http://ahmetdursun374.blogcu.com/3575077/Adresindeki yazıma gelen yorumlar....
Sayin Ahmet Dursun,
Cok buyuk konusuyorsun. Buyuk konusup maneviyat ehlinin buyuklari hakkinda ileri gidiyorsun bu bir vebaldir. Vebale girmemek icinde gercekten samimiyetle arastirmak incelemek gerektir. Recm Cezasi Hz.Muhammed sav doneminde uygulanmis bir cezadir. Peygamber sunnetidir. ve sadece evli olanlari kapsar. Evlilerin cezasinda Recm olur. Senin alintiladigin ayeti kerime meallerinde sopa cezalari bekarlarin zinasidir. İkisi arasinda ki farki ayriacak zekaya sahipsin. Hem fikh alimlerine hem mezhep alimlerine hem hadis alimlerie iftira atiyorsun. Kendi mezhepsizligini satmaya kalkiyorsun. Onlarin aldigi egitim ve terbiyeyi gecirmis olduklari merhaleleri ogrende ondan sonra haklarinda bu sekilde atip tut. Ogrendikten sonra umulur ki vicdanin rahatsiz olurda bu sekilde hadsiz iftiralar ve yalan yanlis mantik yurutmelerinde bulunmazsin.
NUR 1. (Bu) Bizim inzâl ettiğimiz ve (hükümlerini üzerinize) farz kıldığımız bir sûredir. Belki düşünüp öğüt alırsınız diye onda açık seçik âyetler indirdik. 2. Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.
http://www.kuranikerim.com/telmalili/nur.htm(...)
Âyetin açık ifadesine göre zanî ve zaniye, zina isnad edilen evlenmiş veya evlenmemiş olandan daha genel ve bundan dolayı celd, ikisini de içine alıyormuş gibi görünür. Fakat Mâiz ve Gâmidiyye hakkında Peygamber efendimizin bilinen uygulaması, yani bilinen sünneti ile bu âyetin hükmü, muhsan olmayan, yani evlenmemiş olanlar hakkında olmak üzere yürürlüktedir. Allah'ın cezasında onlara acıyacağınız tutmasın Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsanız öyle yapınız. Allah'ın muhterem tuttuğu iffet ve namusu yırtan zanî ve zaniye'ye acıma duygusuna mağlup olup da onlara iltimas göstererek Allah'ın emrettiği cezayı ihmal etmezsiniz, Allah'tan ve ahiret sorumluluğundan korkarsınız. Çünkü onlara acımak, zinalarına göz yummakta değil, tevbelerine sebeb olmak için cezalarını yerine getirmek ve bu şekilde iffet ve namusu koruma ve zinanın genelleşmesini önleyerek nikahın çoğalmasına çalışmaktadır. Çünkü zina; "Çünkü, bu bir hayasızlıktır, iğrenç bir şeydir ve kötü bir yoldur" (Nisâ, 4/22) âyeti kerimesine göre büyük bir fuhuştur, kin ve hiddettir ve yolu pek kötüdür.
(...)
NUR : 6. Eşlerine zina isnadında bulunup da kendilerinden başka şahitleri olmayanlara gelince, onların her birinin şahitliği, kendisinin doğru söyleyenlerden olduğuna dair dört defa Allah adına yemin ederek şahitlik etmesi, beşinci defa da, eğer yalan söyleyenlerden ise Allah'ın lânetinin kendi üzerine olmasını dilemesidir. 7. Beşincide, eğer yalancılardansa, Allah'ın laneti üzerine olsun diye söz söyler. 8. Kadının, kocasının yalan söyleyenlerden olduğuna dair dört defa Allah adına yemin ve şahitlik etmesi,kendisinden cezayı kaldırır. 9.Beşinci defa da, eğer (kocası) doğru söyleyenlerden ise Allah'ın gazabının kendi üzerine olmasını diler.
http://www.kuranikerim.com/telmalili/nur.htm(...)
Zinayı ispatta dört şahit şartı da bununla ilgilidir. Bununla birlikte burada pek önemli bir nokta vardır. Bir kişi bir zinayı görecek olursa, o bir yabancının zinası olduğu takdirde kendisine bir ar gerektirmeyeceğinden gizlemesi daha uygun olur. Fakat zevcesi olduğu takdirde ar gelir, nesebi bozulur, sabredemez, o halde başka şahit bulmak da mümkün değil gibidir. Bundan dolayı burada şöyle bir soru vardır: Rivayet edildiğine göre kazif âyeti indirilip okunduğu zaman Ensar'dan Sa'd b. Ubâde ve Asım b. Adiy, birisi ayağa kalkıp "Bir adam karısı ile birisini görse ne olacak.Dava etse seksen değnek vurulacak ve şehadeti reddedilecek, fasıklığına hükmolunacak; vurup öldürürse katlolunacak; dört şahit bulup getirinceye kadar ise işini bitirecek, bir açıklık getir Allah'ım!" dedi.
Çıkar çıkmaz damadı Hilâl b. Ümeyye veya Uveymir kendini karşıladı, ne var dedi. "Şer var, karımı Şüreyk b. Semha ile buldum" dedi ki, amcası oğlu idi. "Vallahi dedi bu benim sualim, ne çabuk mübtela oldum." Bunun üzerine ikisi bir Resulullah'a vardılar, haber verdiler. Resulullah kadını getirtip sorguya çekti, kadın inkâr etti, ashab toplanmıştı. Koca, önceki âyet gereğince kazif cezasına mahkum olacaktı. "Gözlerimle gördüm, kulaklarımla dinledim, Allah biliyor ki ben doğruyum, ancak hakkı söyledim, herhalde Allah'ın buna açıklık getireceğini ümid ederim." diyordu.
