Konu:Altta sizlere sunacağım açıklamalar ışığında YÖK'ün tarikat yapılanmasını nasıl bir gizem içinde desteklediğini bulacaksınız.
Bu tamamen şahsi düşüncelerim kapsamında olup sadece bir iddia gibi görülse de açıklamalarımla bu fikre nasıl sahip olduğumu göreceksiniz.
----------
Hangi üniversite ne zaman açılıyor?
AÇILIŞ TARİHLERİ
Bazı üniversitelerin yeni akademik yıla başlama tarihleri şöyle:
- Dicle (13 Eylül);
-Balıkesir,Celal Bayar,Cumhuriyet,Çanakkale Onsekiz Mart,Dumlupınar,Ege,Erciyes,Eskişehir Osmangazi, Fırat,Gazi,Gaziantep,Gaziosmanpaşa,İnönü,İstanbul Teknik,Kafkas,Kırıkkale,Mersin,Muğla,Mustafa Kemal,Niğde,Pamukkale,Selçuk,Süleyman Demirel,Uludağ,Van Yüzüncü Yıl,Atılım,Haliç,Koç (18 Eylül); ODTÜ (20 Eylül);Adnan Menderes, Afyon Kocatepe, Anadolu, Ankara, Atatürk, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Gebze Yüksek Teknik Enstitüsü, Giresun, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Karadeniz Teknik, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Sakarya, Trakya, Yıldız Teknik, Başkent, Çağ, Çankaya, Doğuş, Fatih, İstanbul Bilgi, İzmir Ekonomi, Ufuk (25 Eylül); Rize (26 Eylül); İstanbul, Ondokuz Mayıs, İstanbul Ticaret, Maltepe (2 Ekim); Marmara (3 Ekim), Işık, Okan, Yaşar (9 Ekim).
Bazı fakültelerde derslerin başlama tarihi eğitim-öğretime başlama tarihi ile farklılık gösterebileceğinden, öğrencilerin üniversitelerinden bilgi almaları gerekiyor.
Bu arada, Akdeniz, Kocaeli, Bilkent ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 11 Eylülde öğretime başladı.
Üniversitelerde yeni akademik yılın başlaması dolayısıyla, öğretime başlanıldığı gün veya başka bir tarihte açılış töreni düzenlenecek. Afyon Kocatepe, Boğaziçi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde açılış tören yapılmayacak.
Abant İzzet Baysal Ünv. bazı kaynaklarda 20 Eylül gösterilmesine rağmen,açılış tarihi 15 Eylül dür.
Kaynak: KanalD
http://www.kanaldhaber.com.tr/-----------
İşte 2008 yılı YÖK sınav takvimi:
07 Kasım 2008,Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptıran adayların bildirilmesi için son gün.
http://www.yok.gov.tr/takvim/takvim.htm---------------
Şimdi
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU 2008 YILI AKADEMİK TAKVİMİni inceleyecek olursak görülecektir ki takvim 2008 yılı için geçerli olmak üzere hazırlanmıştır.
O maddeyi bir kez daha görelim.
Ne diyor?
07 Kasım 2008,Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptıran adayların bildirilmesi için son gün.
Kim diyor?
YÖK.....
Peki ne oldu da Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptıran adayların bildirilmesi için son gün değiştirildi?Bu işin altında ne var?Zira benim bahsettiğim eğitim kurumları gibi bir çok eğitim kurumunda uygulama aynen başlamıştır.
Buraya kadar yazdığım belki bir çok insanın gözünden kaçıyor olabilir.Bu nedenle konuyu değişik ifadesi ile daha açık izah etmeye çalışayım.
Öğrenciniz Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan bir kuruma baş vuru yaptı.
Sınavı kazandı ve kayıt hakkını elde etti.
Gidip kaydınızı yaptırdınız.Size okulun 10-15-20 Eylül'de eğitime başlayacağını söylediler.
Peki buraya kadar iyi.
