Gönderen Konu: Akıllı erkek ZİNA yapmaz,TECAVÜZ eder.  (Okunma sayısı 668 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ahmetdursun

• KURUCU
  • KATILIMCI
  • *
    • Her yaş güzeldir.Değerini geç anlasakta.
Akıllı erkek ZİNA yapmaz,TECAVÜZ eder.
« : Ekim 22, 2008, 05:25:31 ÖS »
TDK:isim (zina:) Arapça zina
    Aralarında evlilik bağı olmayan kişiler arasındaki cinsel ilişki.

TDK:Tecavüz:tecavüz
isim (teca:vüz) Arapça tecavüz

1 .Saldırı:"Çekler bir Alman tecavüzü karşısında mutlaka silaha sarılacaklardır."- Y. K. Karaosmanoğlu.
2 .Namusuna saldırma, sarkıntılık.
3 .Başkasının hakkına el uzatma.
4 .eskimiş Aşma ötesine geçme

Konu ile ilgili haber,yazı ve ilgili kaynaklar için bakınız....
AKP'li Sağlık Bakanlığından 100 bin fahişeye mobil hizmet.

Espritüel ya da garip gelse de baknınız derim.
http://www.toplumsalbilinc.org/forum/index.php?topic=444.0
İnsan ister istemez tüm bu olumsuzlukların üzerine şöyle demesi gerekiyor.

Akıllı erkek ZİNA yapmaz,TECAVÜZ eder.
Gerçekten de AKP zihniyetinin çıkarmaya kalktığı yasaları düşünecek,anlamaya çalışacak olursak başka ne dememiz gerekiyor ki?

Tabii ki AKP seçmenini tenzih ederim.
Zira aralarında bunların bu tür yüz kızartıcı suçları teşvik edici nitelikteki yasaları TBMM'ye getirebeileceğini tahmin eden kaç seçmeni vardır ki?

Tabii bunu zaman gösterecek.
Eğer ki hala AKP artan bir oranda oy alabiliyor ise gerçekten Türk toplumu zinayı sever bir hal almıştır diyebilecekmiyiz?
Bence hayır.

AKP yönetiminin zinayı suç saymaya çalışırken,bir taraftan da tecavüzü özendiren,tecavüzcüye indirim kolaylığı gösterececek anlama gelen yasaları Türk toplumunda onaylayabilecek kaç sapık çıkar ki?

Kendisine islamcı görüntüsü veren ancak islam düşmanlığı yaparcasına yasal düzenlemeler yapabilme cüretini pervasızca sergileyebilen bir zihniyet nasıl olur da allah inancı ile birlikte anılabilir ki?

Bu yasayı TBMM'ye getirmeye kalkan utanmaz,ar damarı yırtılmışlara sormak isterim.
10/14 yaşlarında kız çocuğunuza tecavüz eden birine acaba nasıl bir hoş görü ile bakabiliyorsunuz da bu yasaları utanmadan,aralanmadan TBMM'ye getirebiliyorsunuz?

Açık ve net olarak buradan soruyorum.
10/14-17 yaşlarındaki kız çocuklarınıza birleri tecavüz ettiğinde siz zevk mi alacaksınız?
Sizin kadın ve cinsellik anlayışınız bu denli adi duygu ve düşüncelerin beslenmesini destekleyebiliyor mu?

Belki sizin için hoş görü olgusu içinde değerlendirilebilir.
Ancak şunu iyi bilin ki siz peygamber değilsiniz.
Peygamberi örnek aldığınızı iddia etseniz dahi(-ki bu mümkün değildir)siz olsa olsa sadece sapık bir zihniyetin temsilcileri olabilirsiniz.

Bundan ötesi ne inançlara,ne de geleneklerimize sığmaz.
Belki sizlerin geleneklerinde bu tür olgulara yer olabilir.
Bu tamamen sizleri bağlayıcıdır.

Ancak dünyaya açılmaya çalıştığını iddia eden sizler(AKP yönetimi)ne yazık ki akıl hastalarının 10 milyonu geçtiği ülkemizde rahatlıkla TBMM'de bizleri temsil edebilme lüksünü yaşamaktasınız.

Hastalıklı cinsel tercihleriniz yasalara dökülemez,buna yüce Türk milleti asla izin vermez.
Çünkü Türk örf/adetlerinde böylesi bir sapkınlık mevcut değildir.

Hastalıklı beyinleriniz öyle ya da böyle TBMM'ye girmiş olması demek,dilediğinizce uçkurlarınıza hizmet eden yasaları çıkartacağınız anlamına hiç gelmez.

Bizler çocuklarımızı sizlerin kölesi,şeyhlerinizin,efendilerinizin cinsel tercihlerine göre yaşasınlar diye dünyaya getirmiyoruz.

Efendilerinizi ya da efendilerinize kölelik yapanları kurtarmak amacı güden bu çağ dışı uygulamanın derhal durdurulması da yetmez.

Bu sapık düşünce dolu yasaları her kim teklif etmiş,her kim uygulama alanı için yüce Türk milletinin kızlarını,kadınlarını birer zevk aracı olarak görmek istmiş ise,onu derhal aranızdan atınız ve çıkıp yüce Türk milletinden özür dileyiniz.

Oysa ki sizler AB uyum yasalrına aykırı olduğunu bildiğiniz halde zina suç kapsamına alınsın diyebildiğiniz halde,nasıl olur da tecavüzcüyü kurtaracak,hatta daha da ileri giderek,yüzleriniz dahi kızarmadan tecavüzü destek yasası çıkartabiliyor ya da bu anlama gelecek bir yasayı yüce milletin meclisine ne cüretle getirebiliyorsunuz?

Sizler kimsiniz?
Kime,hangi UÇKUR TANRILARINA hizmet etmektesiniz?

Utanmadan kendinize müslüman mı diyorsunuz?
İslam nerede ve ne zaman tecavüzü teşvik etmiştir.

Bir kere islamdan haberdar olmayan sizler ve ülkenin büyük bir bölümü ne yazık ki inançlarından haberdar bile değildir.
Sizler de bunu fırasat bilerek sonuna kadar istismar etmekte hiç bir sakınca görmüyorsunuz.

İslam hukukunda AİLE ayrı bir başlık altında incelenmiştir.
Bu hukuka göre de öyle imam nikahı,müezzin nikahı falan dahi yok iken,her ne hikmet ise,imam olmadan kıyılan nikahı dahi geçersiz saymayı sanki islamın emri imişçesine millete yıllardır yutturmadınız mı?

Oysa ki islam hukukunda aile başlığında görülüyor ki,içinde yaşanılan toplum nasıl bir nikah sistemini benimsemiş ise,islam da onu benimser denmesine rağmen,yıllardır cinsel zevkleriniz uğruna islamı dahi alet etmekten çekinmeyen,siysaal islamcılar,sizlere sesleniyorum.

Durdurun bu tecavüzü destek yasasını.
Dünyaya utanç vesilesi olacak bu yasyı durdurun.

Aksi halde hristiyanların ve dahi diğerlerinin,zenginlerin(özel zevkleri için ülkelerinin dışında zevk ticaretine gidenler,servet dökenler için diyorum)Türkiye'de imam nikahı adı altında muta nikahı ile kızlarımıza tecavüz etmesi yasallaşacaktır.