Derken Resulullah'a vahy gelmeye başladı, ashab bunu işaretlerden tanıyorlardı, hepsi sustular, beklediler, o zaman şu Liân âyetleri indirilmişti ki kazf âyetinin genelinden bir istisna niteliğinde ve özellikle kocaların kendi zevcelerine kazfi hakkındadır: Kendi zevcelerine zina isnat edip de kendilerinden başka şahitleri olmayanlara gelince onların herbirinin şahitliği ,yani o eşlerden herhangi birinin kazif cezasından kurtulması için şer'an dikkate değer bulunacak meşru ve uygun şehadeti kendisinin doğru söyleyenlerden olduğuna dair dört defa Allah adına yemin ederek şahitlik etmesidir. Yani şehadet ederim, billahi hiç şüphesiz ona attığım sözde kesinlikle doğruyum, diye tekrar tekrar dört kere yemin etmesidir.
7- Beşincisi de, eğer yalan söyleyenlerden ise Allah'ın lanetinin kendi üzerine olmasını dilemesidir. Yani beşinci defa da böyle şehadet edecek: Eğer o zina isnadında bulunmada ve şehadette yalan söyledi ise Allah'ın laneti muhakkak üzerine olsun, diyecek ki bu, bir yemin-i münakidedir. Bu âyette ilâhî kelâmın üslubu dikkat olunursa, kocanın yalanı takdirinde Allah tarafından lanete uğratılmasını ifade eder bir şekildedir. Nitekim Resulullah da bu beşinci "mucib yani gerekçedir" buyurmuştur.
8-9-Koca böyle beş kere şehadetle liân yapınca kazif cezasından kurtulur, ithamı karısına yönelir. Zevceden de azabı, yani o dünyada verilecek azabı -ki sonu evliler hakkında zina cezasının neticesi olan recimdir o zevcenin kendisinin şöyle şehadet etmesi üzerinden kaldırır: Kocasının yalan söyleyenlerden olduğuna dair dört defa Allah adına yemin ile şahitlik etmesi, beşincisi de eğer (kocası) doğru söyleyenlerden ise Allah'ın gazabının kendi üzerine olmasını dilemesi, yani koca, sözünde doğru ise Allah'ın gazabını zevce kendi üzerine alacak; erkek tarafında lanet, kadın tarafında gazab üzerine on yemin verilmesi kadınlar üzerine gazabın lanetten daha tesirli olmasındandır. Böylece zevce de bu beş yemin ile şehadet ederse zina cezasını kendi üzerinden kaldırmış olur ve artık karı koca arasında ayrılık meydana gelir.
Fakat zevce, bu beş şehadeti yapmaz da liân yapmaktan kaçınırsa azabı defedemez. O halde ne yapılır? Burası âyetin mefhûm-i muhâlifine aittir. Şâfiî hemen had cezasının yapılmasına hüküm vermiş, fakat Hanefiler kesinlik gerekli olan böyle yerlerde yalnız mefhüm-ı muhalif ile amel etmeyi caiz görmediklerinden dört şahit yok iken ikrar da bulunmayınca zinanın sabit olmasıyla hadd cezasının yerine getirilmesine hüküm verilemeyeceğini ve bundan dolayı ya liânı kabul veya hadd yerine getirilmek üzere ikrar edinceye kadar hapse hükmetmişlerdir .
10-Netice olarak kazif, zina gibi çok çirkin, karı kocalık namusu da çok önemli olduğundan, bir taraf açısından kazif cezası, diğer taraf açısından da zina cezası yerine geçecek olacak liân da böyle önemli bir kurtuluş çaresidir ki, bunları Allah Teâlâ emir ve hüküm buyurdu Allah'ın size bol lütfu ve merhameti olmasaydı da kendi kendinize kalsaydınız ve Allah tevbeleri kabul eden hüküm ve hikmet sahibi olmasaydı da tevbelerinizi kabul etmeseydi, hikmetsiz hükümlere, nizamsız idarelere bırakıverseydi, neler olmazdı neler...
(...)
Burda ki linkte de UKUBAT yani Ser'i Cezalari okuyabilirsin.
http://kitap.hakikatkitabevi.com/cgi-bin/cgi.exe/ilmihal/query=[jump!3A!27!28uc22!29!27]/doc/{@6499}?
