Ahmet Bey,
Belliki yas kemale ermis artik dinlediginden de okudugundan da bisey anlamiyor anlamak istedigin gibi bir seyler yaziyorsun.
Evet Basbakan Erdogan,son 30 yildir tum hukumetlerin hatta muttefik bir cok ulkenin de "dusman"ilan ettigi teror orgutunu,listenin altindan cikartti.
diye yazmisin Hala guluyorum. Hahaha...
Simdi
hangi ulke PKK'yi DUSMAN ilan etti yaz suraya desem bir tane bile bulamazsin. Ama bir cok ulke PKK/Kongra-Gel'i TEROR ORGUTU olarak ilan etti desen haklisin diyecem. Basdan desenformasyon ile yaziya baslamanla fikrini zikrini zaten belli ettin.
Sence DUSMAN nedir? Teror Orgutu Nedir? Doguda bir yerde gazetecinin teki,yasli bir adamla konusuyor,adam diyorki,Benim bir oglum askerde diger oglum dagda simdi ben ne edeyim?
Demek ki Ahmet Bey Abicim bu adam,bir oglu askerde olmasindan dolayi bizim dostumuz diger oglunun dagda olmasindan dolayi dusmanimiz oluyor oyle mi? Basbakan birlik ve beraberligin demokrasinin gerektirdigi gibi teror belasinin tum vatandaslarimiza cektirmis oldugu acilari eziyetleri gozeterek ne guzel bir cumle kurmus.Dagda ki adamlarda bu ulkenin vatandasi ve DUSMAN gozu ile degil Teror suclusu gozu ile bakilmasi gerekir denmesi kadar dogal bir cumle olamaz.
Simdi bu adamin askerde ki oglu bir catismada vurulsa oldurulse,devlet erkani basin sagolsuna gelecek sehitler olmez vatan bolunmez denilecek.Oda dostlar sagolsun yuregim sizliyor filan diyecek.Dagda ki oglu oldurulup cesedi sehre getirildiginde onune kopek lesi gibi atilacak. Ne kadar vahim bir durum degil mi?Iste bu Turkiye'nin gercekigi.Ates Dustugu yeri yakar.Analarin babalarin cigeri yanar. Gerisinin yalandan yanar.
Sevgili Abim,
Birde su vahim hatayi dusmeyin muhalefet edecem diye,eger PKK yi dusman gozu ile goruyorsan,teslim aldigin teroristleride suclu degil
SAVAS ESIRI olarak gormen gerekir,istersen sen Basbakanimizin bu sozlerinin altina imzani at yoksa bu muhalefetlikle basina buyuk isler acacaksin
Teroristlere dusman gozu ile bakarsan dagda ki teroristi degil yedi ceddinide dusman olarak bellemen gerekir.
Dusman diye adini koyarsan karsinda asil muhatap olmak istemedigin teror orgutunu kendine muhatap etmis olursun.Devletinle dusman kategorisinde bir devlet askeri varmis gibi muhatap edilmesine zemin hazirlamis olursun.Sonra esir mubadelesi diye tutturur bu teror orgutu haaa
Saygilar
Suat ®
Sevgili Suat,
Çok alemsin.
Gerçekten çok ilginç tesbitler yapıyorsun.
İyi hoş güzel de tesbitler yapıyorsun da şu benim yaşlı kafam belki fazla basmıyordur da peki sen gencecik beyninle nasıl kendini avutuyorsun anlamadım.
Sevgili Suat,
Seni az çok tanımasam diyecem ki bu adam ne diyor.
Bana soruyorsun,hadi örnek ver desem...
Yahu örnek bir ülke vermeye ne gerek var kardeşim.
Türkiye’de demokrasinin olmadığını beyan ederek
ülkeye ve yöneticilerimize hukuk ve demokrasi dersi vermeye çalışan AB yönetimi,Avrupa Adalet Divanı’nın(AAD),"
PKK'nın AB Terör Örgütleri"listesinde bulunması yönündeki kararını bozduğunu hatırlamıyormusun?
Bak benim yaşlı beynim unutmamış gördüğün gibi.
Şimdi AB'nin listesi dediğinde AB üyesi ülkeler bunun içinde olmuor mu?
Çünkü kararı alan kim?AAD
Peki AB,PKK'yı listesine neden almış idi?
ABD'nin emirleri doğrultusunda.
Tutmuş bir de akşam akşam benimle kafa yapıyorsun.
Neymiş Terör ile terörist...
Yahu ben daha ne diyim.
PKK ne yapmış?
Devlete savaş açmış(Ha,
PKK kim dersen o ayrı)
Başka ne yapmış?
Yabancı ülkeden
mensuplarını yurda sokar,katliamlar vs...
Ama meclisteki destekçileri ve medyadaki paralı taraftarları onları
gerilla olarak nitelendirir.
Teröristi devletin muhatabı yapalım,siyasi çözüm adı altında
ayrı bir devlet oluştursun,üstelik te destekçilerinin emriyle
TC masaya otursun.
Suat kardeşim.
Allah aşkı için sen benimle kafa mı yapıyorsun ya.
Bir hatırlatma haberi vereyim sana da bak oku.
Avrupa Adalet Divanı'nın PKK'nın
''AB terör örgütleri'' listesinde bulunması yönündeki kararı bozması Brüksel'de de yankı buldu.