Yakında her köşe başında bir yabancı,muta nikahı ile kızlarımıza tecavüz dedeceğini ya görmüyorsunuz ya da İHANET içindesiniz.

Unutmayınız ki millet sizden bunun hesabını erinde gecinde soracaktır.
Kendi kızlarınızı acaba bir şeyhin,dervişin,şefin vs..nin bilmem kaçıncı karısı olarak koyunlarına sokabilirmisiniz?

Tecavüzü destek yasası sahipleri;sizleri bilmem ancak bildiğim ve inandığım aziz milletim buna asla izin vermeyecektir.

Günün 5 vakti camilerinde arapça seslenildiği için bu milleti araplaşmış sananlar......

İyi dinleyiniz...

Millet neye inandığını/inanacağını,sizUÇKUR TANRILARININ HİZMETKARLARINDAN öğrenmedi öğrenemez de.

Aklınızı başınıza devşiriniz.
Tcavüzü övücü,tecavüzcüyü koruyucu ve kollayıcı yaslar milletin muta nikahı ile toptan tecavüzüne yol açacaktır.

5 vakit arapça dinlesekte biz herşeyden önce TÜRK'üz.
Türk olarak var olduk,Türk olarak öleceğiz.

İnançlarımızı da sizlerin sorgulamasına asla izin vermedik,vermeyeceğiz.

Türk demek Türkçe demektir.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
Saygı ile...
Ahmet Dursun

ÇAĞDAŞ HUKUK VERİLERİ IŞIĞINDA BİR CEZA HUKUKU KLASİĞİ VE ONUN ÇEVİRİSİ ÜZERİNE DÜŞÜNCELER
http://www.akader.info/KHUKA/3_99_subat/cagdas_hukuk_veriler.htm
-------------
İslamda Aile Hayatı İle İlgili Bazı Hükümler
http://www.islamisohbet.com/ailehayati/Untitled-35.htm
-------------
İslam, teokratik düzen demek değildir.
MEHMET NURİ YILMAZDiyanet işleri eski başkanı.
http://www.ikieylul.com.tr/yazar_goster.asp?ne=y36&sira=8026
ZİNA YAPTIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLECEK.(RECM)
http://www.toplumsalbilinc.org/forum/index.php?topic=2533.0
Halkın 3 kg.kömür alamayanı,gerçekleri görüyor işte...........
Tayyip ve küçük kiz…….

Tayyip Erdogan'in Diyarbakir gezisinde bir kizla diyalogu
Tayyip : Kedi mi büyük, köpek mi?
Kiz : Köpek

Tayyip : Peki at mi büyük esek mi?
Kiz : At

Tayyip : Erdogan mi büyük, Baykal mi?
Kiz : Ben o iki hayvani tanimiyorum ki !!!!!!!!!!!!
E.Akdağ paylaşmış.....

Çevrimdışı ahmetdursun

• KURUCU
  • KATILIMCI
  • *
Akıllı erkek ZİNA yapmaz,TECAVÜZ eder.YORUMLARDAN-1
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2008, 12:56:25 ÖÖ »
Ahmet Dursun. yazik sana, Ayip Sana. Ahiret var. Hesap sorma var. gercekle yanlisi ayirt edebilecek aklin var. neden arastirmiyorsun. Kor cahil sekilde tutturduguna gidiyorsun.

Ahmet Dursun, Bu yasa tasarisini AKP getirdi diyerekten neden YALAN yaziyosun... UTANMIYORMUSUN? Kackere mailler dolasti burda. Komisyonda, bu yasa tasarisi onerisini verenler Yargitay uyeleridir diye. Neden bu kadar, sahtekar, kor cahil ve safsin? Yoksa sen bu internet ortaminda bilincli desenfarmasyon aracimisin sen?

Toplumsal realiteyi bilmeden konusuyorsun. Dogu bolgelerinde ve ic anadoluda bir cok 18 yas alti evllikler oluyor. Bunlar resmi olarak evlilikten sayilmiyor. Bir anlasmazlik karsisinda aylardir yillardir evli olanlar 18 yas alti evlilik yaptigi icin tecavuz suclamasi ile yargilaniyor.

Sen hem kel hem fodlsun. Turkiye gercekligini bilmeden yaziyorsun. Sacmaliyorsun. Yalan ve iftira atiyorsun.

Bunlarin vebailini veremeyeceksin
Suat
---------------
Suat,
illa ki saçmalamak zorundamısın?
Artık bırak şu AKP/ABD işbirlikçiliğini de gözünü aç yahu.
Salt muhalefet yapacağım diye de Toplumsal realiteyi bilmeden konusuyorsun denmez ki.
Senin realitene aykırı bir durum olabilir/olmayabilir.
Lakin ben bu realiteyi kabul edemem.
Saçmalıklarını artık kendine saklasan nasıl olur?
Kullanılan yanlış,kullanılmayan doğrudan evladır mı diyorsun?
Pes yani,pes....
Son zamanlarda bayağı saçmalamaya başladığının farkındamısın acaba?
A.Dursun
---------------
Ben o realiteyi kabul ettigimi yandas oldugumu soylemedim. Ama var. Yok mu? 12-13 yasinda evlendirilen insanlar var. Anlasmali evlilikler asiret dugunleri vsler. bir sorun cikiyor ayrilik oluyor kiz tarafi igfal iddiasi ile erkek tarafina dava aciyor, ne oluyor, erkek tecavuz sucu ile yargilaniyor. Dogru degil mi? Dogru.

Bu yasayi, bu realiteyi bilenler boyle boyle durumlar yasaniyor toplumumuzda diyip cozum aramaya calisiyorlar.

13-14 yasinda ki kiz akli basinda kizdir. Eger onun velayeti ailesindedir diye, ki ailesi hirsilarina yenik dusup illada davaci olmaya devam ettiklerinden evlilik bagi ile birlesilmis bir nikahi tevacuz sucuna cevirebilirler, sikayette kizin yasinin dusurulmeside kizi bu suclamalar icin hak sahibi haline getirmek icin. Kiza soracaklar bu kisi ile ailenin zoru ile mi evlendin evet yada hayir diyecek. Bu adam senin kocanmiydi evet diyecek. Bu kisiden sikayetcisimisin evet yada hayir diyecek.

Asil sizin kafa basmiyor. isiniz gucunuz AKP ile ugrasmak. Bu iste AKP nin bir dahli yok. AKP'den tek bir milletvekili bile o komisyonda degildi ayip gunah ya.

Toplumsal realite muhim degilmis, nasil muhim degil. Senin pasa gonlun istemiyor diye, ailelerin dusmanligi yuzunden birileri tecavuz sucu ile hapsihanelerde curusun mu? Ayip ya. Bazi seyleride icinde bulundugun topluma egilerek anlamaya calisin yahu. Sanki Almanya, fransa, ingiltre, hollanda sandiniz Turkiye'yi. Oralarda escinseler bile evleniyor, izinli mahallerde esrar icilmesi bile serbest. Nerde yasiyorsunuz siz Istanbul'dan ibaret mi sandiniz Turkiye'yi??