Dayanaklarinda kullandigin recm Ayetlerini keci yedi gercekten cok komik. Allah Kur'ani Kerim'i tamam indirmistir eksigi gedigi yoktur. Eksik indirdigini, Tamam olmadigini hatta farkli kur'anlar oldugunu İslam Dusmani kafirler dile getirir. Bunlarin en meshurlari Mustafa Kemaloglu nam zat isimli kisinin İslam aleyhine acmis oldugu siteleridir. Bu sekilde iftira kampanyalarina hadis alimlerini katman ayiptan ote rezilliktir. İftiradir Hic bir hadis alimi hic bir mufessir Kur'an ayetlerini keci yedi diye o ayetler nesih oldu ortadan kalkti diyemez. Dedi dediklerin kuru bir iftiradir. Ya sana yanlis aktarilip arastirmadan havada kapmisindir yada sen gercekten bunu kasden bilerek carpitip ortama surmusundur. ZİNA her 3 ilahi dinde de haramdir. Her uc seriattada cok fena islerden denmistir. Her 3 dinin seri cezalari farklilik gostersede tum toplumlarda evli olanlarin esleri tarafindan aldatilmalari ozellikle erkeklerin karilari tarafindan aldatilmalarindan sonrasi sonuclari az cok biliyor olman gerekir. Bu durumu hazmedebilecek bosanipta kurturulum diyebilecek erkek turu pek azdir. Ne tefsir bilgin var ne hadis bilgin var ne fikh bilgin var. Ezbere mantik yurutmelere dalarak ayyy cok acimasiz ayy cok vicdansiz ayy cok vahsiyane demeler ile susledigin yazin bir iftira kumkumasi olup, meshur islam alimleri fakihlerine tefsir ve hadis alimlerine kuyruklu bir iftira yalan yazisidir. Bir muslumanin, ehli islamin bu sekilde futursuzca yalan dolan havadisleri iceren seyleri bodoslama dalipta sahiplenmesi dusundurucudur.! Suphelendiricidir.!?
İlgli linkleri bi zahmet okuyuveriniz..
http://64.233.183.104/search?q=cache:_6Ro5bKqiyMJ:www.zehirliok.com/konu/recm-oldumu.html+Peygamber+Sav+Zina&hl=tr&ct=clnk&cd=2&gl=tr&lr=lang_tr http://64.233.183.104/search?q=cache:PsyXY3y5hagJ:www.milligazete.com.tr/index.php%3Faction%3Dshow%26type%3Dhadis%26act%3Dshowhadis%26kid%3D350+Peygamber+Sav+Zina&hl=tr&ct=clnk&cd=6&gl=tr&lr=lang_trSaygilarimla Suat
Sayın dursun.
Erbakan hocayı duymadınızmı..
Kimi okuldan mezun olur gerçekten din öğrenir.,
Kimide okuldan kaçar top öğrenir demedimi?
Sayın Emiroğlu,
Neyi tartışıyoruz?Ya da neyi yorumluyoruz?
Öncelikle bunu tesbit etmek gerekiyor.
Bakınız ben Kur'an konusunda uzaman falan değilim.Tamam kabul ediyorum.Ancak okuduğunu anlamayacak kadar da Kur'an dan anlamıyorsunuz diyerek kimseye isnat edecek bir haksız söylem doğru değildir.
Hem Kur'an'ın hiç bir ayeti değiştirilemez diyeceksiniz,hem de yorum üzerine konuşacaksınız.
Yorum üzerine konuşacak iseniz ben de tabii ki yorumlarımı yaparım.Yok siz ne hakla yorum yapıyorsunuz derseniz şunu derim.
Geçen Sayın bardakoğlu'nun bir sözünü burada belirteyim.
Diyor ki"Kur'an okunsun,anlaşılsın,tartışılarak fikir birliği sağlansın diye gönderilmiştir"
emek ki herkesin okuması,anlamaya çalışması ve dahi başkalarından duymak yerine bizatihi Kur'an'dan nasiplenmesi gerekmez mi?
Evet diyorsanız size Kur'an'ın Zina ile ilgili ayetlerini sunayım.
Çünki dediğiniz gibi ben Mezhepsiz im.Bunu kabul ediyorum.Hatta daha evvel de yazmış idim.
4 Hak mezhebi sözü şirktir.Allah(cc)yı inkardır benim için demiş idim.
Şöyle ki:
Hak,Allah(cc)nün isimlerinden dir.
Mezhep ise görüş,düşünce,doktrin dir.
Öyle ise 4 hak mezhep olamaz.Olması da muhtemel değildir.
Yani Hakkın(Allah cc.nün) 4 farklı mezhebi(görüşü)olamaz.Çünki Allah(cc)bir yerde söylediğini başka bir yerde yalanlamaz.Bu mümkün değil ve de olmamıştır.
Buna evet diyorsanız buyurunuz derim.Ayetler ne diyor bakalım.
İlk önce yalan ile ilgili bir ayetten başlayım...
Hiçbir ayeti inkar benim işim değildir.
Zira bu konuda açık net satırları okuyunuz.
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla..
İnkâr edenler ve ayetlerimizi yalanlayanlar ise, onlar da, alevli ateşin halkıdırlar. (MAİDE SURESİ / 10)
Recm,kelime olarak hiç bir ayette geçmemektedir.
Recm: Taşlama, taşa tutma. Eziyet, işkence, öldürme. Kur'an'da sadece Allah'ın ve mü'minlerin lanetine uğramış olan Şeytan ve kavimleri tarafından eziyete uğratılan Allah elçileri için kullanılır.
Zina olarak geçen ayetler ise şöyledir.
