımıza çıkıyor.
Bazen de tamamen hormonal.
Şimdi bu durumda 7 yaşındaki kız çocuğu (
hatta bebek) birkaç ay sonra
regl olur ise sence evlenme çağına da gelmiş oluyor.
Evet bazı dini konularda senin gibi düşünmüyor olabilirim.Ancak allah inancımı hiç kimsenin sorgulamasına açmam,açtırmam.
İşte bu nedenle de diyorum ki sizler gibi müslüman olmaktan allah beni korusun.
İnandığım allah(
artık herkesin kendi allahı da yaratıldı ya onun için inandığım diyorum)
7 yaşındaki kız ile evlenildiği günler görmeyi bana nasip etmesin.
Dilerim ki aklı başında olan hiç kimseye de nasip etmesin.
Suat,
Bu nasıl bir zihniyettir yahu,
allah aşkına bırakın şu
uçkurlarınıza allahın diye adlettiğiniz kuralları bari karıştırmayın kardeşim.
Yazıktır,günahtır,her şeyden ötesi şirktir,şirk.Lafa bak yahu,
disi vucudu adet gormeye basladiginda UREME olgusuna gecmisdir. Aklen, fikren evlilige ve evliligin bir parcasi olan cinsellige beden hazir haldedir.Allah bunun neresindedir,neresine konulabilir,
allahı dahi haşa utandıracak açıklamalardır bunlar yahu?
Mesela illa aile ici surtusme yasanmasinada gerek yok disardan birisi suc duyurusunda bulunsa o evlilileri mahkemeye cikarirlar. Iste boyle magduriyetleri gidermek icin yasa tasarilari one suruluyor. Yani istiyorsun ki kimse sesini çıkartmasın ve bu rezilliğe de üstüne üstlük allah adı ile konuşulsun ve
allah şahit gösteilsin.Yok be kardeş.
Kusura bakma da ben böyle bir müslümanlığı istemem.
Almayayım.
Evliliğe karşı olmak demişsin.
Yahu sen akıllı adamsın dedik.
Neden beni yanıltmak için tüm maretini sarf ediyorsun anlamıyorum.
Aziz müslim arkadaşım,
sana kim anlattı ise
allahın evlilik diye böyle sapkınlığa izin verdiğini ben bu yaşıma kadar geldim hiç duymadım.
O savunduğun F tipi cemaatte de hiç duymadım,savunduğun hiç bir AKP'li den de duymadım.Ancak bu fikirleri savunan hiç bir
kemlist omadığı gibi olmasını düşünmek dahi abesle iştigaldir.
Tıpkı diğer insan toplulukları gibi,hiç bir sağlıklı akıl sahibi de bu düşüncelere sahip değildir.
Gececeksiniz bu
fasist kemalist ideolojik demogojileri. Sanki tecavuze ugrayanlar salt bekarlardan olusuyor. Evli olan bayanlarin durumu ne olacak.
Kocalarindan bosatilip, tecavuzcusu ile mi evlendirilecek ne sapik anlayasiniz var sizin yahu...Evet,işte ne sapık anlayışı olanları sayende bir kez daha öğrenmiş ve anlamış bulunuyoruz.
Allah aşkı için senden rica ediyorum.
Bu tartışmayı burada kapatalım.
Çünkü,benim ne midem,ne de aklım bunları değil yazmaya,düşünmeye dahi dayanamıyor.
Allahtan dilerim ki akıl sağlığı yerinde olmayan insanlara evlat nasip etmesin.Kalanını allah bilir.
Hepimize,tüm insanlık için akıl sağlığı dileklerimle..
Ahmet Dursun