Bakiniz,

Gercek manada irz namus dusmanlarida var. Yok mu dedim.?? Eger gercek manada tecavuze ugruyan bir magdur aptalmiki tecavuzcusu kurtulsun diye evlenmeye yanasacak bu kadar ahmak salakmisiniz siz yahu? Hangi magdur boyle bir seyi kabul eder? Parkta karanlik bir sokakta sapigin teki tecavuz edecek sonra mahkemede ben bu kisi ile evleneyim diyecek olur mu boyle sey?

Bu yasa duzenlemesi benim dedigim realite icin yapiliyor aklinizi calistirin biraz.
Suat
-------------
Suat,
Seni yanlış anladığımı sanmak istiyorum.
İstiyorum çünkü,ruh halini hiç beğenmedim.
Belki bana kızacaksın,olabilir kızsan da kızmasan da sana şunu soracağım.
Bırak şimdi şurda varmış,burda varmışı da somutlaştırmaya çalışalım.

Senin açıklamalarına göre tecavüz olması için kızın/kadının hayır demesi gerkiyor doğru mu?
Nerden bu kanıya vardım.
12-13 yasinda evlendirilen insanlar var. Anlasmali evlilikler asiret dugunleri vsler. bir sorun cikiyor ayrilik oluyor kiz tarafi igfal iddiasi ile erkek tarafina dava aciyor, ne oluyor, erkek tecavuz sucu ile yargilaniyor...demişsin.
İşte buradan.

Şimdi kırmızı ile renklendirdiğim kısma gelelim.
"bir sorun cikiyor ayrilik oluyor kiz tarafi igfal iddiasi",yani böyle bir "iddia" olmasa idi ortada tecavüz de olmayacaktı anlamı çıkıyor mu?
Evat bence çıkıyor.
Yahu sende hiç allah korkusu da mı yok.
Hadi kuldan utanmıyorsun diyelim(-ki utanma duygunun var olduğunu biliyorum da mesela dedik)allah sana sormayacak mı sanıyorsun.
Cinsellikten anladığın nedir? diye ben sorayım o halde.

Gerçekten de 12-13 yaşında evlendirilen çocukların (kiz tarafi igfal iddiasi)olmasaydı acaba normal mi karşılıyorsun?
Öyle ya iddia olmasaydı böyle dava da olmayacak herşey normalmiş gibi görülecekti.
Çünkü,diyorsun ki "13-14 yasinda ki kiz akli basinda kizdir."

Yok böyle birşey.

Senin kadın anlayışın nedir,nasıldır bilmem diyeceğim ancak anlattıklarınla nasıl bir kadın ve dahi cinsellik anlayışın olduğu ayan beyan ortada.

13-14 yaşında kızlarla birlikte olabilmek için yurt dışında gidenler var.
Neden yurt dışına gidiyorlar dersin?
Çünkü oralarda sübyancılık yasal kılıf bulmuş.
Sandalyeye oturtuyorlar ayakları yere deyiyor ise bu artık kadın olabilir hükmü veriyorlar.
Yahu beni deli mi edeceksin?
Senin paşa gönlün 13-14 yaşında kız istiyor diye aleni tecavüzü resmileştirecekmiyiz?

İşte senin tecavüz anlayışın şu sözlerinde yatıyor.

Parkta karanlik bir sokakta sapigin teki tecavuz edecek sonra mahkemede ben bu kisi ile evleneyim diyecek olur mu boyle sey?

Ayıptır ayıp,sadece karanlık sokaktamı olur tecavüz.
Tecavüzün ne olduğunu sanırım ki aklın basmamış ya da başka duyguların bu gerçeği söylemene engel olmuş.
Benim için cinsellik demek kadın olduğunu anlayacak,kabullenecek beyin yapısının varlığı demektir.
Aksi halde salt bilmem neyi var diye akıl hastaları ile de,ölüler ile de,hayvanlar ile de ilişkiye girenler var.
Bunlar nedir?
Ölü seviciliği tecavüz değilmidir?
Özetle cinselliğin ne olduğunu anlamayacak beyin yapısında olan her tür ilişki SAPIKLIKtır,buna cevaz vermek ise açıkça hem zihinsel hem de bedensel TECAVÜZ dür.

Merakımı hoş karşılar isen sormak isterim.
Senin 13-14 yaşında kızın olsa acaba evlendirmeye rıza gösterirmisin.
Evet dersen başka bir soru.
13-14 yaşındaki kızının ne dediği,ne düşündüğü acaba önemsiz mi?
Umarım ki bu sorudan dolayı beni bağışlarsın.
İstersen de yanıt vermeyebilirsin.
Sagı ile...
A.Dursun
İşte hastalıklı zihniyetin kadına bakış açısı.
Kur'an Dininde ve Uydurulan Dinde kadını yeri
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=12100
Ahmet Abicim,

Bakiniz,sizin ile polemik yapmak istemem ama bariz anlama zorlugu cektiginiz haller yasiyorsunuz. Benim A dedigimi siz B olarak algiliyorsunuz.

Once sunu kabulleneceksiniz.
Toplumsal Realite olarak 13-14 yasinda ki gencler evlendiriliyor bunu kabul edeceksiniz. Illa Kiz 13-14 yasinda olacak diye kaide yok Erkek ve Kiz da 13-14 yasinda olabilir. Bunun subyancilikla alakasi yok. Burada kafanin almasi icin tekrarliyorum. Kizda erkekte 13-14 yasinda. Hicmi televizyon haber izlemez okumazsin be adam. ?? Simdi bu yasdaki kisileri resmi nikah ile evlendiremezsiniz. Anca ebevenynlerin talepleri dogrutusunda aile icinde evlendirirsin. Olasilik dahilinde ebeveynlerin ayarlamasi ile olan bu tip evliliklerde ilerde maraz dogdugunda yasanacaklarin hakkaniyetle cozulmesi gerektigini savunuyorum.

Simdi gelelim benim uzaktan yakindan hic konusunu etmedigim uzakdogu subyanci olayina. Bu subyanci pesinde kosanlarin evlilik disi iliski pesinde kosanlarin genelikle cagdas modern sosyetik azgin zenginlerden oldugu malum. Para bol dunya zevklerinin tadlarina bakmalari gerekir. Konu ile alakasi yok.

Gelelim mevzumuza Akil bulug cagina girmis her insan dinen sorumluluk sinifina girmistir. Artik COCUK degildir. Yani o birey icin gunah ve sevap kaydi baslamistir.
Evlilik sunnettir. Evlenmeyi siz salt cinsel iliski bazinda dusunmenizin sizin aklinizin nerde oldugunu belli oluyor. Herneyse bazi bolgelerde ki evliliklerin seceresi incelendiginde duyacaginiz seyler ben 14 yasinda evlendirildim, ben 16 yasinda evlendirildim sozleridir. Simdi bu kisiler coluk cocuk torun torba sahibi kisilerdir. Eger evlendikleri zamanda bir dava mevzusu olsaydi o zamanda tecavuz suclamasi ile dava acilmis olacakti.
Simdi ise evlilikleri devam ediyor. Bazi gerceklikleri saptamak lazim, disi vucudu adet gormeye basladiginda UREME olgusuna gecmisdir. Aklen, fikren evlilige ve evliligin bir parcasi olan cinsellige beden hazir haldedir. Isin pskolojik yonunu ise anne, abla, gorumce yani aile ici hallediliyordur.. Yani evli olanlarda sorun yok. Sorun. Ailelerin kendi aralarinda yasanmasi muhtemel problemler.  