Zina KELİMESİNİN GEÇTİĞİ AYETLER
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Andolsun kadın onu arzulamıştı, -eğer Rabbinin (zinayı yasaklayan) kesin kanıt (burhan)ını görmeseydi- o da (Yusuf da) onu arzulamıştı. Böylelikle biz ondan kötülüğü ve fuhşu geri çevirmek için (ona delil gönderdik). Çünkü o, muhlis kullarımızdandı. (YUSUF SURESİ / 24)
Zinaya yaklaşmayın, gerçekten o, 'çirkin bir hayasızlık' ve kötü bir yoldur. (İSRA SURESİ / 32)
Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüzer değnek (celde) vurun. Eğer Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, onlara Allah'ın dini(ni uygulama) konusunda sizi bir acıma tutmasın ; onlara uygulanan cezaya mü'minlerden bir grup da şahit bulunsun. (NUR SURESİ / 2)
Zina eden erkek, zina eden ya da müşrik olan bir kadından başkasını nikahlayamaz; zina eden kadını da zina eden ya da müşrik olan bir erkekten başkası nikahlayamaz. Bu, mü'minlere haram kılınmıştır. (NUR SURESİ / 3)
Korunan (iffetli) kadınlara (zina suçu) atan, sonra dört şahid getirmeyenlere de seksen değnek vurun ve onların şahidliklerini ebedi olarak kabul etmeyin. Onlar fasık olanlardır. (NUR SURESİ / 4)
Kendi eşlerine (zina suçu) atan ve kendileri dışında şahidleri bulunmayanlar ise, onlardan da her birinin şahidliği, Allah adına dört (kere yemin) ile kendisinin hiç şüphesiz doğru söyleyenlerden olduğuna şahidlik etmektir. (NUR SURESİ / 6)
Namus sahibi, bir şeyden habersiz, mü'min kadınlara (zina suçu) atanlar, dünyada ve ahirette lanetlenmişlerdir. Ve onlar için büyük bir azab vardır. (NUR SURESİ / 23)
Ve onlar, Allah ile beraber başka bir ilah'a tapmazlar. Allah'ın haram kıldığı canı haksız yere öldürmezler ve zina etmezler. Kim bunları yaparsa 'ağır bir ceza ile' karşılaşır. (FURKAN SURESİ / 68)
Ey Peygamber, mü'min kadınlar, Allah'a hiç bir şeyi ortak koşmamak, hırsızlık yapmamak, zina etmemek, çocuklarını öldürmemek, elleri ve ayakları arasında bir iftira düzüp-uydurmamak (gayri meşru olan bir çocuğu kocalarına dayandırmamak), ma'ruf (iyi, güzel ve yararlı bir iş) konusunda isyan etmemek üzere, sana biat etmek amacıyla geldikleri zaman, onların biatlarını kabul et ve onlar için Allah'tan mağfiret iste. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. (MÜMTEHİNE SURESİ / 12)
Şimdi konu Kur'an ise buyurunuz Zina kelimesinin geçtiği ancak benim bulamadığım ya da bulduğumu var saysak dahi yanlış yönlendirme için burada vermediğimi iddia edeceğiniz başka hüküm,emir varmıdır?
Ben direkt Kur'an'dan emir alırım.Hacıdan,hocadan,şeyhden vs..lerden değil.Çünki Allah(cc)öyle emrediyor.
Bakınız iyi okuyunuz.....
ZÜMER SURESİ
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Haberin olsun; halis (katıksız) olan din yalnızca Allah'ındır. O'ndan başka veliler edinenler (şöyle derler:) "Biz, bunlara bizi Allah'a daha fazla yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz." Elbette Allah, kendi aralarında hakkında ihtilaf ettikleri şeylerden hüküm verecektir. Gerçekten Allah, yalancı, kafir olan kimseyi hidayete erdirmez. (3)
Eğer ki aynı kitaptan bahsediyorsak sorun olmayacak.Yok başkaca şeylerden bahsediyorsak bana göre değildir.
Çünki hemen üstte bu konudaki emir kesindir.Değişmez,değiştirilemez dir.
Saygı ile....
Ahmet Dursun
Sayin Dursun,
Siz Benim yazdiklarimi okuyup anlayamiyorsunuzda Kur'ani Kerim'in Turkcelestirilmis halini okuyup nasil anlayacaksinizda yorum yapip hukum cikaracaksiniz? Bilemiyorum.
Asagiya tekrar kopyaladim yazimi benim ne dedigimi ne anlattigimi tekrar okuyun ki ondan sonra taritsilcak sorulariniz olursa sorun bana...
Diyanet İsleri Baskani orda her onune gelen Melae okuyup tartisipta hukum cikarsin diye bir ifadesini dinlemedim hic. Tartismak ayri hukum cikarmak ayri siz hukum cikariyorsunuz. Kur'an'da gecmiyor tamam yoktur diyorsunuz. Eee Raki'da gecmiyor Kur'an'da Whiskyde gecmiyor ne olcek dedigimizde de isi virip kivirip gariplesiyorsunuz. Size Hukum cikarmanin yollarini merhalelerini cok kere anlattim acikladim ama dinlemek ve anlamak niyetinizde olmadigi icin kabul edemiyorsunuz.
Size
Recm Peygamber sunneti diyorum. Hz.Muhammed maiz ve yahudi gemidiyali kadin icin recm cezasini ictihadi ile
uygulamis diyorum. Hala siz Peygamberi silip yok oyle bisey diyorsunuz. İslam ilmihali ana kaynagi Sadece Kur'an Kerim degildir. Kur'ani Kerimi aciklayan yorumlayan Hz.Muhamed'i sav yok sayiyorsunuz. Peygamberi haric tutuyorsunuz. Peygamberin hic bir sey uygulamadigini, yroumlamadigini, postaci gibi ayet indi hadi alin kabul edin dedigini saniyorsunuz. Kur'ani Kerim'i bilmemne isimli birisinin bilmis oldugu arapca lisani ile tercumelestirdigi meallere bakarak kendi kendinize bir dunya kurmusunuz orda ehli sunnete atip tutuyorsunuz. Ahkam ve hukum cikarabilmek icin bircok islami ilme vakif olmak gerektigini yuzbinkere desem onmilyonkere desem size kabul ettiremeyecegimide bilirim. O yuzden ustelemiyorum.