Diyelim ki siz İstanbul,Ankara vs.. gibi bir yerdeki okula kayıt yaptıracaksınız.
Ancak Şanlıurfa,Gaziantep,Maraş,Siirt,Mardin vs..gibi uzak yerlerden hiç tanımadığınız bir yere çocuğunuzu getiriyorsunuz.
Üstelik kız öğrenci.Yatacak,barınacak bir yeriniz olmadığı gibi,tanıdığınız kimse de yok.
Olması da zaten zorunlu ya da yasal bir gereklilik değil.Öyle ya devletinize güveniyor yola çıkıyorsunuz.Tüm sınırlar içinde vatan bir bütün değil mi?
Peki şimdi incelemeye devam edelim.
Özel yetenek sınavı ile bir yere yerleştirilmiyor olsa idi yurt başvurularını zaten yapmış olacak idi.Ve yurt çıkıp çıkmayacağı da birkaç gün içinde kesinleşecek idi.
Ancak meslek çıkışlı öğrenciler hala devletin üvey evlatları olduğu için bunların yurt başvuruları hala yapılamıyor.
Çünkü,yurtlar açısıdan,
22 Eylül'de başlayıp,9 Ekim'de bitecek bir yurt baş vuru süreci var.
Peki okullarda eğitim süreci,
bu süre bitmeden başlıyor mu?Evet başlıyor.
Yani 10-15-20 Eylül gibi bir tarihte değişmek üzere eğitim başlamış olacak.
Yukarıda bazı üniversitelerin başlama tarihlerini verdim.
Diyelim ki 10 Eylül'de eğitime başlandı.
Siz çocuğunuzu nerede barındıracaksınız?Ev tutsanız kimlerle anlaşacağı/anlaşamayacağı belirsizdir,henüz arkadaş çevresi dahi yoktur.
Özel yurta yerleştirseniz size hemen o gün tüm yılın maliyetini karşılayacağınıza dair senet imzalatıyorlar ve zorunlu olarak tüm yıl orada kalmak durumundasınız.
Yani öyle bir kaç günlük taviz yok.
Tanıdığınız,akrabanız yok ise yandınız.Hani Cumhuriyet kimseizlerin kimsesi idi?surusunu ister istemez aklınıza getirdiler mi?
Evet getirdiler.
Demek ki
cumhuriyet düşmanlığı için iyi bir başlangıç yapmış oluyorlar.
Hani vatanın her karış toprağı bizimdi?
Hani devlet her durumda vatandaşının zorluklarını sırtlanırıdı? Soruları aklınıza geldi mi?
Peki efendim yurt çıkmasını bekleyin diyenler olacaktır.
İşte mesele de bu ya.
Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre yerleştirilen öğrencilere ne yazık ki yineliyorum,22 Eylül ile 9 Ekim tarihleri arasında yurtlara baş vuru yapma hakkını vermişler.
Böylece Özel Yetenek olmaz olsun dedittiriyorlar.
Sanata ve sanatçıya bakış açınızı değiştirtiyorlar mı?Şimdi çocuğunuzu otele mi yerleştireceksiniz?Şahsım olarak ilgili Üniversitenin eğitim fakültesi dekanı ile yaklaşık 35 dakika görüştüm.
Dikkatlerinden kaçmış olma ihtimalini sorguladık.
Lakin onların da yapabilecek bir şeyi omadığı belli.Emir büyük yerden deyimi vardır ya işte tam da böyle bir durum.
Siirt,Şanlıurfa,Mardin vs..den gelenler ne yapacak?
Devamsızlık süresi sanırım ki hala 20 gün olmalı.
Yurt çıkıp çıkmayacağı ise ne yazık ki baş vurunun son tarihi olan 9 Ekimden dahi epey sonra belli olacak.
Öyle ise burada hangi sorular sorumalı?
Haydi soralım öyle ise.....