Tecavuz zorla birisi ile istegi disinda cinsel iliskinin adidir. Benim aklim cok iyi basiyor. Sizin akliniz belden asagi calistigi icin. Baska turlu anliyorsunuz. Isin lami cimi yok. Derdiniz sizin kadinlari savunmak kollamak degil sizin asil derdiniz nedir bunuda zaten biliyoruz. Kendi rizalari ile dini nikahla yapilan evliliklerin tamamini TECAVUZ suclamasi camuru atip icinizi rahatlatmak sizin maksadiniz budur.

Kanunlar 18 yasindan kucuklerin evlenmesini yasakliyor. 18 yas alti evlilikleri bunlar evlidir gozu ile bakmiyor, ne oluyor, irza tasallut sucu ile bakiyor. Aile ici zorla evlilik mevzusu iste kizin yasi 14e indirilmek sureti ile suc iddiasi ebeveynlerden alinip kiza veriliyor. Kiz derse bunlar beni zorla evlendirdi diye zorlayanlar hapse tikiliyor. Ha burda tabiki disardan kiza telkinler gelme ihtimali yuksek, kizim yapma etme eyleme biri baban, biri kocan suclamani geri al soylemler olacaktir. Gercekten adilane bir duzenleme yapilmasi sart, hic kimse magdur olmasin, magduriyete sebep olanlarda suclarini ceksin derim ben.

Benim bu yasa onerisini savundugum yok. Bu yasa tasarisini bu sekli ile istedigim falan yok. Ama bu yasa tasarisi uzerinden yapilan satasmalardan bir ulke gercekligi es gecilmemesi gerekir. Yas ile kuru gercekten ayirt edilebilinmelidir. Mesela illa aile ici surtusme yasanmasinada gerek yok disardan birisi suc duyurusunda bulunsa o evlilileri mahkemeye cikarirlar. Iste boyle magduriyetleri gidermek icin yasa tasarilari one suruluyor.

Canan Arirtman'in gazi ile hareket ettiginiz asikar. Toplumsal realiteyi gormeden hemen demogojiye polemige bogup olayi suruncemede birakmaya calisiyorsunuz.
Gececeksiniz bu fasist kemalist ideolojik demogojileri. Sanki tecavuze ugrayanlar salt bekarlardan olusuyor. Evli olan bayanlarin durumu ne olacak. Kocalarindan bosatilip, tecavuzcusu ile mi evlendirilecek ne sapik anlayasiniz var sizin yahu...

Bana sordugunuz soruda yanlis anlayacagim bisey yok. Benim evlilik anlayisim sizin laikperest evlilik anlayasindan mutesekkil degil. Evlenmeyi ben dini bir mevhum olarak gordugum icin. Parametrelerim Kur'an'a ve Allah'in resulu hz. Muhammed sav sunnetine uygun sekillenir. Ben ebeveyn olarak evlilige rizasi disinda cocuklarimi zorlamam. Zaten zorlama olmasi evliligin dini yonden olmadigini kanitlar. Allah rizasi icin olan bir teamulun zorlanarak olmasi dogru ve hos bir uygulama degildir. Kader kismet eger sahip olursam sayet, cocuklarim kendileri ne zaman isterlerse o zaman evleneceklerdir. Ebeveyn olarakta damat/gelin adaylari elekten gecirilecektir tabiki ;)
Suat.
Ah be Suat,
Senin zeki,akıllı olduğunu söylerken yanılmadığımı görmüş oluyorum.
Gerçekten çok zeki insansın.
Ancak aklını nasıl kullandığın konusunda şüpheye sevk etmesen de şöyle üsturuplu konuşsak nasıl olurdu?

Sevgili Suat,
Yazdıklarında yeni birşey yok demiyeceğim.
Lakin yeni olan birkeç satır var hepsi o.
Son yazdıkların ise evvel ki söylediklerini temcit etmekten öteye gitmemiş.
Yine de bazı satır aralarına bakalım mı?

Simdi bu kisiler coluk cocuk torun torba sahibi kisilerdir. Eger evlendikleri zamanda bir dava mevzusu olsaydi o zamanda tecavuz suclamasi ile dava acilmis olacakti.

Biliyorum hem de çok iyi biliyorum.Çok sevdiğim ailecek görüştüğüm bu tip evlilik yapmış bazı dostlarım var.
Benim yaşımda olmalarına rağmen(51 yaş)nerdeyse torunun torunlarını görecekler.
Bu açıdan bakarsan belki hoş ancak bu ayrı bir bakış açısı.

Hepsinin ortak fikri şu:
Bu büyük hata idi.
O zaman öyle gerektirmiş demek ki biz de öyle yapmışız.
Ancak çocuklarımızdan hiç birinin akli kabulleri gerçekleşmedikçe asla bu tür evliliklere izin vermiyeceğiz diyorlar.Öyle de yaptılar zaten.
Dikkatini çekerim ki bunlar benim gibi mezhepsiz falan vs..vs..de değiller.
Hatta F.Gülen cemaatinin içinde hemde bayağı ileride olanlar dahi var.

Gelelim diğer satıra.
Bazi gerceklikleri saptamak lazim, disi vucudu adet gormeye basladiginda UREME olgusuna gecmisdir. Aklen, fikren evlilige ve evliligin bir parcasi olan cinsellige beden hazir haldedir. Isin pskolojik yonunu ise anne, abla, gorumce yani aile ici hallediliyordur.. Yani evli olanlarda sorun yok. Sorun. Ailelerin kendi aralarinda yasanmasi muhtemel problemler.

Nasıl bu satırları yazabildiğini alttaki açıklamandan anlıyorum.
Yani henüz bir evlat sahibi olmadığın için bunları düşünmen şimdilik kaydı ile normal.Ancak bu düşünceler normal değil.Sadece böyle düşünebiliyor olman normal.

Keşke allah nasip ederse çocuk sahibi olduğunda sorabilme imkanım da olsa idi.
Bir evladın nasıl,ne şartlarda yetiştiğini anlamanı elbet ki beklemem.
Evlat olmak anlamayı gerektirmez.
Ancak anne/baba olduğunda anlayabileceğin bazı şeyler için de seni hoş görü ile karşılıyorum.

Ürüyor olabilme olgusu ne yazık ki hayvanlar alemi için gereçerli bir savdır.
Evet bazı ülkelerde 10 yaşında dahi regl olan kız çocukları var.
Hatta sana çok yakın bir örnek vereyim.
İlk mektep birinci sınıfa bu yıl başlayan bir dostumun kızında göğüslerde büyüme başlangıcı tesbit etmişler.
Yaklaşık 2 ay evvel doktora gittiler.
Doktor bu gelişimi durdurmak için gerekli tedbirleri almış.
Demiş ki bu tür erken gelişim evresi yaşayan kızlar ne yazık ki artmaya başladı.
Bu da yaşadığımız dünyada yapılan hatalı ziraat,hayvancılık,çevre koşulları vs..gibi faktörler sonucu karşımıza çıkıyor.
Bazen de tamamen hormonal.
Şimdi bu durumda 7 yaşındaki kız çocuğu (hatta bebek) birkaç ay sonra regl olur ise sence evlenme çağına da gelmiş oluyor.