Allah'in indirdigi seriati anlayip bunu avamin yani halkin anlayabilcegi acikliga getirmis mezhep imamlarini alimlerini yermeyi birakin. Kur'an Mealine baktim yoktu diyipte omurlerinin 40*50 senesini islam ilimlerinde tahsile vermis egitim terbiyeye almis/vermis kisilere iftira atip bos atip dolu tutmayin. Peygamber sizin icin belki bisey ifade etmiyor olablir. Sadece kaynak olarak Kur'ani kabul edebilrisiniz Kur'ani kabul edebilmeniz icinde orjinalina vakif olmaniz sarttir. Arada aracilarin tercume ettikleri kelime yiginlarina bakipta ben Kur'ani anliyorum diyemezsiniz. Siz Kur'anin dizelerini kendi dusunce yapisi ile anlayip tercume etmis kisinin anladigini okuyup anlayabilrisiniz. Hasa Allah'in ne dedigini ne demek istedigini anliyorum diyemezsiniz. Allah c.c. İnsanoglunun anlayamayacagini bildigi icinde aciklasin beyan etsin teblig etsin diyede Peygamerlerini gondermistir. İnanmayan birisine onune al koy Kur'ani bakar durur ne bu ya der. Ders kitabi gibi okuyp İslami sipdanak ogrencegini mi saniyorsunsuz yoksa? Oz ve oz Arap olduklari halde Kur'ani orjinalinden okuduklari halde inanmayan yada hristiyan yahudi dinine inanan yuzbinlerce arap var. Kalkmisiniz burda Turkce mealden bakip ben İslami ogrendim diyorsunuz. Bununlada kalmayip Ehli Sunnete Mezheplere saldiriyorsunuz. Olmaz oyle sey. Siz fetva veremezsiniz. Verecek makamda degilsiniz. İslam'da Recm vardir. Evlilerin zinasinda 4 mumin sahit ile getirildiklerinde o yorenin idaresi mahkemesinin karari ile bu had cezasi uygulanir. Bu ceza Peygamber'in ser'i fetvasina istinaden uygulanmistir. Bana kalkip Ayetlerde Recm gecmiyor numarasi cekiyorsun. Sen bir kere Peygamber hadislerine inanmiyorsun ki? Peygamberin hic bir uygulamasina duzenine sistemine inanmiyorsun ki. Sen Peygamberi postaci gibi goruyorsun. Olmaz boyle inanis.
Mezhepsizsen mezhepsizsin anlayamadigin algilayamadin seylerin ilerisine gecipte haddi asma. İslami ilimlere vakif degilsin eline alip bir ilmihal okumamissin, bir mezhep nedir ne degildir ictihad nedir fakih nedir fikh tevsir kelam hadis ilmi nedir ogrenmemissin ezber ezber gelip mezhep diye bisey yoktur diyorsun. Bu mezhepsizlige birde İlmiye Cig karisinin Sumer orospulari ortunurdu Mulumanlarin ortunmesi Sumer Orosplularinin adetidir dedigi manipülasyonlara alet olup saga sola gonderip duruyorsunuz. Ayip ya. Yuzbinkere ayip Kimsenin sizin inanciniza karistigi yok. Ama illa sizler Muslumanlarin inanclarina burunlarinizi sokmak parmaklayip karistirmak icin her turlu yalani dolani sahtekarligi yapmaktan geri kalmiyorsunuz. Ayip. Gercekten ayip.
Siz bu devlette yasayan muslumanlarin haklarinin gasp edilmesine, İslam'da oldugu halde İbadetlerin dini teamullerin yasaklamasina mudahele ve mucadele edeceginize. Bu Laikperest inanmaz, Allahsizlarin yasaklamalarina cevaz bulmak icin caizdir demek icin olmadik manipulasyonlar icad pesindesiniz. Olmaz boyle bisey. İslamda olan herseye karsi olan bu guruh İslamda olmayan ama varmis gibi yapılan uygulamalara hic bir zaman ses cikarmamaktadir niye?
İslamin icinde olanlar :
1- Namaz ( Kamu dairelerinde /Okullarda Namaz kılacak bir alan yoktur kilmak isteyenleride ya gorevden uzaklasitirlar yada uyari ihtar verirler olmadi kameraya kaydedip ogrencileri ceteymis gibi milltin huzuruna cikartirlar namaz kiliyorlarmis ya)
2- Tesettur ( Kamu dairelerinde/Okullarda inanclari icin tesetture riayet etmiz bayan dinkardeslerimize yaskalar ile mudahele edilmektedir)
3- Razaman Ayi ( Ramazan ayi geldiginde İftar cadirlari/Oruc tutanlar Iruc tutanlara saygi olunsun diye kapatilan lokantalar bu guruhun diline dolanmaktadir laik bir ulkede boyle seyler olmaz denilmektedir )
4-Hac ( Her hac doneminde Turklerin paralarini Araplara bedevilere kaptirtmalarina dem vurarak hac farizasini kucumsemeler, Arap dini icin oralara gidiliyor diyerek kafirliklerini gostermeler, gemiye aziya alanlar bu gibi manevi gunlerde mail gruplarina Turklerin Muslumanlastirilmasi, Turklerin Arap dinine girmesi gibi Kafirlik Allahsizlik mailerini saga sola gondermeler Araplar bizi asti kesti biz ise oralara gidip onlara para harciyoruz demeler vs. ler.)
