Baş tarafı için...
http://www.toplumsalbilinc.org/forum/index.php?topic=291.0-----------
2.Bölüm:
Peki Sayın Baykal ile alakalı neler söyleyebiliriz?Sayın Baykal, "Ekonominin giderek globalleşmekte olduğu, sermaye hareketlerinin ekonominin ayrılmaz bir parçasını oluşturduğu, ticaretin giderek serbestleşmekte olduğu dikkate alınarak bir politika ortaya konacaktır" dedi.
CHP lideri Baykal, seçimlerde açıklayacakları ve iktidara geldikleri zaman uygulamayı düşündükleri ekonomi politikalarının ana hatlarını Referans'a anlattı.
Deniz Baykal, Avrupa'daki çeşitli sosyal demokrat partilerin, merkez sol partilerin uygulamalarının da ortada olduğunu hatırlatarak, Avrupa Birliği (AB) hedefinin devam etmesi gerektiğini belirtti.
Bu konuda gerekenlerin yapılacağını anlatan Baykal, "Başlangıçtaki yanlış mimarinin yeniden değerlendirilmesi lazım. O mimariyle bir yere gitmek mümkün değil. Bunu yeniden sorgulayacağız" açıklamalarında bulunduğu tüm medyada biliniyor.
Peki şimdi bu CHP ile DSP birlikteliği milleti kurtarır mı? Burada asıl sorulması gereken nedir?Asıl bakılması gereken açı hangisidir?
Tabii ki Milletin mitinglerde BİRLEŞİN çağrısını yaptığı Milli,Ulusal Olanlardır.Ne farkı var Milli ile Ulusal'ın derseniz bu da ayrı bir yazı konusu olur benim için.Şimdi konuyu dağıtmadan incelemeye devam edelim.Gerçekten de meydanlarda
Türk Milleti kime BİRLEŞİN dedi? Emperyalist olduğunu söyleyenlerle,sömürü düzenini her fırsatta ülkelerin içine işletebilenler ve bunun için tüm varlıklarını ortaya koyanlarla mı birleşin dendi?Millet bunu mu dedi?Peki ben bu söylemleri,bu tarz düşünceleri nereden çıkartıyorum ki?
İşte yukarıda özetlemeye çalıştığım konular bu birleşmelerin nerede yapıldığını,nasıl yapıldığının birer izahı değilmidir?
Emperlaizme karşı duruş sergileyeceğini kimler söylemektedir?
Hangi partilerin proğramlarında ne var?Kim biliyor?
Bildiğimiz tek şey,konuştuğumuz tek şey,İrtica'ya karşı olduğumuz gerçeğidir.
Laiklik elden gidiyor söylemidir.Biz bu söylemleri kendimiz mi söylüyoruz?Peki bunlar neden tehlike oluyor?
Milletin birbiri ile bir sorunu mu var?Yoksa birileri sizin aranızda sorun var.Birileri vatansever,bir kısmınız da vatana ihanet içinde mi dediler?Kiminle uğraşıyoruz.Kiminle mücadele ediyoruz.
Hepsinden önemlisi de KİME HİZMET EDİYORUZ?İşte bakmamız gereken nokta ne yazık ki bu noktadır.
Laiklik kavramına sahip olmayalım mı?
İrtica ya karşı durmayalım mı?
Tabii ki bu Millet uzun zamandır bunları yapıyor,yapacak ta.
Ancak bizlerden kaçırılmak istenen nedir?Yükselen değer nedir?Biz nasıl oy veriyoruz?
Zihin kontrolü bu noktalarda ne kadar rol oynuyor?İşte bunları kimse dile getirmiyor.
Herkes birleşme sevdasında.Söylenen konuşulan hep o.
Birleşmek,birleşmek....
Kim istiyor bunu ve neden istiyor?ADD'nin bugün elime geçen bir yazısında Mitingden vaz geçildiği haberi yazıyor du.Acaba gerçekmiydi?Sanırım ki sonradan bunun da bir kontrol tekniği olduğu ortaya çıkacaktır...
Peki gerçek ise,ADD neyi başardı da bundan vazgeçiyordu?
ADD,kimin gerçelerini dile getirmesinden yeter pay çıkartmış olabilir ki?
Hani Millet herşeyden üstün idi.Öyle olduğuna inanıyor iseniz neden hala Milletin gerçeklerine kulak tıkıyorsunzu ki?
Bu millet birleşin çağrısını kime karşı yapmıştır? Emperyalizme,Avrupa Birliğine,Ülkeyi peşkeş çeken yasaları çıkartanlara,vergide adaleti sağlayamayanlara,hukukun ben varsam var ben yoksam yok diyenlere,dün dündür zihniyetine,uzun süreli dış ve iç politikalar üretemeyenlere,zihnindeki karanlıkları milletten saklayanlara,milleti yoksulluk ve yolsuzluklar altında inim inim inletenlere,
belediye başkanlığına bir tahta bavulla gelip milyarlarca dolar ile dönenlere,inançlarını sömürenlere,herşeyden önemlisi de
Atatürk'ün Tam bağımsızlık sözlerini milletimizin hayatından çıkartanlara karşı birleşin demiştir.
Yoksa Emperyalistlerin,işbirlikçilerin,eş başkanların vs...lerin ülkeyi göz göre göre peşkeş çekmelerine hız kazandıracaklar için birleşin dememiştir.