Evet bazı dini konularda senin gibi düşünmüyor olabilirim.
Ancak allah inancımı hiç kimsenin sorgulamasına açmam,açtırmam.
İşte bu nedenle de diyorum ki sizler gibi müslüman olmaktan allah beni korusun.
İnandığım allah(artık herkesin kendi allahı da yaratıldı ya onun için inandığım diyorum)7 yaşındaki kız ile evlenildiği günler görmeyi bana nasip etmesin.
Dilerim ki aklı başında olan hiç kimseye de nasip etmesin.

Suat,
Bu nasıl bir zihniyettir yahu,
allah aşkına bırakın şu uçkurlarınıza allahın diye adlettiğiniz kuralları bari karıştırmayın kardeşim.
Yazıktır,günahtır,her şeyden ötesi şirktir,şirk.
Lafa bak yahu,disi vucudu adet gormeye basladiginda UREME olgusuna gecmisdir. Aklen, fikren evlilige ve evliligin bir parcasi olan cinsellige beden hazir haldedir.

Allah bunun neresindedir,neresine konulabilir,allahı dahi haşa utandıracak açıklamalardır bunlar yahu?
Mesela illa aile ici surtusme yasanmasinada gerek yok disardan birisi suc duyurusunda bulunsa o evlilileri mahkemeye cikarirlar. Iste boyle magduriyetleri gidermek icin yasa tasarilari one suruluyor.

Yani istiyorsun ki kimse sesini çıkartmasın ve bu rezilliğe de üstüne üstlük allah adı ile konuşulsun ve allah şahit gösteilsin.

Yok be kardeş.
Kusura bakma da ben böyle bir müslümanlığı istemem.
Almayayım.

Evliliğe karşı olmak demişsin.
Yahu sen akıllı adamsın dedik.
Neden beni yanıltmak için tüm maretini sarf ediyorsun anlamıyorum.
Aziz müslim arkadaşım,
sana kim anlattı ise allahın evlilik diye böyle sapkınlığa izin verdiğini ben bu yaşıma kadar geldim hiç duymadım.

O savunduğun F tipi cemaatte de hiç duymadım,savunduğun hiç bir AKP'li den de duymadım.
Ancak bu fikirleri savunan hiç bir kemlist omadığı gibi olmasını düşünmek dahi abesle iştigaldir.
Tıpkı diğer insan toplulukları gibi,hiç bir sağlıklı akıl sahibi de bu düşüncelere sahip değildir.

Gececeksiniz bu fasist kemalist ideolojik demogojileri. Sanki tecavuze ugrayanlar salt bekarlardan olusuyor. Evli olan bayanlarin durumu ne olacak. Kocalarindan bosatilip, tecavuzcusu ile mi evlendirilecek ne sapik anlayasiniz var sizin yahu...

Evet,işte ne sapık anlayışı olanları sayende bir kez daha öğrenmiş ve anlamış bulunuyoruz.
Allah aşkı için senden rica ediyorum.
Bu tartışmayı burada kapatalım.
Çünkü,benim ne midem,ne de aklım bunları değil yazmaya,düşünmeye dahi dayanamıyor.
Allahtan dilerim ki akıl sağlığı yerinde olmayan insanlara evlat nasip etmesin.
Kalanını allah bilir.
Hepimize,tüm insanlık için akıl sağlığı dileklerimle..
Ahmet Dursun

Çevrimdışı ahmetdursun

• KURUCU
  • KATILIMCI
  • *
YORUMLARDAN-2,Sadakatsizzliğin geni bulundu.
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2008, 09:23:31 ÖÖ »
Evet ya kapatalim mevzuyu, satir arasi birbirimizi ignelemekten esas konu devamli es gecilip duruyor. Haklisin, yanlis olan bir toplumsal realite yuzunden birbirimizi kirmanin manasi yok. Kimse 13-14 yaslarinda evlatlarini evlendirmeye zorlamasin. Senin mantigini anliyorum. Bu yastaki evlilklere tumden karsisin, bu evliliklerin olageldigi kulturler toplumlar var ulkemizde dememe ragmen sen bunu kabullenmiyorsun haklisin. Cunku kanunen resit olmayan ama aklen fiziken resit olan bireyleri kendi istekleri ile olup olmadiklari belirsiz bir evliligin savunulacak bir yani yok. Zaten bellide olamaz. Ne yasayla ne yonetmelikle.

Benim karsi ciktigim TECAVUZ denilen evlerden irak bir tanimlamayi sizin cok rahat sekilde kullanmaniz. O sizin tanidiginiz aile o evliliklerinin evlilik olmadigini irza gecme, tecavuz oldugunu soyleseniz size ne derdi acaba??

Konusma kaliplariniz irite edici, Zina etme tecavuz et. Bu gibi basliklari kulllanarak zaten boyle tartismalar cikmasina neden oluyorsunuz. Allah indinde gecerli olan bir Nikah akdi ile kiyilmis nikahlara TECAVUZ suclamasi atmaya yuzunuz kizarmiyor, bari devletin resmi kerhaneleri var. Orda ki fiiliyat nedir? Zina degil midir? Devlet zina ticaretinden vergi aliyor. Kerhanelerin kapanmasini savundugunuza dair maillerde atin. Anlayalim sizin kadin haklarini samimiyetle savundugunuzu....
saygilar
Suat
--------------
Sevgili Suat,
Yok hayır yle birşey yok demedim ki.
Bu evlilikler var tabii ki ancak ben karşıyım dedim.Bunu bir daha söylemem karşıt fikrimi değiştirmez.
O dostuma da aynı şekilde bunun bir tecavüz sayılacağını söylediğimde bir süre suskunluk yaşmış sonra da bu konu hakkında şöyle demişti:

"Şimdiki aklıma göre tecavüzmüdür diye düşünmek istemiyorum.
Sadece aynı şeyi asla çocuklarıma yapmam diyebilirim.Bunun yanlış olduğunu ancak hala uygulandığını biliyor ve üzülüyorum diyebilirim
" dediğinde konuyu kapatmış idik.

Belki inanmayacaksın ancak hayatımda hiç genel eve,hiç bir kadına gitmedim.

Neden böyle davrandım?
Söyleyeceklerim sadece beni bağlar.Başkasını itham anlamına gelmez.

Öncelikle bunu söyleyim ki iyi anlaşılsın ve bizim için nasıl böyle düşünüyorsun sorusunun önüne geçmiş olayım istedim.

