KEZBAN HATEMİ'DEN ŞOK SÖZLER DAGA ÇIKANLAR HAKLIHaberturk'te Söz Sende programında Balçiçek Pamir'in sorularını cevaplayan Kezban Hatemi'nin ağzından şu sözler döküldü:
"Şahıslara yönelmeyelim sisteme bakalım. Yapılmak istenenlere bakalım. Düşünün, bu ülkede gayrimüslim olmak, farklı etnisiteden olmak, Kürt olmak çok zor birşey. Ben Allah'a çok uzun süredir dua ederken, "
Allah'ım sen beni bu ülkede azınlık ve Kürt yapmadığın için sana hamd ediyorum" demeye başladım". " Bİreysel olayların, davaların içine girince, işkencelere baktığınız zaman öyle... Kaybedecek birşeyi olmayan insan dağa da çıkar, heryere de gider"
http://www.nettavir.com/haberdetay.asp?id=8751****************
YORUMLARDAN:
Kezban Hatemi'nin duasına karşılık,ben de aslen Türk olarak, Türkler adına şunları söylüyorum:
Ey ulu Tanrı, bu ne iş, bu ne yanlışlıksa, anlayamadık...
Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu gençleri olarak, bu topraklarda doğup,her türlü bilgisi, kültürü, talim ve terbiyesi ile büyüyüp, tekamül ettik lakin,bir türlü yüzümüz gülemedi, şansımız dönemedi... nedense?
Sormamız, sebebi bilmediğimzden değil, sitemdendir Tanrım...
Çünkü, her şeyden önce Gayritürk ve Gayrimüslim değiliz, onun için,ağzımızla uçan kuşu tutacak bilgi ve sanatsal yetenek sahibi olsak da,mütevazı yaşantımızı, halen dahi baba yardımına muhtaç olamadan
sürdüremeyişin hicabını duyuyor, bayramlarda bile, ana-babamızın elini öpmeğe utanıyoruz...
Bize göre burası, ulu Atatürk'ün terk'i dünya ettiği günden beri, Türklerin devleti olmaktan çıkıp, ülkede hüküm süren, karar verenlerin Türk olması mümkün değil ve her halde Gayritürk, Gayrimüslim olmalılar ki;
her türlü alakasızlık ile haksızlığına maruz bırakılıp, mağdur edildik ve bu hal elan dahi devam etmektedir...
Ey yüce Tanrı, sabrımızın sonuna geldik;elimizde silah, başımızı alıp, dağlara çıkmağa ramak kaldı, haberin ola!
Akkartal
Sag Gösterip sol Vurmak,
Müslümanları savundugu zannedilen ,herhalde Iranlı bu aile,ne yapmak istiyor?
Yüzde yüz Türküm,ve Türk Milliyetcisiyim.
Sunu söyliyeyim bu ülkede Türkler eziliyor.
Ankara da dogdum.1952 lerde,
Hacettepe ye cıktıgımda,etrafı bombas bir sehir vardı.
Simdi Dikmen vadisi tarafından geliyorum,gecekondular gitmis lüks villalar gelmis.
Kanunlara saygılı oldum,ihale yosuzlugu yapmadık,hazine arazisi isgal etmedik,cetecilik yapmadık,dar gelirimizle gecinmeye calısıyoruz.
Bürokrasi de adamımız yoktu yükselemedik.Siyasi partilerde bizim cıragımız olmıyacak adamlar hızla yükseliyor.
Yurt dısına gitmedik,vatnımız dedik.
Bu ülkede ezilen Türklerdir.
G.Güvendağ
Vakıflar yasasının çıkmasını şiddetle savunan bir
Kezban Hatemi'den daha ne beklenir ki?Kendi açısından hiç değilse doğrusunu söylemiş.
Geçen gün bir tv kanalında Sayın
Hüseyin Hatemi hocanın bir konuşmasını izledim.Üstelik bu sayın zat hiçbir para almadan misyoner olduğunu itiraf anlamına gelecek kelimeler etmektedir.