5- Kurban ( Kurban bayrami gelince, bu guruh yine sazi eline almakaktadir, hayvanlari katlediyorlar, acimasizlar illa kesmek mi gerekir bugday nohut bulgurda verilse kurban olur gibi absurt sama sapan fetvalar urettiriyorlar olmadi insanlarin kurban kesmesini iyice zora sokmak icin hijyen bahanesi ile ortalikta kesilmesi kotu pislik olur bahanesi ile daracik kargacuk kurgacik kesim hanelere mecbur kiliyorlar, adamin baheceli evi var bahcesinde kesip temizligini kendi bahcesinde yapiyor buna bile karisan muptezeller var)
6- Camiler ( Camiler dile dolanir neden cok cami aciyor bu diyanet, cami imamlari neden cok. Bilmezki bu guruh camiyi millet acar camiyinin temelindne sonuna kadar millet cevre mahalle sakinleri hepsi yardim eder karsiliksiz samimi niyetler ile devlette oraya imamini atar, cami acilmasina bile kari cikmakta bu guruh yok yesil alan yok bahcelik alan yok park alaniymis ama aynı sekilde tiyatro disko bale salonu gibi yerlerin ayni mevkiler ve mekanlarda acilmasi karsisinda dut yemis bulbule donerler)
7- Kur'an Kurslari ( Bunlarida oyle bir hale getirdilerki 13-14 yas altinda ki cocuklar buraya gonderilemiyor. Kur'an ogretilemiyor niye yaslari kucukmus o yaslarda oyun eglence deniz yuzme havuz kir gecizi izci yuruyus cimnasitk bale yapacakalrmis sonra buyuduklerinde Kur'an Kurslarina giderlermis bah bah Allahsiz imansiza sen. O yasa kadar bu nefsani eglencelere alismis cocugu Dinin ogrensin Kur'anini okuyabilsin diye gonder bakalim gonderebiliyorsa gitse bile akina girermi? Aklina girse bile aklinda kalir i? Aklinda kalsa bile bedeni orda akli disarda, olan cocuklarin Kur bitsede kizlarla lastik/ cocuklarla mac/b.sayar/atari/bilardo oynasak diye dusunen cocuklarda bu manevi bir haz verir mi? )
8- İmam Hatip Liseleri ( Bu liseleri Ailelerin ekseriyat cocuklarina ilmihali dinin temel bilgilerini Kur'an okumasini (tilavet) ogrensin hemde fenni bilimlerde bilgisini artirip ilerde univrsite kazanip muhendis olsun doktor olsun avukat olsun diye gondermektedirler eee iste bu ehli kafir guruh bu musluman cocuklarin devlet kademelerinde bu kadar cok gozukmesine hazmedemedikleri icin yasaklamalara engellemelere devam ediyorlar yaziklar olsun bunlarin topuna..)
İslamin icinde olmayanlar :
1- Turbe ziyaretlerinde (Turbede yatanlar kurban kesmeler cicek dikmeler tuz tel bez parcasi baglamalar İslam disidir lakin O turbede yatan buyuk zat'in ruhuna fatiha okumak O kutlu kisinin hurmetine Allah'tan dilemek mustesna)
2- Buyu yaptirmak, Fal baktirmak Astrolojide yildizname gibi gelecege dair bilgiler pesinde kosturmak İslam disidir ( Amma velakin her ulusla medyamizda bunlar vardir serbest sekilde)
3- Kumar ( At yarislari, Gizli acik Casino isletmeleri (Kibrista aleni) Piyango, Loto vb cekilisler bunlara bir ses dendigi yok)
4- Dedikodu giybet ( Magazin programlarin kim kimle dusmus kalkmis, kim rukus kim suslu kim kokona, ailevi sirlarin dediko edilmesi asikar edilmesi vs)
5- Ahlaki erezyon ( Modernlik cagdaslik savunulacak diye acik sacik giyim kusama ragbet ettirtilmesi, modern aile olunacak diye kiz cocuklarinin erke flortlerine goz yumulmasi arkadaslari ile gece eglencelere cikartilmasi, bu durmlara meylettirmek icin tv de gazetelerde aleni reklamasyon yapilmasi )
6- Alkol ( Alkol icimlerini ozendirici sasali isiltili gece eglencelerinin bar disko vari kuluplerin rekalasyonu yapilmasi buralarin cagdas Turkiye'nin yuzuymus gibi lanse edilmesi izin verilmesi sinirlar konmaya kalkkildiginda Turkiye laiktir Laik kalacak diye ziplanmasi vs )
7- Zina ( İslamin nikah ahdi ile mesru kildigi evlilikleri dile dolamak ama cagdaslik modenrlik dusuncesi ile metres tutulmasini, uzak doguya avrupaya seks tiacereti icin turlar duzenlenmesini, kerhanelerin genelevlerin ozel evlerin aleni fuhsiyati devlet eli ile devam ettirtmenin ustune ustluk birde ermeni manukyani vergi rokertmeni diyerek odul vermelerin yasandigi bir laik devlet yaziklar olsun)
Simdi bu adi mahluklarin İslam dininin icinde olanlara saldirmalarini ama disinda olanlara laf soyletmemelerini bi irdele Sayin Ahmet Dursun irdele ve incele sonra muhakeme etki ondan sonra senin neden mezhepsiz olarak kalmani istediklerini idrak et. Etliye sutluye karismayan gunun cagin ozelliklerine gore degisecek ahkam ve hukumleri anca mezhepszilere yutturabilirlerde ondan oldugunu soylim. Sonra bana neyi idrak edecekmisim ki diye sorma...