İş yerinden(emekli olmadan evvel)bir arkadaşım yaptığı hovardalığı övünerek anlatıyor idi.
Şöyle gittim,böyle yaptım vs....
Sordum,dedim ki:
-Senin tabağına sinek düşse o tabaktaki örnek çorbayı içermisin dökermisin.
-İçmem tabii ki dökerim,dedi.
-Neden içmiyorsun ki?Sineği kaşığın ucu ile at bir kenara çorbaya devam etsene,dediğimde ilginç bir yanıt verdi.
-Midem kaldırmaz yahu olur mu öyle şey?
-Eh o halde miden bunu kaldırmıyor ise nasıl oluyor da başkaları ile ilişkiyi meslek haline getirmiş kadınları(-ya da zevk için birliktelik kuran kadınları)miden kaldırıyor?
-Yahu o başka,
-Nasıl başka?
-Bal küpüne parmağını soktuğunda küpteki balın şekli değişir.Ancak bir süre sonra eski haline gelir.İşte kadınlar da böyledir.Bir süre sonra eski haline gelir.

İnanabiliyormusun Suat,
Durum bu kadar vahim.

Benim yanıtım ise şöyle oldu.
-Senin bal küpün beni pek ilgilendirmiyor.Çünkü,ha tabaktaki sinek,ha başkaları ile ilişkiyi yöntem olarak kullanan kadınlar(-ve tabii ki erkekler içinde kadın açısından aynı olsa gerek).Benim için ikisi de aynıdır.

Öyle olmasa idi aksi halde şöyle diyebilirdim.
Toplumun geneli fuhuşu hoş görü ile karşılıyor olsaydı,o zaman siz de başkaları ile ilişkiye girmeyi meslek edinmiş bir kadını da hoş görürdünüz.

Çünkü,sinek mideni bulandırıyor ve çorbayı içmiyor isen,aynı şekilde miden nasıl oluyor da sana ait olmaktan çıkmış,senin de ona ait olmaktan çıktığın bir bedeni cinsel arzulaın için kullanabiliyorsun ki?

Demek ki aslen fikir olarak,toplum hoş görü gösteriyor olsa idi,kendi karının da başkaları ile ilişkiye girmesini hoş görü ile karşılayabilecektin.

Ayrıca diyelim ki bir yanlışlık eseri kadın hamile kaldı.
İleride doğacak bu çocuk,senin yasal eşinden olan çocuğunla ilişkiye girmeyeceği konusunda bir garanti verebiliyormusun?

Gizli saklı kalan şeyler ileride karşına böyle çıkacak olursa,kardeş ile kardeşin zina yapmasına gönlün rıza gösterebilecek mi?

Bu sözlerimin arkasından bu arkadaş yaklaşık 8 ay benim yanıma uğramadı.
8 ay sonra ben çağırdım.Gelsene neden uğramıyorsun dediğimde çok ilginç bir yanıt verdi.
-Söylediklerini düşündükçe uykularım kaçıyor.
keşke bunları hiç söylememeiş olsaydın.Vicdanen daha rahat idim.Şimdi huzurum kaçtı.lakin yeni yeni kendime gelmeye başladım.

İşte Suat durum bundan ibaret.
Saydığım bu iki ana neden ile hayatım boyunca yasal eşimin dışında hiç bir kadın ile ilişkim olmamıştır.
Olması da muhtemel değildir.

Zira hala her hangi bir sinek tabağıma düşerse o çorbayı içmiyorum.

Son nefesime kadar içeceğimi de sanmıyorum.

Tabii ki bu yasal evlenip boşanmış insanlar için geçerli olmayan bir anlatımdan düşünce tarzından ibarettir.
Çünkü,evlenmek kadar boşanmak ta bir yasal haktır.Bu durumlar konu kapsamı dışındadır.

Hani yanlış anlama modası var ya...
Belki yanlış anlayan olabilir diye yasal olmayan(hem kulun,hem allahın yasalarında olmayan)davranış biçimlerinden bahsettiğimi umarım ki anlamış olsunlar.

Bu konu birçok insan tarafından yanlış algılamaya neden olabileceği için artık bu konuda yazmak istemediğimi bildirmiş idim.
Baksana biz dahi birbirimizin ne söylediğini anlamıyor isek gençlere ne anlatabileceğiz ki?
Saygı ile...
Ahmet Dursun
Not:Anlatmaya çalıştığım sineklerden bir tanesini örnek olarak veriyorum.
Bu adamla ilişkiye girebilen bir kadını.......neyse uzatmayım da izleyin....

Gazozuna ilaç koyulan tonton ihtiyar tecavüzcüyü izleyin.....
http://www12.gazetevatan.com/video/video.asp?vid=5605
Herhalde gazozuna ilaç artık tecavüz etmek için konuyor.O ilacın adı acaba VİAGRA olabilir mi?
-Haksız, akılsız ve yanlış  düzenlemeler topluma fitne tohumlarını eker!.. Kokana feminist kart karılar, köy çocuklarının yaşı geldiğinde evlenme şanslarının yüksekliğini kıskanır habire TV.lerde car car öterek milletin sağlıklı yaşamasını, sağlıklı bir hukuk iklimine kavuşmasını engeller engellemek ister; toplumu kendileri gibi ruh hastası yapmak isterler. Meselenin özüne inmek lazım. 
http://www.kriter.org/index.php?option=com_content&task=view&id=803&Itemid=49
Necati Sanih
M. Selami ÇEKMEGİL

Güneş her yıl ufukta, hafifçe değişen noktalardan hep aynı düzen içinde sabahları Doğu’dan  doğuyor, akşamları Batı’dan batıyor. Ama kimse onu -bütün maharetini kullansa da- Batı’dan doğduramıyor. Ay da öyle; dünya yaratılalıberi kendine çizilen yörüngede hep dönüp dolaşıyor. Peki  ya Dünya?..24 saatte kendi ekseni etrafında hızla dönerken, duragan beyinler gece ile gündüzü gördükleri halde onun bu hareketinin farkına varamıyorlar.
-----------------
Evet Çekmegil güzel değerlendirmiş.Yalnız bu değerlendirmeler aslen kader tarifinin kapsamında girse de yine de güzel değerlendirmelerdir.

Sayın Sanih,
Sizin de tesbit ettiğiniz gibi bu salt erkeklerin içine düştüğü batak fikirlerden oluşmuyor.
Ne yazık ki bazı kadınlarımızda da bu fikirler kabul görüyor,tıpkı bazı erkeklerde kabul gördüğü gibi.
Meselenin özü de bu fikirlerin yanlış olduğudur.

Bilim insanları yeni bir gen buldular.Ne malum belki de suçlu genler,iddiası ile de suçlu,genleri yaratandır diye kendimizi avutabileceğiz de.saygı ile...
A.Dursun

HOVARDALIK GENİ
Sadakatsizzliğin geni bulundu...
İsveçli bilim adamları,erkeklerde uyumsuzluğa sadakatsizliğe neden olan geni buldu.
isveçli bilim adamları, bir Türk haber ajansının yayımladığı "İsveçli bilim adamlarının erkeği agresif hale getiren geni bulduklar?" haberinin tamamen yanlış tercüme olduğunu belirtti.

Karolinska Araştırma Merkezi Epidemoloji ve Bioistatistik bölümünden araştırmacı Hasse Walum, "Allel 334 adlı gen kati surette erkeği agresif yapmıyor. Sadece erkeklerde uyumsuzluğa ve karşı cinslerle beraberlik isteğine neden olarak evliliklerin bitmesine sebep oluyor" dedi.