Eğitim başlangıç tarihi 10-15-20 Eylül tarihlerinden biri olsun.
Barınma durumunun kesinleşeceği tarih en iyimser sonuç ile 9 Ekim olsun(olmaz ancak öyle olsun).
Arada kaç gün var?
En iyimser hali ile 30 gün.
Devamsızlık hakkı kaç gün?
Bildiğim kadarı ile 20 gün.
Peki nerde kalacaksınız?
Çocuğunuz nerede kimle kalacak?
Sizin işiniz yok mu?İzin süreniz sınırsız mı?
Yoksa çok mu zenginsiniz?Zaten öyle olsa idi ne diye okutacaktınız ki?Kurardınız bir özel üniversite,çocuğunuz mezun olduğunda ise kapatırdınız our biterdi.Çok mu uç espiri oldu?
Peki tüm bunlara sebep olan kim?
Üniversite mi?
Veliler mi?
Hükümet mi?
YÖK mü?
ÖSYM mi?
Kim,Kim bunların sorumlusu(sorumsuzu)?Ben söyleyim.
Prorgamına sadık olmayanlar.
Bakınız...
Eğitim Fakültelerinde Uygulanacak Yeni Programlar Hakkında Açıklama
http://www.yok.gov.tr/egitim/ogretmen/programlar_aciklama.doc---------
Programlar ve Ders İçerikleri
http://www.yok.gov.tr/egitim/ogretmen/muzik_ogretmenligi.docŞimdi soruyorum.
Hem de can alıcı bir noktadan bakarak.
Bu çocuklar 35-45 gün arası ne yapacaklar?
Eğitimlerine nasıl devam edecekler?
Bunları hiç düşünmediniz mi?Ya da kimler adına böylesi başarılı bir uygulamayı yapabilme cüreti sergiliyorsunuz?Kime neye hizmet amaçlı bir uygulama yapıyorsunuz?
Yoksa asıl sorulması gereken can alıcı noktayı bizler kaçırıyormuyuz?
Yani yer bulamayan ya da ucuz hatta parasız barınma imkanı sağlayan TARİKAT yurtlarının eline bu çocukları yem yapma politikanız bu da bizler farkında değilmiyiz?İşte işin başına ehlini getiren,işi ehline tesilm eden hükümet anlayışı,işte YÖK'ün başına getirilen zihniyetin nifak tohumları bunlar olmasın?
Bir veli olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki.
Asla çocuklarımızı bu TARİKAT zihniyetine teslim etmeyeceğiz.
Kula Kul olmayı değil,insan olmayı,mürit,şakirt omayı değil,eğitilmiş birey olmayı hedefleyen her ebeveynin de aynı düşüncede olacağını biliyorum.Meslek liseleri statüsünde olduğu için yıllardır mahkumiyet hayatı yaşayanların neler çektiğini,hangi statükocular tarafından ser sefil halde bırakıldığını görmeyelim mi?Atatürk'ten sonra gelen tüm iktidar sahipleri ne yazık ki ülkede Atatürk ilkeleri ile bir hesaplaşma içinde olmuşlardır.
Adaletten uzak iktidarlar,insanlıktan nasiplenmemiş yöneticiler,sorumlu ancak yetkisiz,ya da yetkili ancak sorumsuzlar,ahbap/çavuş ilişkisi içinde yiyici takımları devleti daha ne kadar işgal edecek?
AKP ve temsil ettiği zihniyetin iktidar olmasında bu geçmiş zihniyetler sorumlu değilmidir?Ancak onların da diğerlerinden hiç bir farkı olmadığını,bu şansı tesadüfen mi yakaladığı da belli olmadığı halde fırsatı iyi kullanamayan/kullanmayan bir zihniyet olduğu gerçeği ile,bu çıkmazı millet olarak düzeltemeyecek olur isek bizler daha çok başımıza siyasetçi adı ile gelen mafya,çete savaşlarının galiplerini taşır dururuz.