Saygilarimla...
Suat
Sayın Emiroğlu,
Şimdi kırmızı olanlar sizin yazdıklarınız olarak okuyunuz.....
Siz Benim yazdiklarimi okuyup anlayamiyorsunuzda Kur'ani Kerim'in Turkcelestirilmis halini okuyup nasil anlayacaksinizda yorum yapip hukum cikaracaksiniz? Bilemiyorum
-Peki siz Kur'an'ı nereden anlıyorsunuz?Yoksa size de ayrıca bir vasıf var da biz mi anlamıyoruz?Kimden alarak bu hükümdür diyebiliyorsunuz?
--------------
Diyor ki"Kur'an okunsun,anlaşılsın,tartışılarak fikir birliği sağlansın diye gönderilmiştir"
-Bu ifadede hüküm ya da o anlamda bir satır var mı?Çarptırmayalım lütfen...
---------------
Kur'ani Kerimi aciklayan yorumlayan Hz.Muhamed'i (sav) yok sayiyorsunuz. Peygamberi haric tutuyorsunuz.Sadece kaynak olarak Kur'ani kabul edebilrisiniz Kur'ani kabul edebilmeniz icinde orjinalina vakif olmaniz sarttir.
-Peki siz ya da savunduğunuz mezhep imamları orjinaline vakıfmıydı?Bundan ne kadar eminsiniz?Yani Kur'an-ı Kerim'in orjinallerinin olmadığından şüpheleriniz var da onun için mi bana karşı çıkıyorsunuz?Beyninizin derinliklerini yavaş yavaş araladığınızın farkındamısınız?Bu çok önemlidir.
----------
Haşa Allah'in ne dedigini ne demek istedigini anliyorum diyemezsiniz. Allah c.c. İnsanoglunun anlayamayacagini bildigi icinde aciklasin beyan etsin teblig etsin diyede Peygamerlerini gondermistir.
-Peki kabul.O zaman Peygamberin hadislerinin kesinlikle öyle olduğuna nasıl emin olabiliyorsunuz?yani ben desem ki Peygamberimiz şunu,şunu demiştir.O zaman inanacakmıydınız?Yani Allah(cc)nün kitabı yerine onu anlatmaya çalışan peygamberimizin adına herhangi birşey söyleyen doğru,ancak
Allah(cc)nün kitabı yanlış.Öyle mi?bak bu beyninin derinliklerini iyiden iyiye su üzerine çıkarmaya başladı...
--------------
Siz fetva veremezsiniz. Verecek makamda degilsiniz. -Ama siz verebilirsiniz,eleştirebilirsiniz hatta ve hatta Peygamber adına dahi konuşabilirsiniz.Doğru mu?Peki Peygamberin bahsedilen sözleri,uygulamalarını yaptığının isbatı o bahsettiğiniz imamlar vs..ler mi oluyor?Muhterem,
Peygamber diyor ki:
"Benden sonra benim adıma söylemediğim şeyleri de benim ağzımdan söylenmiş gibi yayacaklardır.Bunun için en doğru yol göstericiniz Kur'an dır.Çünki peygamber dahi olsa Allah(cc)nün emirlerinin oluşturduğu Kur'an'ın üzerinde söz söylemez."Hadi bakalım çıkın işin içinden.Neden kaynağınız hala ve ısrarla başka yerler ki?
Ben anlamıyorumda kim anlıyor?Sizin işte anlayan budur diye göstereceğiniz biri ya da birileri mi illaki kabul etmemiz geeken?
Bu nasıl inanç böyle?
-------------
İslamda olan herseye karsi olan bu guruh İslamda olmayan ama varmis gibi yapılan uygulamalara hic bir zaman ses cikarmamaktadir niye?
-Evet bu sözünüze katılırım.Ancak dediğim gibi islamda var olanın n olduğu yine Peygamberimizin de dediği gibi kaynağı Kur'an da vardır.
Ha diyorsanız ki Kur'an eksiktir,bazı hataları vardır.İşte onu tartışırız.Yok eksik değildir,o nasıl söz haşa diyorsanız eh o halde neyi diretişyorsunuz ki?
ilmiye Çığ da sizin bahsettiğiniz ailm sandığınız çoğu ailim müsvettesinden bana göre daha doğru ve dürüsttür.Çünki en azından araştırmalarla bu kanaatlere varıyır ve bunların isbatlarını herkesin anlayacağı yani ilmi temellere dayandırıyor.
Ya siz?
Fi tarihinde,isbatsız,isnatsız veriler.
Yok o imam böyle demiş,şu imam bunu demiş.Yapma kardeşim yapma.Demişler ile islam dejenere oluyor.Hala farkında değilmisiniz yoksa kasıt içindemisiniz?Gerçi beyninizin alt kısmını bizlere
açmaktasınız.Bizlerde anlıyoruz.lakin yeni yetmelerin de beyinlerini islam dışı,Kur'an dışı bilgilerle doldurmanıza en azından elimden geldiğince engel olmaya,bilgi sunmaya devam edeceğim.
Şimdi siz bu butlan ile müslim oluyorsunuz,öyle ya batıl her daim hak iddiasındadır.olacaktır da.