Bu yapılan hatanın derhal düzeltilmesini isteyen araştırmacı Walum "Bu gen için 5 senedir çalışıyoruz. Gördük ki bu gene sahip olanların yüzlercesinin evlilikleri sona erdi. En şanslı insanlar bu gene sahip olmayanlar" diye konuştu.
http://kadin.superonline.com/haber/2008/09/18/61208.html
                                  TCK Evlilik Yaşı Hk Basın Açıklaması-Gaye Erbatur

CHP Adana Milletvekili Prof. Dr. N. Gaye ERBATUR'un geçtiğimiz günlerde Yargıtay hakimlerince dile getirilen evlilik yaşının 14'e çekilmesi önerisi hakkında yaptığı basın açıklaması aşağıdaki gibidir.

17 Ekim 2008 tarihinde çeşitli basın organlarında yer alan haberlere üzere, Adalet Bakanlığı'nda 9-10 Ekim tarihlerinde yapılan bir toplantıda, “reşit olmayanla cinsel ilişki” suçunu düzenleyen TCK’nin 104. maddesi görüşülmüş ve Yargıtay hakimlerince “Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, 15 yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmünü içeren bu maddenin içeriğinin 14 yaş olarak değiştirilmesi ve “eşin tecavüzünde 7 yıla kadar olan cezanın 1 yıla kadar şeklinde değiştirilmesi” önerileri getirilmiştir.
Açıktır ki, önerilen değişikliklerin gerçekleşmesi durumunda, “çocuk ve kadın haklarında geri adım” atılmış olacaktır. Türk Ceza Kanunu’nun yasalaşması sürecinde, gerek kadın örgütleri, gerek ilgili meslek odaları ve biz Cumhuriyet Halk Partili kadın milletvekilleri, Kanun’un kadın ve çocuk haklarını gözeten bir nitelikte olması için gayretle çalıştık.
Çocukların cinsel istismarı, cinsel tecavüz suçu gibi, uluslar arası hukuk kuralları ve anlaşmalarda açıkça tanımlanmış bir suçtur. Henüz psikolojik, cinsel, zihinsel ve bedensel gelişimini tamamlamamış, 15 yaşını doldurmamış çocukların cinsel istismarında çocuğun rızasından bahsedilemez. Ayrıca mağdurun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi durumunda ceza indirimine gidilmesi ve evlilik içi tecavüzde cezanın indirilmesi gibi tamamen insan haklarına aykırı ve tecavüz suçunu meşrulaştıran bir düzenlemenin tekrar hayata geçirilmesi mümkün değildir. Devlet, tecavüzcünün ve ona yardım ve yataklık yapan ailenin değil, mağdur duruma düşen çocuğun yanında olmalıdır. Hakimlerce “mahkemelerde hâkimlerin karşısına 14 yaşında kucağında çocuklu kadınlar çıktığını, ailelerin perişan olduğunu, toplumun gerçekleri gerektirdiği için eski düzenlemelere dönülmesinin şart olduğu”
iddiası ise çok daha vahimdir. Böyle çarpık bir toplumsal gerçekliğin varlığı karşısında, bu çarpıklığı kolaylaştıracak düzenlemeler yerine, çocuk ve kadın haklarını gözeten bir bakış açısıyla yasama süreci dahilinde cezaların caydırıcı konuma gelmesi sağlanmalıdır. Bunun için de yasada varolan düzenlemeleri geriye götürmek yerine, kadınların ve kadın örgütlerinin talepleri doğrultusunda namus cinayetleri, bekaret kontrolleri, kadın ve kız çocuklarının intihara sürüklenmesi gibi ağır insan hakları ihlallerinin önüne geçilmesi için TCK’da gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.
Eğer, çocuk ve kadın haklarına geriye doğru bir adım atılmak istenirse, Cumhuriyet Halk Partisi bu çağ dışı tutum karşısında sonuna dek kadın ve çocuk haklarının savunucusu olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Prof.Dr.Nevin Gaye ERBATUR
CHP Adana Milletvekili

Çevrimdışı ahmetdursun

• KURUCU
  • KATILIMCI
  • *
YORUMLARDAN-3,son.
« Yanıtla #3 : Ekim 24, 2008, 08:40:53 ÖS »
Sevgili Ahmet Abim, 
Sanirim mail yazilarinizda sectiginiz basliklarinda bu yasadiginiz vakalarda kullandiginiz orneklemelerden yansidigini anladim.
Siz mantiksal dunyanizda olabilmesi mumkun olan ama olasiligi cok dusuk olan, en kotu, en agir kurgulari aninda dusunuyorsunuz.
İnanin ornekleriniz insani oturdugu sandalyeden dusurtucu misallerden olusuyor. :)) ki, 8 ay boyunca yaniniza ugramayan arkdasinizin, iliskide bulundugu ama tiksinmedigi cinsellikten tiksinc duymasini sagliyorsunuz. :))
Bu misallriniz kimsenin aklina sip diye gelmez :)
Gercekten turk toplumunda malumunuzdur, Erkek cocuklari icin Milli Olmak gibi bir mevhum var. Bu cevresel yasitsal alanda oyle bir psikolojik baski mekanizmasi olarak kullaniliyor ki, o isi gidipte yapmamak erkekliginizle dalga araci olarak kullaniliyor maalesef boyle yasanmisliklarda var. yahu biz musluman insaniz boyle birseyin gunahi buyuk, biliniyor olmasina ragmen toplumda realite farkli isliyor. Alkol mesela, nice gun asiri hafta bir alkol alan kisi tanirim bilirim yeri gelince ayni kisinin ne kadar Allahi kitabi dini savunur olarak gorebilirsiniz. Yani bu durumlar enteresan durumlar, secenek sunuldugunda bazilarimiz yasak/gunah olmasina ragmen bazi seylerin cazibesi akil celiciligi nedeni yasaga/gunaha meyledebiliyoruz. Yani.

Asil konumuza mesnet 18 Yas alti evliliklerde, kiz tarafi icin, bu kiz serpildi fazla beklerse saga sola meyleder etrafta söz olur, bir munasip bulalim hemen evlendirelim gitsin mantigi vardir. Bazi ailelerde bu kiz serpildi zamani geldi beklersek evde kalir kiz kurusu olur mantigi islemekte. Bazi ailelerde, para, mal, mulk vardir yabanciya gitmesin bunlar akraba arasinda, bu genclerin hemen baslarini yapalim mantigi vardir. Bazi aileler fakirdir borc icindedir, zengin bir koca adayi bulduklarinda hemen kizi bas goz etme planlari vardir. Bazi ailelerde kiza talip olan koyun agasidir, aman agam sen etme eyleme basim gozum uzerine, al hayrini gor mantalitesi hakimdir. Bunlar yerlesik adet gelenek haline gelmis zamanla degismesi mumkun olmayan haller. Nasil degisir. Egitim ile degisir. Ogretim ile degisir. Genel gecer mantikli aciklamalar ve orneklemeler ile degisir. Boyle durumlarda var. Evliligi evlilik icin gercek manasini bilerek nikah kiyanlarda vardir. Boyle durumlarda var.