Ne yazık ki bu konuda milletin iyi niyetli anlatımlarını hala şahsi menfaatleriylr karıştıranlar yanıldıklarını kendileri görmüyorlar.
Ancak millet yine onlara bunu gösterecektir. Soruyorum şimdi?Kimlere oy vereceğiz?Milletin meydanlardaki çağrısını doğru algılayanlar kimler dir?
Hangi siyasetçi açık ve net olarak şunları diyebiliyor?1-Biz iktidara geldiğimiz anda,AB üyeiğini askıya alacağız.Biz uygun görmedikçe de bu konu asla açılamamk üzere rafa kaldırılacaktır?
2-ABD ile ilişkilerimizde,PKK'ya açıkça yaptığı desteği çekmediği süre içerisinde,Irak'ın kuzeyinde(Dikkat ediniz:Kuzey Irak değil) gizlice ABD ile yaptığımız savaşı,açıkça yapacağız.
3-Herkes açıklayamadığı servetini devletin kasaına teslim edecektir.
4-Devletin asli görevleri olan,Sağlık,Adalet,Eğitim-Öğretim,yatırım konularında kesinlikle eşitlik ilkesinden ayrılmayacak ve bu hizmetler tamamen ücretsiz olacaktır.
5-İki yüzlü nüfus planlamalrından derhal vazgeçilecek.Acilen Aile ve Nüfus planlamaları ve yasaları devreye sokulacaktır.
6- Dini eğitim verilecek kurumlar sadece ve sadece Üniversite düzeyinde olacak ve her inanç mensubunu kapsayacak biçimde olacaktır.
Her türlü dini inançlara dayanan siyasi parti çalışmaları yasaklanacak ve hiçbir inancın diğerinden üstün olduğu konusunda bir çalışma yapılamayacaktır.
7-Herkes kendi ana dilinde eğitim yapma hakkına sahip olacak ancak bu eğitim kurumlarından mezun olanlar mutlaka ve mutlaka Türkçe dilini en iyi düzeyde kullanmadıkça diploma alamıyacaklardır.Ayrıca tüm resmi yazışmalarında Türkçe kullanmak zorunlu olacaktır.
8-En büyük suç vergi kaçırmak suçu sayılacak ve vergisini tam olarak vermeyenler ömür boyu kamu hizmetlerinden men edilecektir.
9-TBMM'nin AF yetkisi kaldırılacaktır.
10-Dokunulmaz kavramı hukuk sisteminden kaldırılacak,hiç bir sınıf,zümreye suç işleme üstünlüğü tanınmayacaktır.
11-Ücret adaleti sağlanacak ve en yüksek ücretlendirmeyi hak etmenin ilmi buluşlar yapan ve bu buluşların ülkeye getirisi en yüksek olanlar için ön koşul olması sağlanacaktır.
12-AB'ye ikame olacak bir Türk birliği kurulması çalışmaları yapılacak ve bu konuda derhal çalışmalara başlanacaktır.
13-Ülkeyi yönetmeye talip olanların akıl sağlıklarının yerinde olduğunu alacakları bir rapor ile belgelemeleri zorunluluğu getirilecek,güvenlik tahkikatları neticelenene kadar millet vekilliği kabul edilmiş sayılmayacaktır.
Çünki devlet kademelerinde görev alınacak olan her mevki için bu uygulamalar devletin geleceği için vatandaşlara uygulanıyor ise,vatandaşın geleceği için de vekillere uygulanmalıdır.
Bunlar benim kendi çapımdaki önerilerimdir.Artırılabilir ya da bazıları eksiltilebilir ya da değiştirilebilir.Ancak bunları parti programlarında barındıran bir oluşuma evet diyebilirim.Ancak o partiye oy verebilirim.
Türk birliği çalışmaları büyük Atatürk'ün de önderliği ile başlatılmış ancak daha sonra gelen koşul ya da iktidarlar tarafından önemsenmeyerek iptal edilmiş ya da sekteye uğratılarak geçersizliği sağlanmıştır.
Ör:Sadabat Paktı,Balkan Paktı gibi...Çünki içinde bulunduğumuz coğrafya yalnız başımıza kalamayacağımız gerçeğini bize anlatmaktadır.
Ancak bu yalnız kalmamak demek emperyalizmin kucağına itilmek demek değildir.
Bu nedenle bir Türk birliği şart ve zorunluluktur.Bu değişik şekillerde de açıklanabilir,oluşturulabilir.
Kapsamı genişletilebilir.Son olarak diyebilirim ki ,kendi öz varlığına güvenmeyen insanların ülkeyi yönetmelerine,Milletini biletek ve isteyerek yanlış anlayanlara artık geçit vermeyelim.
Bir arkadaşımın bu yazı ile alakalı sorusu olmuş ve yanıtımı da hemen bu yazının altında sunuyorum...Saygı ile...
Ahmet Dursun
Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç,cahiller tarfından yönetilmektir...Eflatun.Not:bu yazıya gelen soru ve yorumlara bakmak için...
ADD genel başkan yardımcısı sayın Prof.Dursun Ali Ercan'ın bu yazıma verdiği yanıtı ve tartışmamızı bulacaksınız...http://ahmetdursun374.blogcu.com/2917792/