Dilerim ki milletimiz bir an evvel soygun,talan,yalan,dolan düzeninin temsilcilerine artık dur diyebilecektir.
Yıllardır ülkeyi kötü yöneten kime hesap sorulmuştur?
Hesap sormak sadece sandıkta cezalandırmak mı olmalıdır?Sandığa gömülen diğer soyguncular ne yapmaktadır?
Milletten çaldıkları ile bazı köşelerde semirmektedirler.
Bir süre sonra da nasılsa kamuoyu bir şekilde unutur,mevcutlardan sıkılır,biz de bir yerlerden tekrar hortlarız diye beklemektedirler.
Bu mudur hesap sormak?
Bu mudur cezalandırmak.
Öyle ise millet olamkta değil ancak vekili olmakta fayda vardır.
Ne de olsa ye babam ye....
Başaramaz isen nasılsa millet senin beceriksizliğini ödeyip duruyor.
Dünyanın neredeyse tüm ülkelerine borçlandır.
Nasıl olsa millet gün gelir öder.
Tüm beceriksizliğini sergile.
Nasıl olsa milletin sesi çıkmıyor.Devletine saygılı.
Devletin imkanlarını önceki iktidarların yaptığı gibi ehline teslim ettiniz.
Sizler de aynısınız.
Onlar nasıl bir ehil seçme sistemi kurdular ise sizler de aynı sistemi devam ettirdiniz.
tek fark ile.
Sizin soyguncularınız aynı zamanda iman sahipleri de olarak.Nasıl bağdaştırdınız,nasıl becerdiniz ise anlamak için arif olmak gerek.
Bütün bunlar milletin tam bağımsızlığını tehlikeye düşüren hareketlerdir.
Değerli dostlar,ey iman edenler,ey milli birlikten bahsedenler,ey vatanı uğruna canını seve seve feda edenler ve etmeye hazır olanlar,
Demek ki kandırılıyoruz.......
Nasıl mı?
İşte okuyunuz....
Kur'an İrtica için ne diyor?
http://ahmetdursun374.blogcu.com/bizzat-kur-an-irtica-icin-ne-diyor_2825627.htmlSaygı ile....
Ahmet Dursun 11 Eylül 2008 00:45
----------
İlgisini çekenler için ilave bilgiler.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre, 2008-2009 öğretim yılında kurum yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen, halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf (önlisans, lisans ve yüksek lisans) öğrencilerinin başvuruları 1 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim programına girecek öğrenciler ise başvurularını 22 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında yapabilecek. Başvurular YURTKUR`un
www.kyk.gov.tr adresindeki internet sayfasından yapılacak. Kurum yurtlarında barınmakta iken yükseköğretim kurumunu süresi içinde bitirememiş artık yıl öğrencileri 8-24 Eylül tarihleri arasında 2007-2008 öğretim yılında barındıkları yurt müdürlüklerine başvuruda bulunabilecek. Asıl listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 1-12 Eylül tarihleri arasında, kalan boş yatak sayısına göre hazırlanacak olan birinci yedek listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 15-19 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Bundan sonraki her Pazartesi günü ilan edilecek olan yeni yedek listedeki öğrencilere 5`er gün kayıt süresi tanınacak. Yedek listeden öğrenci alımına 8 Aralık Pazartesi günü son verilecek. Yurtlar 8 Eylül`de hizmete açılacak.
http://www.kyk.gov.tr-----------------
ÜNİVERSİTELERİN MÜZİK BÖLÜMLERİ TELEFON,VE WEB ADRESLERİ için bakınız ve inanmıyor iseniz bu konuyu sorunuz.
http://agsl.wordpress.com/2007/09/20/universitelerin-muzik-bolumleri-telefon-ve-web-adresleri/#more-81-----------
http://ahmetdursun374.blogcu.com/bizzat-yok-tarikat-yurtlarini-nasil-destekliyor_23888081.html