Biraz sert baslayan tartismamiz nihayet ilimli anlasilir sekilde tamamlamis oldu. Bakalim devleti idare edenler ne eyleyecek gorecegiz. Sizin dusuncenizle bicak gibi kestirip atmak toplumsal gelisim ve kabulenislerle cok sert catisma yasanmasi kacinilmaz. Birakin AKP'yi MHP ve dahi CHP bile bu kestirip atmayi dusunmez. Bu konu cok cetrefilli bir konu. Bakalim zaman ne gosterecek.

Saygi ve Sevgilerimle.
Suat ®
Evet sevgili Suat,
Nihayetinde anlaşmaya vardık.
Bıçak gibi kestirip atmak belki,lakin bir yerlerden artık bu yanlışlıkların kesilip atılması artık elzem oldu.
Bu sorun toplumsal uzlaşı ve temelinde yine eğitim gerektirir elbetki.Bu fikrine katılıyorum tabii ki.
Siyasi partiler acaba bu konunun ne kadar çözümcüsü olabilir dersen bence bu haliyle hiç.
Ne malum,gelecekte çıkar ilişkilerini unutmuş,toplumsal refahı ön planda tutan siyasiler ve siyasi partiler oluşabilir ise sanırım ancak o zaman çözüm bulunur.
Yoksa eğitim seviyesi gittikçe bozulan,bilerek bozguna uğratılan sistemle hiç bir yere varılamaz.
Saygı ve selamlar...
Ahmet Dursun
------------------------
TANRI İRADESİNİ HAKİM KILMAK İÇİN YERYÜZÜNDEKİ  İYİ İNSANLARI KULLANIR;
YERYÜZÜNDEKİ KÖTÜ İNSANLAR DA İRADELERİNİ HAKİM KILMAK İÇİN TANRIYI KULLANIRLAR..

Giordano Bruno[1600 yılında Romada ınquısisiTon mahkemesi tarafından canlı canlı odun yığını üzerinde yakılarak öldürüldü.
Suçu : İncildeki  dünyayı merkez alan 7 katlı gök safsatasına değil,Güneşi merkez alan gezegen sisteminin doğru olduğunu savunmak.
Galilei de aynı suçu işlemiş, fakat yzılı bir metinle "yanlış düşündüğünü"  itiraf ederek ölümden kurtulmuştu.
1642 de ölen Galilei 42 yılını ev hapsinde geçirdi. O nun öldüğü yıl Büyük dahi Isaac Newton doğuyordu ve dinle bilimin iç içe girgin karmaşık yapısından din ve bilim  artık ayrışmaya başlıyordu..
Avrupada orta çağdan  AYDINLANMA çağına geçiş  başlamış oluyordu..
Türkiyede de M.Kemal ATATÜRK tarafından  başlatılan Türk aydınlanma dönemi (1924-1944 )sadece 20 yıl sürmüştür.]
D.Ali Ercan'dan alıntıdır.

Evlilik, inanmadığım halde içerisinde 17 seneyi bitirdiğim bir kurum benim için. 17 senede (abartmıyorum) 40 çift arkadaşımın son verdiği kurum ayni zamanda da... Evliliğimin bu kadar uzun sürmesinin gizi belkide kuruma
inanmamaktan geçiyor.

Evliliği toplumun dayattığı şekilde yasamamaktan... Nedir bu dayatmalar?

Erkeğin muhakkak kadından yasça büyük olması, eğitim seviyesinin erkeğin lehine ya da en azından eşit olması bunların sadece ikisi...

Olmaz, yürümez diyor toplum... Erkek yasça büyük olmalı ki, kadına 'hot' dediğinde oturmalı kadın... Yâda yumuşatıyorlar;

-Efendim kadın erkekten önce çöktüğü için (hani doğum falan) küçük olmalıymış yaşı...

Eğitimde de böyle... Kadının çok okumuşu bilmiş olurmuş, evde kalmakmış layıkı...

EŞİM BENDEN 2 YAS BÜYÜK; ne 'hot' dememe gerek kaldı 17 senede, ne de benden önce çöktü...

Yıllar içinde ben yaşlandıkça o gençleşti,
-'Ooo Can bey kapmışınız çıtırı' esprilerine muhatap dahi oldum.
EŞİM 3 ÜNİVERSİTE BİTİRDİ; ben bi taneyi 9 senede bitirdim..

Ne o bana bilmişlik tasladı, ne ben ona ezik baktım... Kulağa gelen müzik tekse de, onu oluşturan notalar farklıdır der Halil Cibran...

Bunu unutmadık biz.

Ben konuşurken o dinledi, ben dinlerken o konuştu 17 sene.

O öfkeliyken ben, ben öfkeliyken o 'haklisin bitanem...' dedik,
Öfke bitip fırtına durulduğunda 'ama bi de böyle düşün' de dedik fikrimizi savunurken.

Farklı insanlar olarak görmedik birbirimizi, ayni amaç için savaşan neferlerdik bu hayatta...

Asla bilmedik ne kadar para kazandığımızı, ortak cüzdanımızdan gerektiği kadar aldık..

Ne kadar çalarsa çalsın masanın üstünde telefon, kim bu saatte arayan karşı cins diye sorgulamadık da ama...

Sevginin en büyük dostuydu bizim için 'güven'... Ve güvenin ardına saklanmış bir 'saygı' vardı daima...

Ne kavgalar, ne badireler atlattık 17 senede...

Eee ülkeler neler gördü, biz çekirdek aile mi sütliman yaşayacaktık...

Bir gün öyle bir girdik ki birbirimize, ben ilk kez odamın dışında yattım bi gece, misafir odasında...

Gece yarısı kapı açıldı esim;

-'Ne yapıyorsun burada?' diye sordu kapının eşiğinden, 'uyuyorum' dedim buz gibi bi sesle... Gitti, gelmesi 1 dakikasını almıştı elinde yastıkla... 'kay yana' dedi daracık yatakta. 'ne yapıyorsun?' dediğimde 'benim yerim senin yanın, sen gelmezsen ben gelirim' dedi...

Anladım ki o gece, en uzun kavgamız yat saatine kadar sürecek...

Ve bence doğrusu da bu...

Özen gösterdik o günden sonra, evin her yerinde kavga ettik, yatak odamız hariç.

Kırsak da zaman zaman kalplerimizi, asla kin tutmadık birbirimize...

Toplum kurallarıyla oynasaydık bu oyunu b elki de 41 inci çift olacaktık o listede...

Ama oyunun kurallarını biz koyduk... Nede olsa bizim oyunumuzdu oynanan...

Evlilik; hesapsız içine dalınması gereken bir oyun bence...

Topluma kulaklarını tıkayarak hem de... Ne benim, ne de bizim sözlerimizle...

Sadece gönlünüzden geçtiğince...

Dediği gibi Ataol Behramoğlu'nun;
'...Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:

Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına. Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır.
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana...

CAN DÜNDAR
Hayat kısa gelen bir battaniye gibidir.
Yukarı çekersin ayak parmakların isyan eder.
Aşağı çekersin omuzların titrer.
Ama yine de, neşeli insanlar dizlerini karınlarına çeker, rahat bir uyku  uyumayı başarır...