Diyor ki"
Ne olacak,Papa gelsin,bu bizim faydamıza dır.Asla kaybımız olamaz.Üstelik Kur'an da demiyor mu ki,Müslümanlara en yakın olan Hristiyan olandır diye"....
Bu sözlere dikkat ediniz.Çok önemli bir sözdür.
Bunun perde arkasını da altta inceleyeceğiz....
...."
Öyle ise bu diyalogdan mutlaka en iyi faydayı sağlamalıyız"anlamına gelen kelimeler sarfetti.
Baktım ki ülkemizde kimler ne şekilde bu diyalog söylemlerine üstelik te akademik kariyerlerini kullanarak canhıraş vaziyette sahipleniyorlar.Bu çok ilginç değilmidir?
Acaba hangi ülkenin saygın ilim adamlarıdır bunlar?Hangi ülke bu adamlara Profesörlük ünvanını vermişlerdir?Bunlar kimin ya da nerenin profesörüdürler?Şu Meşhur Dinler arası DİYALOG konusunu.Hani şu son zamanlarda ılımlı islam modeli ve BOP diye bildiğimiz yutturmaca yok mu?İşte bu da diğer alaveraların devamı olarak sahnelendi.
"
DİNLER ARASI DİYALOG"masalını artık kimse yutmuyor.Peki ne olacak ?Gayet basit.Tabii ki her daim bir "B" Planı olmalıdır.
İşte burada ki "B" planı da
1957 Menderes döneminde ortaya atılmış olan bir hikayeyei ısıtmaktan geçmektedir.
O dönemler de buun adına"
3'LÜ DİNİ MERKEZ"denmekte idi.
Biz bu masalı şimdilerde "
MEDENİYETLER İTTİFAKI" olarak bilmekteyiz.Yani 1957 den bu yana yapılanlar aynı söylenenler aynı. Bu adam dedikleri adam ne adammış ki 1922 den bu yana kurduğu Cumhuriyeti hala yıkamadılar.
Peki bu "MEDENİYETLER İTTİFAKI " da nedir?1957 de gündem kazanmış olan bu söylemin aslına bakacak olur isek "
3LÜ DİNİ MERKEZ"diye anılan söylemin temelindeki kavram,"
islam dini de diğer dinler gibidir.Hiç bir farkı yoktur.-Yani iddia edildiği gibi İslam son din değildir.Hz.Muhammet son peygamber değildir.
-Her 3 din de de hiç bir fark yoktur.
-Zira Kur'an da böyle demiştir.Bu nedenle islam da onları kutsal kitap ve peygamber olarak kabul etmiştir.
-Öyle ise diğer 3 din den hiç bir farkı yoktur"söylemi ile hem bir ittifak,hem de gelecek için yapılan yatırımların bir tezgahını ne yazık ki kafalarda soru işareti olarak bırakmayı hedeflemiş bunda da bayağı başarılı olmuşlardır.Bu yazıyı kaleme almama ne sebep olmuştur diye soracak olursanız ,şunu diyebilirim.
Son zamanlarda TÜRBAN adı altında Hristiyanlığı içimize işlemeye çalışıyorlar biz de seyirci kısmında oturmaktayız, bu nedenle bu yazıyı kaleme almak durumunda kaldım.
Yazının tamamı için bakınız....
http://www.toplumsalbilinc.org/forum/index.php?topic=322.0Herzaman söylediğimi yineliyorum.
ABD/AB/BOP/AKP/Ilımlı İslam/PKK kardeştir.Bu kardeşliğin içini de
Şeriat adında aldatmaca ve
kardeşlik maslları ve emperyalizmin emri ile doldurmaktadırlar.
Ahmet Dursun
-----------
Söylev ve Demeçler / Cilt 1 / Syf. 389
Aziz Millet Vekilleri,
Dünyaca malum olmuştur ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. Fakat, bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. M.Kemal Atatürk------------
R.T.E'nin "ya müslümansın ya da laik" konuşması