İslamın içinde olmayanlar kısmına 5.Maddede kafana göre yorumlamana rağmen yine de tamam diyorum.İslamın içinde olanlar kısmı ise kelime oyunları ile dolu,özünde islam düşmanlğı yatan açıklamalardır.Bir kere Cami konusunda Mafyanın bunu nasıl kullandığını dahi bilmiyorsun.Çünki görmek ile bakmak arasındaki farkı dahi bilmiyorsun.Arazi mafyası rant peşinde koşabilmek için bazı yasaların boşluğundan yararlanır.bu da Camilerin neden bu denli çok olduğunu açıklıyor.Ancak sen kafanı kumda tuttukça bu güruha hizmetlerinde kusur etmeyeceksin.Yasaya bir göz atsan iyi olur sanırım.Bak orada devlet arazisi,hatta orman vasıflarının kaybolması konusunu,ayrıca devlet arazisinin üzerine bir cami konurarak işe başlamanın yararları,faziletleri nelermiş bir dikkat ediver muhterem,bir araştır.Sonra da 3 kişi için neden cami yapıldğını,kimlerin çıkarlarına hizmet ettiğini anlayacaksın.Aslında anlayacağın çokşey var.Yoksa biliyorsun da rantiyeden sebepleniyormusun?
Ne malum.Bu aralar ummadığın taş bolca yarmakta baş.
Sağlık ve afiyetle...
İnançların gerçek kaynağı Kur'an-ı Kerim'in egemenliğini sürdürdüğü islam aleminin geleceğine....
Ahmet Dursun
Yorumlardan:
10/11/2007 - RECM
Yazan: isimsiz
Bu video klipte gördüklerimle iki gündür sarsıldım allak bullak oldum. Bir insan suç işlemişse bir böcek gibi ezilmesine hele ki Allahın verdiği canı kulun alma hakkı var mı? Hele ki bu derece vahşetle ve hunharca yapılması..Zaten bunu yapabilecek cahilliğe ancak iradesiz güçsüz ve dinin arkadına sığınan bir grup impotans erkeğin gövde gösterisi ve güçlerini ispat etmesi gibi bir rituel. Din geçmişteki ilkel ritüellerle karıştırılmamalı. Size bahse girerim burada bu vahşete fiilen katılanların çoğu özellerinde başka kadınlarla da olmuşlar ve sözüm ona zina denilen olayı defalarca yapmışlardır. Baksanıza ayaklarında Nike ayakkabılar, üstlerinde Levis kotlar batıya özentili bu insanlar hangi Kuranı takip ediyor olabilirler. Hatayı kul yapar affetmek veya cezalandırmak Allahın işidir. Allahın verdiği canı aciz ve zavallı görünen bu insanların alması hem de bu denli iğrenç bir şekilde Allah'ın yarattığı birşeye bu kadar saygısızlık yapılması ancak birkaç kaz kafalının yanlış Kuran yorumundan çıkar. Bir nefeste yaratabilen ve istediği an yokdebilen o koca güç, Allah bu insan diye geçinen aciz yaratıkların yardımına mı muhtaç sanki? Herkes yaptığını ahirette ödeyecekse kimin cennete cehenneme gideceğine bu cahil insanlar mı karar verecek sanki? İslam barışı saygıyı ve sevgiyi en önemlisi affetmeyi ve yol göstermeyi öğütler temeli budur. Yanlış yapanın elinden tutmak lazım. Bu barbarlık örneğindeki insanlar müslüman olamaz bunu görüp savunanlar ve buraya Kuran ayetlerinden alıntılar yapanlar da bir o kadar cahil ve müslüman olamazlar. Bu ancak yanlış yorumun sonucunda körleşmiş ve körü körüne başka sığınacak birşeyleri olmayanların savlarıdır. Eğer gerçek İslam buysa ki hiç sanmıyorum, lanet olsun gidip din değiştirmek en iyisi ama İslamın bu olduğuna inanmıyorum. Burada abuk sabuk savlarıyla iyi müslüman geçinenlerin yazdıkları saçmalıklar Kurandan olamaz olmamalı o uydurukçular bu sahte kuranlarını alıp götlerine soksunlar. Ben kim olduklarını bulsam ben ellerimle zevkle sokacağım ama dürüp bükerek değil zorla kanırta kanırta. Hayvanlar. Allah sizi bulunduğunuz cehalet cehenneminden hiç çıkarmasın orada asırlarca kalıp kendi pisliğiniz ve iğrenç fikirleriniz içinde geberin.
Sayın Yorumcu,
Elbetki Allah(cc)nün kitabından bahsetmiyorlar.Bakınız şeriat adı ile neden bahsediyorlar.
İlginizi çekerse okuyunuz.
UÇKUR TANRISI,TÜRBAN,KUR'AN DAKİ AYRAÇ ŞERİAT
http://ahmetdursun374.blogcu.com/4261500/ ----------------
YARATANA MI YARATILANA MI İNANMALIYIZ
http://ahmetdursun374.blogcu.com/4553673/ Saygılar...
A.Dursun
http://ahmetdursun374.blogcu.com/bizzat-zina-yaptigi-icin-oldurulecek-recm-gelen-yorumlar_3598668.html********************
Kuran`da recm (taşlayarak öldürme) gibi insan hayatını yok eden bir hükmün ihmal edilmesi asla düşünülmez.Şu halde İslami kaynaklarda zina eden evlilere öngörülen ceza olarak yer alan recm cezası, Kuran-ı Kerim`de mevcut değildir. Kuran`da zina suçuna verilen ceza, evli-bekár ayrımı yapılmadan yüz sopadır.
MEHMET NURİ YILMAZ-Diyanet işleri başkanı.
http://www.ikieylul.com.tr/yazar_goster.asp?ne=y36&sira=8147