Uluslararası haber ajansı AP'nin haberine göre ismi açıklanmayan bir Avrupa Birliği sözcüsü mahkemenin verdiği kararın uygulamada bir etkisinin olmayacağını iddia etti.Sözcü mahkemenin kararının uygulamaya etkisi olmayacağına gerekçe olarak ise
AB'nin terör listesinin her 6 ayda bir güncelleşmesini gösterdi.Sözcüye göre mahkemenin kararı
2002'de PKK ilk defa terör listesine alındığında verilen kararı etkiliyor.
Terörist Osman Öcalan,
'PKK'nın şefi' sıfatını kullanarak,Lüksemburg'da bulunan Adalet Divanı'na avukatları aracılığıyla yaptığı başvuruda,
örgütün 2002 yılında dahil edildiği AB terör örgütleri listesinden çıkarılmasını talep etmişti.
Bu girişime,KNK (Kürdistan Ulusal Kongresi) adına da
Şerif Vanlı katılmıştı.
Adalet Divanı,15 Şubat 2005 tarihinde,AB Konseyi'nin PKK'yı AB terör örgütleri listesine alan
kararına yönelik bu itirazları reddetmiş,Osman Öcalan'ın
'artık var olmayan' söz konusu
örgütü temsil etme yetkisi bulunmadığını belirtmişti.Adalet Divanı,bu kararın temyizi üzerine,
terörist Öcalan'ın adli başvuru hakkı olduğu görüşünü onaylayarak,
teröristlerin taleplerinin tekrar incelenmesine 'yeşil ışık' yakmıştı.
Şu bir oğlu dağda,diğeri asker olan baba için aslında ben de üzülüyorum elbet ki.
Ancak bu konuda genelde AK medya yorumları tarzında yaptığın izah ta güldürdü.
Tabii ki baba açısından gülünecek bir durum değil,senin yorum tarzın açısından diyorum.Şimdi de
savaş esiri konusuna gelelim.
Bilmemek ayıp değil,senin dediğin gibi biliyorcasına ahkam kesmek doğru olmayanıdır.
Savaş esiri,
Cenevre Savaş Esirleri Sözleşmesi'ne göre
bir ülkenin silahlı kuvvetlerine mensup kişileri ile
bir ülkenin silahlı kuvvetlerine bağlılık duyarak silaha sarılmış kişilerin,
ele geçirildiklerinde tabi oldukları uluslararası sözleşmeler ile garanti altına alınmış durum dur.
Yani ortada
iki ülke olması gerekir.
Tabii ki sen Kuzey Irak'ı(Kürdistan) bir devlet olarak ilan ettiysen o başka bir durumdur.Ancak benim devletim TC henüz masaya oturmadı ki.Başbakanım masayı düşünse dahi henüz öyle bir durum söz konusu değildir.
Hele bir masaya oturalım o vakit sen haklı olacaksın elbet ki.Ayrıca sen PKK'lı ları
terörist değil de
milis,kürt asiler..vs..vs..olarak görüyor isen yine haklısın.
Şimdi karar ver.
Terörist midir milis vs... mi?
Uluslar arasında ya da bir devlet ile ona karşı açıkça örgütlenmiş,silahlarını açıkta taşıyan,aynı üniforma ya da işaretleri taşıyan kişilerden oluşan
milisler arasındaki uluslararası ya da iç savaşlara ya da silahlı çatışmalara uygulanır ve bu çatışmalara karışan kişiler ele geçirildiklerinde savaş esirleri sayılmak durumundadırlar.
Bir şey daha söyleyim.
Başka bir yazımda izah etmiş idim.
PKK acaba neden
uzaktan kumandalı düzenekleri kullanıyor biliyormusun?
Mutlaka o yazımdan hatırlayacaksındır.
Çünkü,
cenevre sözleşmesine göre artık uzaktan kumandalı düzenekler mayın statüsünde sayılmıyor da ondan.
Yani trörist kadar kafamız çalışmıyor değil mi?
1976 yılına eklenen iki ek protokolden ikincisi
iç savaşlara ilişkindir ama bunlar
terörist gruplara savaşan statüsü ya da savaş esiri statüsü verir şekilde yorumlanamaz.
Bir devlet,
kendisine veya vatandaşlarına yönelik terörist eylem gerçekleştirmiş kişileri,hangi devletin vatandaşı olursa olsun yargılayabilir ve cezalandırabilir.
Ancak,kendi iç hukuku ne derse desin,bunu yaparken uyması gereken
evrensel nitelikli normlar vardır ki bunlar arasında insani muamele ve
adil yargılanma hakkı en başta gelenlerdendir.
Son olarak neden
terörist listesinden çıkartmanın o kadar önemli olduğunu acaba sevgili Suat bey anladı mı?
Şimdi soruyorum.
PKK sana göre terörist ise nasıl oluyor da bu yorumu yapabiliyorsun.
Yok terörist olmuyor ise zaten yoruma da gerek yok. Haksızmıyım?
Saygılar....
Ahmet Dursun
Erdoğan'ı artık demokrasi çarpmıştır.Asker ve Türk düşmanı pekakaya demokrasi gözüyle bakmak,25 yıldır kan akıtıp kin,öfke,intikam sapıklığı yaşıyan yaratıklara insan gözüyle bakıp demokrasi getirmek;hayvanat bahçesindeki aslanlara,kaplanlara,fillere demokrasi getirip serbestiyetini sağlamak olur.o vahşiler kafesten salındığı zaman kaçacak yer bulamayanlar o kafeslere sığınır.
Erdoğan'ın bu söylemleri halkı kafeslere sokmaktır.Kendisinin de gireceği yeri belirlemiş olmasıdır.
Erdoğan'ı artık DEMOKRASİ ÇARPMIŞTIR.
ref tem